گردوغبار در همه ایران جز مناطق شمالی/گردوغبارهای فعلی منشا داخلی دارند نه خارجی /خیزش گردوغبار تا فردا به پایان می رسد

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، علی‌محمد طهماسبی بیرگانی، دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار ایران گفت: خیزش گردوخاک در نیمه شرقی و مناطق مرکزی کشور منشأء داخلی دارد و از جای دیگر وارد نشده است.

طهماسبی در ادامه افزود: در کشور یکسری کانون‌های خیزش گردوغبار داریم که با افزایش حرارت خورشید فعال می‌شوند. در همین راستا با اختلاف فشاری که پیش می‌آید بین نقاط پست و مرتفع و سرما وگرمایی که پیش می‌آید کانون‌های گردوغبار فعال می‌شوند.

او با اشاره به بروز گردو غبار در اغلب مناطق کشور افزود: منشأ گردو غبار در ۲ روز گذشته یک نقطه کانونی بین سمنان و اصفهان به نام « ریگ جن» و بعد گسترش پیدا کرد و بسیاری از نقاط مختلف را در بر گرفت و تشدید شد.

آثار و شواهد گردوغبار طی۲ روز گذشته در تهران هم قابل مشاهده بود

طهماسبی در همین رابطه اعلام کرد:در منطقه شرق قم بین اصفهان و قم،  کانون سراجه فعال شد و وضعیت نامناسبی در قم و استان مرکز‌ی و همدان ایجاد کرد. ضمن اینکه همزمان جریانی از مرز‌های غربی کشور وارد شد و شهر‌های غربی استان‌های غربی و جنوب غربی را تحت تأثیر قرار دارد، بجز نقاط شمالی کشور، همه کشور درگیر خیزش گردوغبار است. حتی آثار و شواهد گردوغبار طی۲ روز گذشته در تهران هم قابل مشاهده بود.

دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار ایران تأکید دارد: این شرایط در فصول خیلی گرم که تبخیر آب زیاد می‌شود، جریان هوا شدت می‌گیرد در مناطق حساس خیزش گردوغبار داریم.

طهماسبی تصریح می‌کند: باید قبول کنیم که ذات منطقه ما این وضعیت را از قدیم داشته است و توسط یکسری بهره‌برداری نامناسب که باعث تشدید این بلایای طبیعی در مناطق غبار خیز و پراکنده شدنشان می‌شود.

با افزایش مشارکت مردم باید به نبرد با تغییرات اقلیمی برویم

او با طرح تصمیمات ستاد مقابله با گردوغبار گفت: شرایط کشور با تغییرات اقلیمی که درگیر آن شده است به گونه‌ای است که با اقدامات مقابله‌ای نمی‌توان حریف این موضوع شد بلکه با افزایش مشارکت مردم و افزایش سازگاری و توان تاب‌آوری مردم فقط می‌توان با این شرایط مواجه شد.

دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار ایران اظهار اشت: به پیشنهاد این ستا روز ۱۲ جولای به عنوان روز جهانی مبارزه با گردوغبار در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح و مصوب شده است. شعار امسال روز جهانی هم که از ابتکارات کشور است «کمک به تاب‌آوری با مشارکت مردم و همکاری بین‌المللی با اقدامات دانش پایه» است.

او افزود: در همین راستا اقدامات اورژانسی در بحث اطلاع‌رسانی داشته‌ایم، بایدکاری بکنیم که سازگاری مردم با این پدیده صورت بگیرد و تاب‌آوری را در جهت پیش‌گیری و درمان انجام دهیم.

 

 

 

 

 

وبگردی