کرونای دلتا تمایل به جوانان دارد/ مهار کرونا نیازمند بسیج امدادی و سرعت دهی به واکسیناسیون است

شیوع نوع جهش یافته کرونا به نام دلتا کرونا باعث پیک پنجم کرونا در کشور شده است. گفته می شود دلتا کرونا تمایل بیشتری برای درگیر کردن سیستم بدن جوانان دارد. به گونه ای که بیشتر افرادی که در هفته های اخیر به علت ابتلا به کرونا بستری شده اند از جوانان بوده اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، بنا به آمار اعلام شده از مراکز درمانی و بیمارستان ها، شمار بیماران جوان بستری حاصل از ابتلا به کرونای دلتا بیش از سایر سنین است. اگرچه به گفته متخصصان بهداشت و درمان واکسینه شدن شمار زیادی از سالمندان در این آمار بی تاثیر نبوده است اما به نظر می رسد تمایل این بیماری بیش از سایر گروه ها به سمت جوانان است.

متاسفانه در ابتدای هفته جاری شمار مبتلایان و فوتی های ناشی از ابتلا به کووید 19 به بیشترین حد خود از ابتدای شیوع کرونا در کشور رسید. در پی این اتفاق آمار مراجعه کنندگان به بیمارستان ها و مراکز درمانی نیز افزایش یافته است، علاوه بر این تقاضای یکسری داروها نیز مانند رمدسیویر که عمدتاً برای بیماران کرونایی حاد تجویز می شود نیز در داروخانه ها افزایش یافته است.

فارغ از اینکه چرا تجویز داروها توسط پزشکان بر اساس پروتکلی ثابت استوار نیست، اثربخشی داروهایی مثل رمدسیویر و فاویپیراویر که باعث تجمع مردم در داروخانه ها شده است نیز جای بحث و بررسی است. ضمناً بعد از گذشت 17 ماه از آغاز شیوع کرونا در کشور اکنون به نظر می رسد مسئولیت رسیدگی و مقابله با کرونا تنها بر عهده ستاد مقابله با کرونا که به تازگی فرمانده آن تعویض شده است و در ابتدای راه است نیست و نیازمند عزمی جدی توسط نهادهای دولتی، مردمی و جهادی است.

علت تمایل ویروس دلتا به جوانان

دکتر علیرضا ناجی، رئیس مرکز ویروس‌شناسی بیمارستان مسیح دانشوری در مورد علت شیوع گسترده بیماری کرونا در بین جوانان و افزایش بستری این قشر از جامعه در پی ابتلا به کرونای دلتا به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: نوع ویروس دلتا به دلیل تکثیر زیادی که انجام می دهد و چسبندگی زیادی که به رسپتور یا گیرنده های سلولی دارد، نمای استرولوژیک را تغییر داده و جوانان را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین به نظر می رسد که این ویروس تمایل زیادی به درگیر کردن جوانان داشته باشد.

رمدسیویر موثر است اما با تجویز پزشک مصرف شود

این روزها علاوه بر اینکه مسئولان بهداشت و درمان کشور اعلام کرده اند دارویی مثل فاویپیراویر در درمان بیماری کرونا کاملاً بی تاثیر بوده است، گمانه زنی هایی نیز بر اثربخشی داروی رمدسیویر شده است، به گونه ای که دکتر عابدینی، دبیر کمیته علمی کووید 19 روز گذشته اعلام کرده بود رمدسیویر در درمان بیماران مبتلا به کرونای خفیف بی تاثیر است. رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مورد اظهار داشت: رمدسیویر یکی پرکاربردترین داروهای ضد کروناست و در صورت اندیکاسیون یا اثربخشی در بیماران می تواند به درمان آن ها کمک کند. با این حال لازم است تا این دارو با تجویز پزشک مصرف شود، بنابراین اگر رمدسیویر مورد استفاده برای بالین بیمار باشد می توان از آن در کنار داروهای دیگر استفاده کرد.

هلال احمر، بسیج و سایر نهادها به کمک کادر درمان بیایند

یکی از دغدغه های حزوه بهداشت و درمان کشور پس از گذشت 17 ماه از شیوع کرونا، هماهنگی و اتحاد نهاد های مختلف برای مقابله با ویروس کروناست. به نظر می رسد یکسری نهاد ها مثل هلال احمر، بسیج، ارتش، نیروهای مردمی و جهادی، دانشجویان پزشکی و پرستاری همانطور که در سایر بحران های گذشته در خدمت مردم بودند، می توانند این بار نیز در اصلی ترین مسئله کشور که مهار بیماری کروناست دخالت کنند و با تلاشی موثر در جهت کاهش یا حتی مهار این بیماری اقدام کنند. علیرضا ناجی نیز با اشاره به این نکته افزود: اگر بسیج عمومی در کشور تشکیل شود و پیش از آن واکسن کرونا نیز به کشور برسد تا به سرعت واکسیناسیون انجام شود، این اتفاق قابل تحسین است. به این منظور می توان با ارگان های مردمی مثل هلال احمر، بسیج و... در جهت واکسیناسیون مردم استفاده کنیم و به این شکل به کادر درمان کشورمان که سختی زیادی را متحمل شده اند کمک کنیم.

وبگردی