رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران در گفت و گو با رکنا مطرح کرد،
افزایش آمار گدایان و معتادان متجاهر / آسیب ها به فقر وابسته اند،کرونا فقر را تشدید کرد
اجتماعی رکنا : فصل سرما آغاز شده است و باز هم نگرانی ها در رابطه با معتادان کارتون خواب شروع شد. این موضوعی است که سال ها در این موعد مطرح می شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، پاسخ این سوال روشن است که چه بر سر معتادان کارتون خواب می آید وقتی شب در سرما در خیابان رها می شوند. مسئله این است که این موضوع موضوع امروز و دیروز نیست. سوال این است که چرا این مشکلات سال ها ادامه داشته است.
کوروش محمدی، رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران، در این باره با رکنا گفت و گو کرد.
محمدی گفت : متاسفانه این مشکلات سال ها ادامه داشته است و بر شمار این آسیب دیدگان سال ها اضافه شده است. گاهی طرح هایی را به صورت مقطعی اجرا می کنند. دلیل این طرح ها این است که عدد معتادان متجاهر و تکدی گرها بالا می رود و در جامعه ظاهر می شوند. این زمان است که دستگاه ها تحت عنوان ساماندهی جلساتی تشکیل می دهند که طی آن تصمیماتی مقطعی گرفته می شود. در این تصمیمات مقطعی هرگز به شرایط اجتماعی آنها وقعی نهاده نشده است.
منظورشان از ساماندهی همان نگهداری معتادان است
وی در ادامه بیان کرد : آنها را ساماندهی می کنند اما ساماندهی چیست؟ نگهداری است. در زمانی که آنها را نگهداری می کنند، جامعه به تعداد بیشتر آسیب دیده تولید می کند و آسیب های نوپدید تولید می کند. بنابراین تمام تلاش ها از بین می رود.
رئیس انجمن مددکاری بیان کرد : هیچ آمار دقیق وجود ندارد که افزایش معتادان یا آسیب دیدگان را نشان دهد. اما مسلم است که افزایش پیدا کرده اند. تمام این آسیب ها به فقر وابسته است. مسلما کرونا فقر را تشدید کرد و ما افراد زیادی را دیدیم که معتاد بودند اما متجاهر نبودند. متجاهر شدند و خانواده هایشان به تکدی گری افتادند. امسال با حجم بیشتری از کارتون خوابها روبرو شده ایم.
چرا مسئولان ما بی تفاوت هستند
وی در ادامه بیان کرد : وقتی کشور یک سیستم ناکارامد دارد طبیعی است که آسیب ها افزایش پیدا کنند. ما از اینکه آسیب دیدگانمان افزایش پیدا میکنند تعجب نمی کنیم. تعجبی ندارد که تکدی گران ما، معتادان ما، کودکان کار و خیابان ما یا زنان سرپرست خانوار ما اضافه شود. تعجب ما از آن است چرا سیستم متولیان کشور ما هنوز به خود نیامده است و در خواب زمستانی است. مدیران کشور از یلدای بی تفاوتی بیدار نمی شوند. عملا در حوزه خدمات اجتماعی حرفی برای گفتن نداریم. هیچ برنامه ریزی صورت نگرفته است و صورت نمی گیرد. همچنان تاکید بر همان روش های قدیمی، کمیته ای، کارگروهی و از کارافتاده است.
عدد افتخار مدیران ثبت تعداد معتادان دستگیر شده است
محمدی گفت : عدد افتخار مدیران این شده است که چند معتاد جمع کرده اند و چند روز آنها را نگه داشته اند. این یک معضل در برنامه ریزی است. بر تعداد معتادان و مرگ آنها مطالعه ای نشده است. در کلان شهر اصفهان که ما هستیم می بینیم که کارتون خوابها بعضا به خاطر سنگ کوب یا سرما می میرند.
15 دستگاه غیر پاسخگو در اعتیاد دخیلند
وی در ادامه گفت : یک کمیته تشکیل داده اند از 15 دستگاه برای مقابله با اعتیاد. این کمیته هرگز جواب نداده است. خنده دار این است که 15 دستگاه بزرگ در کشور درگیر اعتیاد هستند اما هیچ کس پاسخ گوی شرایط نیست. یعنی پاسخگویی جزو وظایف هیچ کدامشان نیست. نیاز است یک سازمان به عنوان متولی این معضل ورود کند. اگر نتوانند برنامه ای برای بهینه کردن زندگی این افراد و بازگشتان به جامعه پیدا کنند، آنها که هستند و باقی می مانند و روز به روز جمعیت جدید هم به آسیب دیدگانی که اشاره کردیم، افزوده می شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر