عملکرد قانون بودجه 1403 وزارت میراث فرهنگی در هفت ماهه ابتدای سال

به گزارش رکنا و به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات فرهنگ و آموزش این مرکز در گزارشی با عنوان «ارزیابی میزان عملکرد قانون بودجه ۱۴۰۳ وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در هفت ماهه ابتدایی» مطرح می‌کند که مطابق ابلاغ سازمان برنامه و بودجه کشور، مجموع اعتبارات هزینه‌ای عمومی و اختصاصی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معادل ۱.۶۷۹.۱۰۱ میلیارد تومان و مجموع اعتبارات تملک‌دارایی‌های سرمایه‌ای عمومی و اختصاصی این دستگاه، معادل ۲.۲۳۶.۴۳۸ میلیارد تومان است. 

 این گزارش بیان می‌کند که تنها نزدیک ۴۳ درصد از کل اعتبارات مصوب شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ برای وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ابلاغ شده‌است که تاکنون تنها ابلاغ ۱۳.۲۶ درصد از مجموع اعتبارات اختصاصی هزینه‌ای و تملک‌دارایی‌های سرمایه‌ای مصوب شده، صورت‌گرفته است. 

این گزارش ادامه می‌دهد که. در بازه هفت‌ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ به‌طور میانگین حدود ۵۱ درصد از اعتبارات هزینه‌ای و ۲.۸۵ درصد از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ردیف‌های قانون بودجه سال ۱۴۰۳ محقق شده‌است. درواقع تمام اعتبارات هزینه‌ای لازم برای هفت‌ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳، تحقق یافته است اما عدم تحقق اعتبارات تملک‌دارایی سرمایه‌ای با توجه به وظایف حاکمیتی این دستگاه، به‌معنای ایجاد مسئله در پیشبرد طرح‌ها و برنامه‌های کلیدی (مانند توسعه زیرساخت موزه‌ها) است.

در این گزارش آمده است که طی هفت‌ماه ابتدایی امسال ، ۲۰ درصد از عملکرد تبصره‌های مرتبط با این وزارت، دارای ابهام به‌دلیل عدم ارائه گزارش عملکرد از سوی وزارت بوده و ۸۰ درصد تبصره‌های مذکور فاقد عملکرد هستند. این در حالی است مطابق با بررسی‌های صورت‌گرفته، نزدیک به نیمی از تبصره‌های مرتبط با این دستگاه در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ فاقد عملکرد، حدود ۱۷ درصد دارای عملکرد و نزدیک به ۳۳ درصد مبهم بوده است.

 این گزارش خاطرنشان می‌کند که میزان تحقق اعتبارات مصوب قانون بودجه در سال ۱۴۰۳، وضعیت نامناسب‌تری نسبت به سال گذشته دارد. بررسی عملکرد تحقق بودجه در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نشان‌می‌دهد، اعتبارات تخصیص‌یافته به وزارت فوق، تنها کفاف هزینه‌های جاری را می‌دهد.