پرداخت غرامت به 105 آسیب دیده از حمله حیوانات در ایران / خرس قهوه ای در صدر جدول!

به گزارش رکنا و به نقل از ایرنا، سعید یوسف‌پور افزود: این میزان غرامت در قالب موافقت نامه در زمینه خسارت به محیط زیست از سوی صندوق ملی محیط‌زیست با بیمه کشاورزی پرداخت شده است.

وی به باغداران حاشیه مناطق حفاظت‌شده و همچنین روستاییان تاکید کرد: در صورت بروز تعارض حیات وحش، موضوع را به ادارات حفاظت محیط‌زیست شهرستان‌ها و استان اطلاع دهند تا پرونده تشکیل و ارزیابی خسارت توسط کارشناسان استان انجام و به صندوق ملی محیط‌زیست ارسال شود.

یوسف‌پور با اشاره به اینکه خرس قهوه‌ای بیشترین درصد تعارض را در استان داشته است گفت: در این طرح غرامت خسارت حیات وحش حمایت و حفاظت‌شده مانند پلنگ ایرانی و خرس قهوه‌ای پرداخت می‌شود.

وی افزود: با اجرای این طرح علاوه بر پرداخت خسارت به جوامع محلی و باغداران از ایجاد حملات تلافی‌جویانه به حیات وحش توسط جوامع محلی کاسته می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری گفت:حساس‌سازی مردم در راستای حفاظت از محیط‌زیست و حیات وحش، توانمندسازی جوامع محلی برای حراست از گونه‌های در معرض خطر در سطح استان ضروری است.

به گزارش رکنا، وضعیت حیات وحش چهارمحال و بختیاری به گونه‌ای است که تاکنون در استان ۴۰۲ گونه جانوری از ۱۱۵ خانواده شناسایی شده که از این تعداد ۲۷۸ گونه پرنده در کمیته ملی ثبت شده است.

هم‌اکنون ۴۵ گونه از این تعداد از گونه پستانداران، ۵۵ گونه خزنده، چهار گونه دوزیست و ۲۰ گونه آبزی(ماهی) است که ۱۳ گونه از گونه‌های جانوری استان، در فهرست(لیست) سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت IUCN، ۱۳ گونه در طبقه‌بندی آسیب‌پذیر (VU) و پنج گونه در طبقه درخطر انقراض (EN) قرار دارد.

۱۲.۵درصد مساحت چهارمحال و بختیاری تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد و به جز شهرستان شهرکرد و بن همه شهرستان‌های استان و مناطق حفاظت شده استان زیستگاه خرس قهوه‌ای است که تخریب زیستگاه حیات وحش در حاشیه مناطق حفاظت شده، بدون توجه به رعایت اصول از جمله فنس‌کشی و دیوارکشی برای باغات، باعث افزایش تعارض بین انسان و خرس و حیات وحش شده است.

وبگردی