رومینا اشرفی خطاکار نبود، قصد ازدواج داشت / فرار دختران و پسران عاشق در تالش رسم است

رومینا اشرفی / به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، رومینا اشرفی دختر اهل تالش را پدرش به قتل رساند. پدر با داس سر از بدن فرزندش جدا کرد. جرم رومینا از نگاه پدر، فرار از خانه با پسر مورد علاقه اش بود. رومینای 14 ساله وقتی فرار کرده بود و بعد از دستگیری از سوی پلیس ، به ماموران گفت :" مرا به دست پدرم بدهید، من را خواهد کشت" کسی حرف های این دختر را باور  نکرد. به پدرش سپرده شد. به خانه رفت . شب که خوابید ، پدر بر بالین دختر خوابش حاضر شد و با داس ، سر از تنش جدا کرد.

رومینا اشرفی که کشته شد ، موج خبر قتل او در سراسر کشور پیچید. از مردم تا فعالان اجتماعی و مسئولان به این جنایت واکنش نشان دادند.

معصومه ابتکار - معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری بلافاصله دستور رسیدگی ویژه به پرونده قتل این دختر 14 ساله را به دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی این معاونت ابلاغ کرد.

بررسی پرونده قتل رومینا اشرفی در معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری

شهناز سجادی دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره جزئیات پرونده رومینا اشرفی چنین گفت: موضوع قتل و نحوه قتل رومینا اشرفی در دست تحقیق و بررسی قرار دارد .  حواشی زیادی در این پرونده وجود دارد که به عواملی مثل عرف منطقه، قوانین و مسامحه ای که می توانست، صورت بگیرد. مربوط می شود.

سوابق زیاد قتل های ناموسی در کشور

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده ادامه داد: متاسفانه در سوابق قضایی ما وجود چنین قتل هایی کم نیست بنابراین نیاز است تا اقدامات پیشگیرانه ای صورت بگیرد تا از این دست حوادث جلوگیری شود.

ورود مدعی العموم برای احقاق حق مقتوله

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده درباره اقدامات و بررسی هایی که تاکنون در خصوص قتل رومینا اشرفی در این معاونت و بخش حقوقی آن صورت گرفته است چنین گفت: تماسی از طرف معاونت امور زنان و خانواده با ارگان های ذی ربط صورت گرفته است. البته از آنجایی که جرم عمومی است خود دادستان به عنوان مدعی العموم ورود پیدا کرده تا ابعاد مختلف مسئله روشن شود.

نیاز جدی به بررسی پرونده های قتل های ناموسی در کشور

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده خاطر نشان کرد: در این حادثه مسائلی وجود دارد که باید اندیشمندان حقوقی و جامعه شناسی به آن ورود کنند و فقط اینگونه نباشد که دستگاه قضا بخواهد آن را بررسی کند چراکه دستگاه قضایی این مسئله را در چارچوب قانون بررسی و برای آن حکمی صادر خواهد کرد اما برای اینکه جامعه دیگر با چنین اتفاقات تلخی روبرو نشود باید تحقیقات و مطالعاتی صورت بگیرد تا دیگر شاهد چنین حوادثی نباشیم.

رسم فرار  دختران و پسران عاشق در تالش

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده درباره آخرین گزارش از قتل رومینا اشرفی خاطرنشان کرد: روایت های مختلفی که از سوی رسانه ها بیان شده به گونه ای متحد الشکل هستند و به واقعیت امر نزدیک است اما در کل در منطقه تالش رسمی وجود دارد که اگر دختر و پسری یکدیگر را دوست داشته باشند و خانواده هایشان مخالفت کنند، آنها با یکدیگر فرار می کنند.

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده ادامه داد: فرار کردن دختر و پسر در عرف نواحی مختلف ایران وجود دارد که نمی توان آن را آدم ربایی نیز نامید چراکه با خواست افراد این اتفاق رخ می دهد و بعد از فرار پسر برای ازدواج اقدام می کند.

فرار رومینا اشرفی برای ازدواج بوده است

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده تصریح کرد: در ناحیه تالش و آذربایجان غربی فرار کردن عشاق یک رسم دیرینه است تا پدر را در یک کار انجام شده قرار بدهند که او با ازدواج آن دختر و پسر موافقت کند که در خصوص رومینا اشرفی نیز چنین اتفاقی رخ داده است.

ریش سفیدانی که نیامدند و جنایتی که رخ داد

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده تشریح کرد: پدر رومینا اشرفی نیز در خصوص این فرار کوتاه نیامده و از آنجایی که پدر بر دختر ولایت دارد، دادگاه رومینا اشرفی را تحویل پدر می دهد. اما در کل باید به این موضوع به صورت عرفی نگاه می شد چراکه ربودنی اتفاق نیوفتاده بود فلذا باید بزرگترهای فامیل میانجی گری میکردند تا ازدواج رخ بدهد اما اینکه چرا پدر اصرار به بردن دختر خود کرده است هنوز مشخص نیست.

دادگاه از ظرفیت دستگاه های ذی ربط استفاده نکرد

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده با بیان اینکه ما ظرفیت های خوبی در بهزیستی داریم که دادگاه می توانست از آن استفاده بکند گفت: دادگاه باید از ظرفیت دستگاه های ذی ربط استفاده می کرد تا این اتفاق رخ ندهد.

لوایح حمایتی از زنان و کودکان باید سریع تر به نتیجه برسد

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده تشریح کرد: نیاز است تا لایحه منع خشونت علیه زنان و لایحه حمایت از کودکان هرچه سریع تر به نتیجه برسد تا بتوانیم خلاء های فرهنگی را با قانون پر کنیم. معاونت امور زنان و خانواده 8 سال است که برای نتیجه دادن این لوایح تلاش می کند تا شاید از اینگونه اتفاقات جلوگیری شود.

دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده افزود: اگر لوایح حمایتی از زنان و کودکان به نتیجه برسند، قضات بر اساس آنها حکم می دهند و دیگر اینگونه نیست چون پدر ولایت دارد، حتما کودک را به او تحویل بدهند. کمااینکه لایحه منع خشونت علیه زنان خواست هم طیف ها است بنابراین هرچه زود تر باید کاری کنیم تا نتیجه بخش باشند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی