تولیدات داخلی؛ کم کیفیت و گران + فیلم
حجم ویدیو: 67.23M | مدت زمان ویدیو: 00:09:10

حمایت از تولیدات داخلی جزو پیش شرط های رونق اقتصاد کشور است. سال هاست که رهبر انقلاب بر حمایت از تولیدات داخلی تاکید دارند. بخش زیادی از ایرانیان نیز معتقدند که برای رشد اشتغالزایی در کشور باید از تولیدات داخلی حمایت کرد. اما متاسفانه بخش زیادی از تولیدات داخلی کم کیفیت و گران هستند. این مساله باعث می شود که تولیدات داخلی موجود در بازار رقابتی نباشند و مردم رغبت کمی برای خرید آنها داشته باشند.

مردم از تولیدات داخلی گران و کم کیفیت استقبال نمی کنند

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، چند سالی است که مقام معظم رهبری، چه در انتخاب شعار سال و چه در دیگر سخنرانی ها و راهبردهای خود، بر لزوم حمایت از تولیدات داخلی برای رونق اقتصادی و رشد اشتغالزایی در کشور تاکید دارند و ایشان امسال را نیز در همین راستا، سال «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» نامگذاری کردند.

در این میان باید توجه داشت که صرف نظر از حمایت هایی که دولت باید از تولیدکنندگان داخلی در عرصه های مختلف انجام دهد، خود این تولیدکنندگان نیز باید تلاش کنند که تا حد امکان محصولات خود را با نرخی مناسب به دست مردم برسانند. زیرا بدون شک زمانی شهروندان به استفاده از تولیدات ملی ترغیب خواهند شد که هم کیفیت محصولات تولید داخل مناسب باشد و هم قیمت آنها در حدی معقول بتواند نیاز جامعه را تامین کند.

این در حالی است که در بسیاری از کالاها از جمله پوشاک، خودرو و اخیرا هم لوازم خانگی شاهد آن هستیم که یا نرخ محصولات داخلی از قیمت محصولات مشابه خارجی بیشتر است یا به دلیل کیفیت پایین برخی از این محصولات، بسیاری از مردم قیمت آن را بالاتر از سطح کیفی آنها می دانند.

تا زمانی هم که تولیدات این عرصه ها و سایر زمینه های تولیدی کشور در چنین وضعیتی قرار داشته باشند، طبیعتا مردم استقبال مناسبی از تولیدات داخلی نخواهند داشت و رونق تولید، اقتصاد و اشتغال در کشورمان با حمایت آحاد جامعه از تولید ملی محقق نخواهد شد.

بخشی از تولیدات داخلی ایران رقابتی نیستند

علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس ضمن اشاره به این نکته به خبرنگار رکنا گفت: زمانی مردم از تولیدات ملی به نحو مطلوبی حمایت خواهند کرد که هم کیفیت کالاهای داخلی در سطح مناسبی قرار داشته باشد و هم نرخ این کالاها معقول باشد. اما متاسفانه در برخی عرصه ها شاهد آن هستیم که تولیدات داخلی ما از نظر قیمت یا کیفیت رقابتی نیستند.

وی درباره دلایل رقابتی نبودن برخی تولیدات داخلی در ایران توضیح داد: یکی از علل این مساله به ساز و کار تهیه مواد اولیه بازمی‌گردد و یکی دیگر از عوامل نیز وجود سوء مدیریت در برخی کارخانجات داخلی است. همچنین بالا بودن بهای برخی خدمات از جمله حمل و نقل و البته فرسوده بودن ماشین آلات صنعتی کارخانجات نیز از جمله عواملی است که در رقابتی نبودن کیفیت و قیمت تولیدات داخلی اثر می گذارد.

لیاقت ایرانیان استفاده از کالای باکیفیت و با قیمت معقول است

سلیمی در بخش دیگری از صحبت های تاکید کرد: مسئولان دستگاه اجرایی باید به نحوی برنامه ریزی کنند که از یک سو، کیفیت تولیدات داخلی افزایش یابد و از سویی دیگر، قیمت محصولات ایرانی در سطحی معقول قرار داشته باشد. زیرا لیاقت ایرانیان استفاده از کالای با‌کیفیت با نرخی متناسب است و ما نباید به بهانه حمایت از تولید ملی، هر کالایی را با هر کیفیت نازل و با هر قیمت بالایی به دست مردم بدهیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از تولیدکنندگانی که لزوم ارتقای کیفیت و کاهش قیمت محصولات خود را جدی نمی گیرند، عنوان کرد: تمام تولیدکنندگان کالاهای داخلی باید افزایش کیفیت و منطقی شدن نرخ کالاهایشان را مد نظر قرار دهند. برای این منظور نیز دولت باید زیرساخت‌های لازم در زمینه های مختلف از جمله رفع فرسودگی ماشین آلات صنعتی کارخانجات را فراهم کند.

انحصاری شدن بازار نباید به معنای افسارگسیخته شدن قیمت باشد

عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به افزایش قیمت اخیر لوازم خانگی داخلی عنوان کرد: ما هفته گذشته در مجلس، به صورت جدی با مسئولان وزارت صمت و اصناف تولیدکننده لوازم خانگی صحبت کردیم و تاکید داشتیم که نباید ممنوع شدن واردات لوازم خانگی خارجی به بهانه ای برای افزایش قیمت محصولات داخلی تبدیل شود.

به گفته سلیمی، انحصاری شدن یک بازار نباید به معنای افسارگسیخته شدن قیمت باشد و بنا نیست وقتی یک بازار در انحصار چند تولید کننده است، آنها حق داشته باشند که نرخ محصولاتشان را تا هر حدی که می خواهند بالا ببرند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر لزوم هماهنگی بین بخش های مختلف دولت برای نظارت بر کیفیت و قیمت تولیدات داخلی گفت: مسئولان نهادهایی مانند وزارت صمت، شورای رقابت، سازمان حمایت و اتاق بازرگانی باید جلسات مشترکی را با نمایندگان تولیدکنندگان برگزار کنند و برای افزایش کیفیت و کاهش قیمت تولیدات ملی برنامه ریزی کنند.

وی در پایان تصریح کرد: رقابتی شدن کیفیت و قیمت کالاهای داخلی به هماهنگی بین همه بخش های دستگاه اجرایی احتیاج دارد و بدون تردید انجام رفتارهای جزیره ای از سوی دستگاه مختلف به شدت آسیب زا خواهد بود و این اخذ تصمیمات هماهنگ و قاطع است که می تواند بخشی از مشکل را جبران کند.

وبگردی