دکترهانیه جوکار مشاور تغذیه و رژیم درمانی در گفت وگو با رکنا مطرح کرد
60 درصد مردم ایران دچار اضافه وزناند/چاقی در ایران در وضعیت قرمز است/ 5 میلیون دانش آموز کشور اضافه وزن دارند
رکنا اجتماعی، دکترهانیه جوکار مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت:در حال حاضر 60 درصد مردم ایران دچار اضافه وزن و چاقی هستند. طبق آمار و بررسی های صورت گرفته اکثر مبتلایان به چاقی میان 7 الی 18 سال هستند. از هر 3 دانش اموز یک نفر دچار اضافه وزن است به این معنا که اگر 16 میلیون دانش اموز را در نظر بگیریم 5 میلیون نفر دچار اضافه وزن و چاقی هستند. به طور کلی درصد چاقی را میتوانیم 34 درصد به دختران و 31 درصد را به پسران اختصاص دهیم. طبق آخرین آمار در سال 98 حدود 8 درصد افزایش ابتلا به چاقی و اضافه وزن را داشته ایم؛ می توان گفت از زمان کرونا درصد اضافه وزن به دلایل استرس، اضطراب و شیوع بی تحرکی افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار سلامت رکنا، با توجه به شیوع سبک زندگی ناسالم چاقی را می توانیم یکی از مهم ترین معضلات در جوامع امروز ارزیابی کنیم. اضافه وزن در میان کودکان می تواند پیامدهای آسیب زایی را در بزرگسالی به همراه داشته باشد. توجه به غذای ایمن و سلامت جسم مسئله ای مهم است که نیازمند توجه والدین است.
دکترهانیه جوکار مشاور تغذیه و رژیم درمانی ، در گفت و گو با رکنا، با اشاره به اینکه اکثر جمعیت ایران دچار اضافه وزن و چاقی هستند، گفت: در حال حاضر 60 درصد مردم ایران دچار اضافه وزن و چاقی هستند. طبق آمار و بررسی های صورت گرفته اکثر مبتلایان به چاقی میان 7 الی 18 سال هستند. از هر 3 دانش اموز یک نفر دچار اضافه وزن است به این معنا که اگر 16 میلیون دانش اموز را در نظر بگیریم 5 میلیون نفر دچار اضافه وزن و چاقی هستند. به طور کلی درصد چاقی را میتوانیم 34 درصد به دختران و 31 درصد را به پسران اختصاص دهیم. طبق آخرین آمار در سال 98 حدود 8 درصد افزایش ابتلا به چاقی و اضافه وزن را داشته ایم؛ می توان گفت از زمان کرونا درصد اضافه وزن به دلایل استرس، اضطراب و شیوع بی تحرکی افزایش یافته است.
او با اشاره به عوامل اقتصادی و اجتماعی به عنوان یکی از عوامل چاقی، گفت:از دلایل مهم افزایش چاقی میان کودکان و نوجوانان می توان به بی تحرکی، تغذیه نامناسب، خواب ناکافی و اضطراب اشاره کرد. امروزه مشخص شده دلیل چاقی به عوامل اقتصادی و اجتماعی هم مربوط است. دلایل اقتصادی می تواند مربوط به درامد کم افراد نسبت به سال های قبل باشد. این مسئله باعث می شود مردم منابع غذایی کم ارزش از نظر پروتئین، ویتامین و املاح را مورد استفاده قرار دهند. از طرفی به دلیل هزینه بر بودن باشگاه بی تحرکی بین مردم افزایش پیدا کرده است؛ همچنین با توجه به شاغل بودن والدین و کمبود وقت با افزایش غذاهای آماده با کالری بالا و ارزش غذایی کم مثل فست فود و تنقلات روبرو هستیم.
این کارشناس با اشاره به احتمال بروز برخی از بیماری های بزرگسالی در کودکی و راه جلوگیری از این اتفاق، افزود: آمار نشان می دهد برخی از بیماری های دوران بزرگسالی به سنین کودکی راه یافته است. از جمله این بیماری ها میتوان به افزایش کلسترول و تریگلیسرید، مقاوت به انسولین، بلوغ زودرس و در سنین بالاتر سکته را نام برد که همگی می تواند از دلایل اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی باشند، که خود را در بزرگسالی نشان داده اند. برای جلوگیری از این عوامل می توانیم خوراکی های سالم را جایگزین تنقلات ناسالم کنیم، مثلا برای تغذیه فرزندمان به جای کیک و کلوچه از لقمه های نون پنیر یا تخم مرغ استفاده کنیم. ساعت خواب کودکان را تنظیم کنیم، با توجه به ترشح هورمون رشد در ساعت 10، 12 و 2 صبح توصیه می شود کودکان تا ساعت 9 شب به خواب رفته باشند؛ چرا که با اختلال در ترشح این هورمون مشکلات مختلفی در بدنمان مثل اختلالات رشد، مشکل در یادگیری و کاهش سوخت و ساز بدن اتفاق می افتد.
وی با قرمز دانستن وضعیت رو به افزایش چاقی در ایران، گفت: با توجه به امارهای به دست امده و درصد رو به افزایش می توانیم رنگ قرمز یا خطر را برای چاقی در کودکان در نظر بگیریم. می توانیم با افزایش آگاهی در سطح جامعه مردم را نسبت به خطرات اضافه وزن در کودکان آگاه کنیم. کودکان می توانند با تغذیه سالم، ورزش و تحرک، کاهش استفاده از وسایل دیجیتالی و پرداختن به فعالیت های بدنی سیستم متابولیک و جریان خونی خود را بهبود و زندگی سالم تری داشته باشند.
ارسال نظر