خرید دامنه و هر آنچه لازم است بدانید
رکنا: آیا میخواهید سایت اینترنتی داشته باشید اما اطلاعاتی راجع به هاست و دامنه ندارید؟ این مطلب به شما کمک خواهد کرد درکبهتری از دامنه ها پیدا کنید.
دامنه / اگر قرار باشد یک وبسایت برای خود بسازید. اولین کاری که انجام می دهید چیست؟ برای آنکه آگاهانه ترعمل کنید، احتمالا در مورد طراحی سایت تحقیق می کنید و از متخصصان مشاوره می گیرید.
به گزارش رکنا و به نقل از سایت دیزاین، ممکن است در این پروسه حرفهای ضد و نقیضی بشنوید. یا با اصطلاحاتی مواجه شوید که برای فهم آن ها پیش نیاز لازم داشته باشد برای اینکه بهتر و دقیقتر با پیش نیازهای ساخت سایت آشنا شوید، خوب است تا مقایسهای برای شما انجام دهیم.
روش های طراحی سایت مانند داشتن یک مغازه یا فروشگاه در دنیای مجازی است.
در همه ی مراحل طراحی سایت باید فرض کنید که تصمیم گرفتهاید یک مغازه تاسیس کنید.
برای یک مغازه عالی که سود زیادی از طریق آن عایدتان شود چه جوانبی را رعایت می کنید؟
به نظر می رسد مکان جغرافیایی آن از این نظر که دسترسی به آن چگونه باشد؟ رقبا در حوالی شما چگونه فعالیت می کنند؟ حتی متراژ مغازه از نکات پر اهمیت هستند.
اینکه برای مغازه ی خود یک نام مناسب انتخاب کنید که نه تنها گویای زمینه ی فعالیت شما باشد بلکه جذاب بوده و در ذهن رهگذران و مشتریان بماند از دیگر اقدامات اولیه برای شروع یک کسب کار است.
دامنه چیست؟
در دنیای اینترنت نیز، شما یک نام برای سایت خود دارید که با نام دامنه شناخته میشود. بتواند جذاب و ساده باشد و در ذهنها بماند.
دامنه در ایران با لغات دامین یا دومِین هم مصطلح است. اولین قدم برای طراحی وب سایت شما باید یک آدرس اختصاصی در اینترنت داشته باشید که کاربران بتوانند از طریق آن با شما ارتباط برقرار کنند دامنه همان آدرسی است که برای پیدا کردن یک سایت در اینترنت تایپ میکنید.
در تصویر زیر دقیقاً قسمتی که دامنه را نمایش داده است مشخص کردهایم.
دامنه و چند نکته
- اسمی که انتخاب می کنید باید سرهم باشد. هر چند میتوانید کلمات را با خط فاصله (-) از هم جدا کنید اما ممکن است موتور جستجو گر شما را به عنوان اسپم شناسایی کند.
- برای نام دامنه از کلماتی که املای آسانی دارند استفاده کنید کلماتی که به چند شکل نوشته می شوند و کلماتی که به " ه " ختم می شوند مورد مناسبی برای انتخاب نیستند به این دلیل که کاربر نمی داند در حالت فینگلیش "h" را باید تایپ کند یا خیر!
- عبارات و کلمات کوتاه برای دامنه استفاده کنید و دقت کنید حدالامکان کلمات کلیدی مرتبط با حوزه ی فعالیتتان را در دامنه داشته باشید.
- هر دامنه فقط مخصوص یک نفر است و شخص دیگری نمی تواند آن را به نام خودش ثبت کند. البته فراموش نکنید که دامنه به صورت مدت دار خریداری می شود و اگر پس از گذشت این دوره مجددا آن را تمدید نکنید دیگران می توانند آن را به نام خودشان ثبت کنند.
- هنگام ثبت دامنه ، علاوه بر اسم وبسایت، پسوند دامنه را نیز با توجه به نوع کاربری، موقعیت جغرافیایی نوع شغل و سازمان و... مشخص کنید.
- در آدرس سایت ما، یعنی www.sitedesign.ws واژه sitedesigne نام دامنه و .ws پسوند دامنه است.
- پسوندهای دامنه معمولاً نوع کاربری یک وبسایت را مشخص میکنند. مثلاً ما برای سایت خودمان که یک سامانه طراحی سایت ارزان است، از دامنه .ws که خلاصه ی website درنظر گرفته شده استفاده کرده ایم. هنگامی که یک دامنه مرتبط و متناسب با زمینه شغلی تان انتخاب کنید، کاربران به راحتی متوجه می شوند که حوزه کاری سایت شما چیست.
