دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار در گفت و گو با رکنا مطرح کرد
گردوغبار در همه ایران جز مناطق شمالی/گردوغبارهای فعلی منشا داخلی دارند نه خارجی /خیزش گردوغبار تا فردا به پایان می رسد
رکنا:علیمحمد طهماسبی بیرگانی، دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبارگفت:گردوغبار تا فردا به پایان میرسد،از زمانی که خیزش گردوغبار آغاز شد تا ۷۰ ساعت در مناطق مختلف پراکنش داشته وانتطار داریم تا فردا به پایان برسد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، علیمحمد طهماسبی بیرگانی، دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار ایران گفت: خیزش گردوخاک در نیمه شرقی و مناطق مرکزی کشور منشأء داخلی دارد و از جای دیگر وارد نشده است.
طهماسبی در ادامه افزود: در کشور یکسری کانونهای خیزش گردوغبار داریم که با افزایش حرارت خورشید فعال میشوند. در همین راستا با اختلاف فشاری که پیش میآید بین نقاط پست و مرتفع و سرما وگرمایی که پیش میآید کانونهای گردوغبار فعال میشوند.
او با اشاره به بروز گردو غبار در اغلب مناطق کشور افزود: منشأ گردو غبار در ۲ روز گذشته یک نقطه کانونی بین سمنان و اصفهان به نام « ریگ جن» و بعد گسترش پیدا کرد و بسیاری از نقاط مختلف را در بر گرفت و تشدید شد.
آثار و شواهد گردوغبار طی۲ روز گذشته در تهران هم قابل مشاهده بود
طهماسبی در همین رابطه اعلام کرد:در منطقه شرق قم بین اصفهان و قم، کانون سراجه فعال شد و وضعیت نامناسبی در قم و استان مرکزی و همدان ایجاد کرد. ضمن اینکه همزمان جریانی از مرزهای غربی کشور وارد شد و شهرهای غربی استانهای غربی و جنوب غربی را تحت تأثیر قرار دارد، بجز نقاط شمالی کشور، همه کشور درگیر خیزش گردوغبار است. حتی آثار و شواهد گردوغبار طی۲ روز گذشته در تهران هم قابل مشاهده بود.
دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار ایران تأکید دارد: این شرایط در فصول خیلی گرم که تبخیر آب زیاد میشود، جریان هوا شدت میگیرد در مناطق حساس خیزش گردوغبار داریم.
طهماسبی تصریح میکند: باید قبول کنیم که ذات منطقه ما این وضعیت را از قدیم داشته است و توسط یکسری بهرهبرداری نامناسب که باعث تشدید این بلایای طبیعی در مناطق غبار خیز و پراکنده شدنشان میشود.
با افزایش مشارکت مردم باید به نبرد با تغییرات اقلیمی برویم
او با طرح تصمیمات ستاد مقابله با گردوغبار گفت: شرایط کشور با تغییرات اقلیمی که درگیر آن شده است به گونهای است که با اقدامات مقابلهای نمیتوان حریف این موضوع شد بلکه با افزایش مشارکت مردم و افزایش سازگاری و توان تابآوری مردم فقط میتوان با این شرایط مواجه شد.
دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار ایران اظهار اشت: به پیشنهاد این ستا روز ۱۲ جولای به عنوان روز جهانی مبارزه با گردوغبار در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح و مصوب شده است. شعار امسال روز جهانی هم که از ابتکارات کشور است «کمک به تابآوری با مشارکت مردم و همکاری بینالمللی با اقدامات دانش پایه» است.
او افزود: در همین راستا اقدامات اورژانسی در بحث اطلاعرسانی داشتهایم، بایدکاری بکنیم که سازگاری مردم با این پدیده صورت بگیرد و تابآوری را در جهت پیشگیری و درمان انجام دهیم.
ارسال نظر