وزارت بهداشت آمار روزانه توزیع واکسن بدهد/ تناقض درباره تاریخ آغاز واکسیناسیون کرونا در ایران!

دکتر محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص بخش مراقبت های ویژه در این باره گفت: طبق اخباری که وزارت بهداشت اعلام کرده است واکسیناسیون کادر درمان در ایران از 21 بهمن آغاز شد، اما من دو روز پیش مطلع شدم که برخی همکاران ما روز 5 بهمن در برابر کرونا واکسینه شده اند و این مساله نشان می دهد که وزارت بهداشت به صورتی عجیب، روز آغاز واکسیناسیون در ایران را نیز نادرست اعلام کرده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا ، وی افزود: ظاهر امر این است که وزارت بهداشت براساس کد ملی افراد به آنها واکسن کرونا تزریق می کند، اما سوال اساسی اینجاست که چرا این وزارتخانه مانند سایر کشورها، به صورت روزانه آمار دقیقی درباره میزان توزیع واکسن کرونا در کشورمان اعلام نمی کند؟ یعنی اکنون برای افکار عمومی مشخص نیست که دقیقا چند نفر از اعضای کادر درمان یا گروه های پرخطر واکسن کرونا دریافت کرده اند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اطلاع رسانی شائبه دار وزارت بهداشت درباره نحوه توزیع واکسن کرونا در ایران را زمینه‌ساز کند پیش رفتن روند واکسیناسیون کادر درمان دانست و تاکید کرد: وقتی وزارت بهداشت در تاریخ آغاز واکسیناسیون با مردم صریح نبوده است، نمی توان انتظار داشت که برنامه زمان بندی واکسیناسیون نیز به طور دقیق مشخص شود و به همین دلیل است که اکنون حتی براساس آمارهای خود وزارت بهداشت شاهد کند پیش رفتن روند توزیع همین واکسن هایی هستیم که به کشورمان وارد شده است.

کند بودن واکسن به دلیل اشتباه دولت در اجرای سیاست ایمنی جمعی

هاشمیان در بخش دیگری از صحبت هایش روی این نکته دست گذاشت که وزارت بهداشت از همان ابتدای مطرح شدن موضوع واکسن کرونا، برنامه ریزی دقیقی برای تامین این واکسن نداشت و حتی به توصیه های دلسوزان بهداشتی کشور در این خصوص نیز توجه نمی کرد. موضوعی که این فوق تخصص بخش مراقبت های ویژه درباره اش توضیح داد: در کشور ما از همان ابتدا برنامه ریزی برای تامین یا تولید واکسن کرونا بسیار ضعیف بود. چون به نظر می رسد که وزارت بهداشت در ماه های ابتدایی شیوع کرونا برنامه ایمنی جمعی را دنبال می کرد که در نقطه مقابل واکسیناسیون قرار دارد.

وی در این باره استدلال کرد: این موضوع را که دولت و حتی وزارت بهداشت حداقل در ماه های ابتدایی شیوع کرونا به دنبال رسیدن به ایمنی جمعی بوده اند، می توان از لابه‌لای صحبت های آقای ملک زاده، معاون پیشین تحقیقات و فناوری این وزارتخانه متوجه شد؛ چراکه ایشان در پایان تیرماه 99 گفت که تا کنون 25 میلیون ایرانی نسبت به کرونا مصون شده اند و بعد هم رئیس جمهور این صحبت آقای ملک زاده را تایید کرد.

این پزشک بیمارستان مسیح دانشوری در ادامه تصریح کرد: آن زمان هم هر وقت دلسوزان بهداشتی کشور درباره لزوم برنامه ریزی برای تامین واکسن صحبت می کردند، برخی مسئولان وزارت بهداشت در رسانه ها اعلام می کردند که واکسن کرونا در سطح جهان حداقل بین 5 تا 7 سال دیگر عمومی نمی شود.

چرا در واکسیناسیون عمومی عقب افتادیم؟

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین معتقد است که وزارت بهداشت کشورمان در هشت ماه ابتدایی شروع پاندمی کرونا در سطح جهان، هیچ گونه درخواستی از نهادهای بین المللی برای قرار گرفتن ایران در برنامه های واکسیناسیون یا کارآزمایی واکسن های گوناگون نداشت و همین مساله، اکنون موجب عقب افتادن ایران از برنامه واکسیناسیون عمومی نسبت به سایر کشورها شده است.