دسته بندی دامنه ها
- id.ir. این دامنه مخصوص طراحی سایت شخصی تبعه ی ایرانی است. متقاضی ثبت این دامنه باید تصویر شناسنامه خود را ارائه بدهد.
- co.ir. این پسوند برای سازمان ها و شرکت های خصوصی که ثبت شده باشند استفاده می شود.
- gov.ir. این پسوند مخصوص بخشهای دولتی قوای سه گانه ی جمهوری اسلامی ایران است. ارائه درخواست کتبی در سربرگ موسسه الزامی است.
- ac.ir. این دامنه مختص موسسات آموزش عالی دارای مجوز وزارت علوم، وزارت بهداشت، مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و ارائه کپی مجوز مذکور الزامی است
- .org.ir پسوند انجمن های علمی، سازمانهای غیر انتفاعی رسمی و موسسات بین المللی ثبت شده که دولت ایران یا یکی از موسسات آن عضوشان است. برای ثبت این دامنهها، ارائه کپی روزنامه رسمی موسسه الزامی است.
- sch.ir. مخصوص مدارس، موسسات آموزشی زیر نظر وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران بوده و ارائه کپی مجوز مذکور و درخواست کتبی در سربرگ موسسه الزامی است.
- tv. در فضای مجازی آن را مخفف television دانستهاند و شبکهها و سایتهای مرتبط با تلویزیون از آن استفاده میکنند.
- net.ir. این دامنه مخصوص شرکتهای ارائه دهنده خدمات شبکه و isp ها است و باید کپی مجوز isp را ارائه دهند.
- com. مخفف company یا commercial به معنای تجاری یا شرکت است. دامنه دات کام رایج ترین دامنه مورد استفاده در اینترنت است.
- org. مخفف organization سازمان است. معمولاً سازمانها و نهادهای غیرانتفاعی از این دامنه استفاده میکنند.
- net. مخفف netweork شبکه است و توسط شبکهها و شرکتهای اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
- biz. مخفف business و مختص سایتهای تجاری و تبلیغاتی است.
- info. مخفف information اطلاعات این دامنه برای سایتهایی کاربرد دارد که کارشان اطلاع رسانی است.
- edu. مخفف education سوادآموزی است و سایتهای آموزشی از آن استفاده میکنند.
- ir. هر کشور یک دامنه مخصوص به خود دارد. مخفف iran و دامنه ملی کشور است.
- shoes. مخصوص مشاغل مرتبط با تولید و فروش کفش
- photography. دامنهای مخصوص عکاسان
- gold. مشاغل مرتبط با طلا و جواهر
- cafe. دامنه ای مخصوص کافه ها
- .fitness سایت تناسب اندام
- art. سایت های هنری
- car. مرتبط با اتومبیل
هاست چیست؟
دوباره به همان مثال راه اندازی مغازه باز میگردیم . مکان مغازه باید فضای کافی داشته باشد تا اجناس یا محصولات خود را در آن قرار دهید.. در اینترنت هم شما به فضایی مشابه برای قرار دادن اطلاعات سایت خود نیاز دارید که هاست نامیده میشود.
اطلاعات و محتوای سایت شما در آن فضای اجاره ای ذخیره می شود. به این فضا هاست می گویند. سرور مثل کامپیوتر و هاست مانند هارد کامپیوتر است که اجازه ذخیره اطلاعات، فایلها و ... را به شما میدهد.
هر چقدر هاست سریعتر و قویتر باشد، کیفیت، امنیت و پشتیبانی سایت شما بیشتر خواهد بود و به همان میزان هزینه ی بیشتری در بر خواهد داشت.
ویژگی های هاست خوب چیست؟
- یک هاست خوب نباید دائما قطع باشد تا کاربران بتوانند براحتی و در هر زمانی دسترسی داشته باشند.
- هاست خوب بر سرعت موثر است و سرعت خوب بر تجربه ی خوب ماربران از بادید سایت ما اثر مثبت و مستقیم دارد.
- یکی از راه های مقابله با حملات اینترنتی برخورداری از یک هاست خوب و قوی است.
- پشتیبانی مداوم و مناسب یکی از مهمترین معیارهای هاست خوب است.
- یک دیگر از معیار های انتخاب هاست هزینه ی مناسب و مقرون به صرفه آن است.
- نکته ی آخر اینکه یک هاست خوب باید امکان پشتیبانگیری ( backup ) نیز داشته باشد.
ارسال نظر