تشکیل پرونده قضایی برای متخلفان نگهداری از «توله شیر»
رکنا: فرمانده یگان حفاظت محیطزیست کشور از تشکیل پرونده برای افرادی که در یک فضای غیر اصولی اقدام به نگهداری از چندین توله شیر کرده بودند، خبر داد و گفت: در حال حاضر این افراد شناسایی شدهاند که یکی از آنها سابقه قبلی داشت و سال گذشته نیز در همین رابطه محکوم شده بود. پروندههای قضایی برای هر دو نفر تشکیل شده و طبق دستور مقامات قضایی، روند قانونی رسیدگی به پرونده آنها ادامه دارد.
به گزارش رکنا، سرهنگ جمشید محبتخانی در رابطه با موضوع نگهداری برخی حیوانات در فضاهای غیر اصولی اظهار کرد: «نگهداری گونه های حیات وحش، بهویژه تولهها، در محیطهای شخصی، اقدامی نادرست است. این گونهها باید در مناطق زیست طبیعی خودشان حضور داشته باشند. اگر شرایطی پیش آید که امکان نگهداری آنها در زیستگاهشان وجود نداشته باشد، کارشناسهای ما تصمیم میگیرند که این حیوانات در باغ وحش ها نگهداری شوند؛ در غیر اینصورت هیچ شخصی حق نگهداری از آنها را نخواهد داشت.»
وی با تاکید به این موضوع که نگهداری از حیوانات در فضاهای غیرمجاز نه تنها کمکی به این حیوانات نمی کند، بلکه ظلم بزرگی در حق آنها است، گفت: «وقتی این حیوانات از زیستگاه طبیعی خود جدا میشوند، دیگر امکان بازگشت به طبیعت برایشان وجود نخواهد داشت. حتی اگر افراد بخواهند در آینده حیوان را به ما تحویل دهند، ما مجبور خواهیم بود تا پایان عمر آن حیوان در باغوحش از او مراقبت کنیم.»
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست در پاسخ به این سوال که از نظر قانونی، نگهداری حیوانات و گونههای حیاتوحش چه پیامدها و مجازاتی در پی خواهد داشت، بیان کرد: «از لحاظ قانونی، نگهداری گونههای حیاتوحش جرم محسوب میشود. این جرم شامل شکار غیرقانونی، خرید و فروش، و جابهجایی غیرقانونی آنها نیز میشود. افراد متخلف در این خصوص شناسایی شده و پرونده قضایی برای آنها تشکیل میشود، سپس به محاکم قضایی معرفی میشوند و براساس قوانین با توجه به گونهای که در اختیار دارند و همچنین سوابقشان، مجازاتهای متفاوتی برایشان در نظر گرفته میشود.»
سرهنگ محبتخانی در رابطه با انتشار فیلمهایی در فضای مجازی در خصوص نگهداری « توله شیر » عنوان کرد: «اخیراً دو نفر در فضای مجازی اقدام به انتشار ویدیوهایی از نگهداری توله شیر کردند؛ این افراد در واقع با انتشار این فیلم چند جرم مرتکب شدند، اول، خودِ نگهداری این حیوانات که غیرقانونی است و دوم، تبلیغ و نمایش این موضوع در فضای مجازی که نوعی تشویق دیگران به این کار محسوب میشود.»
وی افزود: «در حال حاضر این افراد شناسایی شدهاند که یکی از آنها سابقه قبلی داشت و سال گذشته نیز در همین رابطه محکوم شده بود. پروندههای قضایی برای هر دو نفر تشکیل شده و طبق دستور مقامات قضایی، روند قانونی رسیدگی به پرونده آنها ادامه دارد.»
فرمانده حفاظت محیطزیست کشور در پاسخ به این پرسش که وظیفه مردم در قبال اطلاع از نگهداری حیوانات خاص توسط برخی افراد چیست، گفت: «همکاری مردم و اطلاعرسانی بسیار مهم است. ما از همه عزیزان میخواهیم اگر مواردی از نگهداری غیرقانونی گونههای حیاتوحش مشاهده کردند، از طریق سامانه ۱۵۴۰ یا مراجعه به پاسگاههای محیطبانی، موضوع را اطلاع دهند. حتی میتوانند از طریق فضای مجازی و تارنمای سازمان محیط زیست ما را مطلع کنند. اطمینان داشته باشند که ما در سریعترین زمان ممکن اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.»
محبتخانی در پایان تاکید کرد: «نگهداری گونههای حیاتوحش در فضاهای غیر اصولی باعث آسیب جدی به آنها و اکوسیستم طبیعی میشود. جدا کردن این حیوانات از زیستگاهشان، نقض حقوق آنها است. از مردم عزیز میخواهیم این موضوع را جدی بگیرند و برای حفاظت از محیط زیست، مسئولانه عمل کنند.»
ارسال نظر