وی در توضیح بیشتر این مساله گفت: متاسفانه ما در هیچ کدام از کارآزمایی های بین المللی مانند طرحی که چین برای واکسن های خود در پیش گرفت و آنها را در ترکیه، امارات و برخی کشورهای دیگر به صورت گسترده تزریق کرد، شرکت نکردیم؛ چراکه آن زمان مسئولان وزارت بهداشت می گفتند که ما اجازه نمی دهیم ایرانی ها موش آزمایشگاهی کشورهای دیگر شوند، این در حالی است که اگر ما در این کارآزمایی ها شرکت می کردیم، تولیدکنندگان واکسن موظف می شدند که حجم بالایی از تولیداتشان را پس از موفقیت این کارآزمایی ها به ایران بفروشند.

هاشمیان در ادامه به نامه جمع زیادی از کادر درمان درباره درخواست از وزارت بهداشت برای واردات واکسن روسی کرونا به ایران و شروع کارآزمایی آن با تزریق به کادر درمان اشاره کرد و تاکید داشت: در ماه شهریور ما کتبا از وزارت بهداشت درخواست کردیم که واکسن روسی را زیر نظر تیمی متشکل از متخصصان بهداشتی و پزشکان مجرب رشته های گوناگون وارد کشور کند؛ اگر این اتفاق رخ می داد، ایران خیلی زودتر از شرایط کنونی توزیع واکسن به کادر درمان را آغاز می کرد؛ اما متاسفانه سازمان غذا و دارو، آن زمان به درخواست ما بی توجهی کرد و ناگهان پنج ماه بعد مشاهده کردیم که واکسیوناسیون کادر درمان کشورمان با همین واکسن روسی شروع شد!

تا پایان شهریور هیچ برنامه ای نداشتیم

این فوق تخصص بخش مراقبت های ویژه با تاکید بر این که وزارت بهداشت حداقل تا شهریورماه هیچ برنامه دقیقی برای تامین واکسن کرونا نداشت، عنوان کرد: جمیع روندهایی که در بهار و تابستان سال گذشته از سوی نهاد متولی بهداشت و سلامت مردم در پیش گرفته شد، نشان می دهد که این وزارتخانه تا شهریورماه حتی برای حمایت مناسب از تولید داخلی واکسن نیز برنامه نداشت و با وجود این که بنیاد برکت و وزارت دفاع به دنبال ساخت واکسن داخلی بودند و اقدامات مناسبی را نیز تا همان زمان انجام داده بودند، اما وزارت بهداشت حتی یک فراخوان برای دعوت از دانشمندان ایرانی جهت کار کردن روی تولید واکسن ارائه نداده بود.

هاشمیان در ادامه اظهار داشت: در واقع، روند برنامه ریزی برای تولید و تامین واکسن توسط دولت به نحوی که پیش رفت که تا پایان شهریور، ما نه تنها برنامه ای برای واکسیناسیون عموم مردم نداشتیم، بلکه مسئولان بهداشتی کشور تا آن زمان برای واکسیناسیون کادر درمان نیز برنامه ریزی دقیقی نکرده بودند و همین مساله موجب شده است که حتی تا امروز هم برنامه واکسیناسیون کادر درمان کامل کشور کامل نشود.

سهل انگاری وزارت بهداشت، عامل عقب افتادن پنج ماهه واکسیناسیون عمومی در ایران

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: این در حالی است که کادر درمان ما می توانستند از شهریور سال گذشته در کارآزمایی بالینی واکسن ها شرکت کنند و اگر این اتفاق رخ می داد، نه تنها تا این لحظه تمام کادر درمان و گروه های پرخطر واکسینه شده بودند، بلکه برنامه واکسیناسیون برای مردم عادی نیز آغاز شده بود.

وی در پایان تصریح کرد: در مجموع می توان گفت اگر وزارت بهداشت برنامه درستی داشت، برنامه واکسیناسیون کادر درمان حداقل پنج ماه زودتر شروع می شد و به این ترتیب، مردم هم پنج ماه زودتر علیه کرونا واکسینه می شدند و تا امروز میزان توزیع واکسن کرونا در کشور به سطح قابل قبولی رسیده بود.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی