تاریخ اصلاحات همسان سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
اقتصادی رکنا : نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری درباره اصلاح قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان و تاریخ اجرای آن توضیح داد.
به گزارش رکنا ، جلسه ماهانه اعضای اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با موضوع گزارش عملکرد ۶ ماهه اول و چشمانداز فعالیت ۶ ماهه دوم به صورت مجازی برگزار شد. علیرضا حیدری (نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) و حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در این جلسه حضور داشتند.
نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری درباره شرایط این اتحادیه گفت: برخی از خدمات ما مثل سفر به مشهد یا خدماتی که نیاز به حضور فزیزیکی اعضا دارد، به دلیل گسترش کرونا مختل شده است. امیدوارم شرایط بهبود یابد تا بتوانیم خدمات خودمان را به همان میزان قبل ارائه دهیم.
حیدری افزود: با توجه به شرایط موجود، ما نسبت به سال گذشته توزیع وام قرضالحسنه را افزایش دادیم و در شش ماهه اول سال ۱۰۰۰ فقره وام توزیع کردهایم. اتحادیه درنظر دارد ۱۰۰۰ فقره وام در شش ماهه دوم سال توزیع کند.
او ادامه داد: اعضا میدانند ما در حوزههای دیگر فعال هستیم و همه فعالیت ما به پرداخت وام ختم نمیشود. ما در حوزههای دیگر مثل تامین اجتماعی، درمان، متناسبسازی حقوق فعال هستیم. اتحادیه با کانون بازنشستگان تهران به صورت مشترک، مطالبات بازنشستگان را از دولت پیگیری کردند.
حیدری افزود: به دیوان عدالت شکایت شد؛ بدهی دولت به تامین اجتماعی و اختلاف درباره نحوه محاسبه توسط هیئت عمومی دیوان عدالت اداری تایید شد و بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان احصا شده است. ما میتوانیم این مبلغ را از دولت وصول کنیم که خود عاملی برای ارائه بهتر خدمات است.
قاتل فقرا شناسایی شد
نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری درباره مشکلات بازنشستگان گفت: همه ما مشکلات اقتصادی را لمس میکنیم ولی گروههای کم درآمد، فشار اقتصادی را بیشتر حس میکنند. اقتصاد ما کوچک شده و با شیوع کرونا، این وضعیت دو چندان شده است. تورم چندین برابر شده است. تورم در ادبیات اقتصادی به قاتل فقرا معروف است. متاسفانه نرخ تورم در کشور ما در دو سه سال گذشته، بالای ۳۵ درصد بوده است.
وی ادامه داد: دولت باید با سیاستهای اقتصادی و اجتماعی تورم را مهار کند و به دهکهای پایین کمک کند. ما در هر تلاشی که برای افزایش و ترمیم حقوق بازنشستگان و شاغلان انجام دهیم، نرخ تورم را مبنای کار خود قرار میدهیم. ما از تصمیمگیرندگان سیاسی میخواهیم نرخ تورم را مهار کنند. کسانی که دستی در اقتصاد دارند، به این موضوع آگاه هستند؛ هرگاه دولت کسری بودجه داشته باشد از درون جامعه این کسری را تامین میکند. اما اگر نمیتوانند تورم را کنترل کنند، باید ترمیم قدرت خرید مصرف کننده را با افزایش حقوق انجام دهند؛ مسئولان نسبت به این موضوع کم لطفی میکنند.
باید به بازنشستگان تامین اجتماعی هم توجه کرد
حیدری با انتقاد از عملکرد دولت گفت: دولت نسبت به موضوع تورم آگاه است. دولت حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری را در سال ۹۸ افزایش داد ولی حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی در نیمه دوم سال ۹۹ افزایش یافت. ما معتقدیم بازنشستگان فقط، بازنشستگان کشوری، لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی نیستند، بلکه بازنشستگان تامین اجتماعی هم در این گروه قرار دارند. اگر دولت بخشی از بدهی خود به تامین اجتماعی را پرداخت کند، اوضاع بهبود مییابد.
وی تصریح کرد: درست است که ماده ۴۱ از ارزیابی سالیانه برای افزایش حقوق سخن گفته است ولی این در شرایطی است که نرخ تورم زیر ۲۰ درصد باشد. وقتی تورم بالای ۳۰ درصد باشد، تورم متعارف نیست و در این شرایط نامتعارف باید تصمیم دیگری گرفت.
حیدری درباره برنامههای آتی اتحادیه پیشکسوتان گفت: بزرگترین درخواست بازنشستهها، متناسبسازی حقوق است که در مرحله اول صورت گرفت. یکی از مشکلاتی که با آن روبرو بودیم، متناسبسازی مشاغل سخت و زیانآور و اجرای متناسبسازی در قالب افزایش حقوق است. بسیاری از مشکلات مشاغل سخت و زیانآور برطرف شده است. موضوع بعدی که باید وارد مذاکر شویم، افزایش حقوق شاغلین و بازنشستگان برای سال ۱۴۰۰ است. بخشنامه رئیس سازمان برنامه بودجه تاکید بر افزایش ۲۵درصدی دارد. این افزایش حقوق تناسبی با نرخ تورم ندارد. ما درباره افزایش حقوق وارد مذاکره خواهیم شد.
همسانسازی اتفاق نیفتاد و به متناسبسازی تبدیل شد
حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) درباره متناسبسازی توضیح داد: برخی از فعالیتهای اتحادیه ما در طول سال جاری مثل سفرهای زیارتی به دلیل شیوع کرونا منحل شده است. ما در حوزهای دیگر تلاش کردهایم تا تعهدات خود را انجام دهیم. ما تعهدات پرداخت وام را برای ۲۵۰۰ نفر از اعضای خود در استان تهران و البرز به سرانجام رساندیم.
وی افزود: ما طرح دعوی کردیم و مطالبات تامین اجتماعی از دولت را پیگیری کردیم. دولت سود مرکب حاصل از بدهکاری خود به سازمان تامین اجتماعی را قبول نمیکرد و تنها بدهکاری خود را قبول داشت. پیشنهاد دادیم کانون عالی بازنشستگان یا یکی از کانونهای استانها موضوع را پیگیری کند. کانون تهران موضوع را پیگیری کرد و سه جلسه در دیوان عدالت اداری برگزار کردیم. پس از کش و قوس فراوان، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، دولت را مجبور به پرداخت اصل طلب به علاوه سود مرکب کرد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری درباره همسانسازی توضیح داد: متاسفانه همسانسازی اتفاق نیفتاد و به متناسبسازی تبدیل شد. این دستاورد در این شرایط سخت، دستاورد خوبی است. دریافتی مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی در مقایسه با بازنشستگان کشوری و لشکری بسیار ناچیز است. این سوال مطرح میشود دلیل این اختلاف چیست؟ ما نمیتوانیم خودمان را با بازنشستگان لشکری و کشوری مقایسه کنیم، این دو قشر همیشه مورد تفضل بودهاند. ما میتوانیم دولت را درخصوص چرایی پرداخت نکردن مطالبات خود مورد بازخواست قرار دهیم و این حکم دیوان عدالت درباره بازخواهی همین چراها است. اگر دولت بدهی خود را بدهد، شاید وضعیت ما بازنشستگان کارگری بهبود یابد.
وی افزود: جلساتی با مسئولان درباره متناسبسازی داشتیم و اصلاحات مورد نظر انجام شد. نکته دیگر درباره مشاغل سخت و زیانآور است که مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی نظر ما را پذیرفت. سوابق مشاغل سخت و زیانآور محاسبه میشود و پرداختی بر اساس چهار/سیام انجام میشود. پیشنویس آماده شده و در آذر ماه اجرا میشود. اگر در آذرماه اجرا نشود ما موضوع را رسانهای میکنیم.
او ادامه داد: در جلسهای که با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی داشتم، قول مشارکت تامین اجتماعی در بیمه مکمل درکمک به بیمه پایه را گرفتیم. قرار است تامین اجتماعی۳۰ درصد از قرارداد بیمه مکمل را متحمل شود و این هم دستاورد مناسبی است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر