علی محمد سعادتی، شهردار منطقه 12 در گفت و گو با رکنا:
کرونا چهره منطقه 12 تهران را زشت کرد
رکنا: شهردار منطقه 12 گفت: نمی شود 16هزار نفر به یکباره از زندان و کمپ ها آزاد شوند و از انتظار ساماندهی آنها را داشت. نتیجه این رها سازی در شهر قابل لمس است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، منطقه 12 منطقه تاریخی تهران محسوب شده است و به لحاظ وجود ساختمان بورس، بازارهای موبایل، بازار بزرگ تهران، بازار مواد غذایی و... در این منطقه ،سوق الجشی خاصی در تهران پیدا کرده و نقطه اقتصادی کشور به حساب می آید و به اندازه اهمیت می توان شاهد آسیب های اجتماعی در این منطقه بود. منطقه 12 کلونی اعتیاد و کارتن خوابی و... شده است.
قالیباف شهردار سابق تهران در آخرین سال صدارتش دستور بهسازی این منطقه را صادر کرد. اما بیش از آن که به مصائب اجتماعی رسیدگی شود به وضعیت ظاهری منطقه پرداخته شد که حتی در مواردی مشکلی هم به مشکلات منطقه افزود مثل تعویض سنگ فرش برخی خیابان ها که مسیر تردد بیشتری را سخت کرد. علی محمد سعادتی، شهردار منطقه 12 درباره فعالیت هایی که شهرداری این منطقه برای رفع آسیب های اجتماعی این منطقه انجام داده است به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: همزمان در حوزه های مختلف، پروژه هایی برای بهبود شرایط کیفی زندگی در منطقه تاریخی تهران انجام شد. در بخشی از پروژه ها کالبد و جسم شهر مانند بهسازی نما، جداره، پیاده راه سازی، کاهش ورود خودروها، توسعه شبکه مترو و افزایش ایستگاه ها و... را مورد توجه قرار دادند.
بخش دیگر پروژه ها به انضباط بهتر شهری کمک می کرد. به عنوان مثال حمل و نقل کالا، بهبود شرایط ترافیک محیطی، پذیرایی و ارائه خدمات به افراد آسیب دیده یا کم بضاعت، کودکان، زنان سرپرست خانوار و... از جمله پروژه های انضباط شهری بود. شهر نظام چند سطحی و جنبه ای دارد و نمی توان صرفا با مورد اهمیت قرار دادن آسیب های اجتماعی جنبه انسانی شهر را در نظر گرفت و نسبت به زیرساخت های شهر غفلت کرد از سوی دیگر نمی توان صرفا تهران را پروژه فنی - مهندسی دید و به در و دیوار یا سنگفرش و به شرایط بهینه سازی رسید. هر دو جنبه انسانی و عمرانی باید به اندازه همدیگر پیش برود.
در منطقه 12 به نسبت ویژگی های تاریخی که داشت، اقدامات و بهینه سازی ها انجام شده و کالبد شهر ، عرصه میدان مشق، خیابان سی تیر، خیابان پانزده خرداد که از خودرو کمتر شد را مشاهده کرد. از سوی دیگر با پافشاری روی برنامه فرهنگی، تاریخی، میراثی و هنری بستری برای برگزاری رویدادهای اجتماعی فراهم شد.
وی با اشاره به این که برخی برنامه ها متناسب با محلاتی مانند هرندی است که بیشتر دچار آسیب هستند، گفت: تکمیل و یکپارچه سازی بوستان هایی که محلی برای موادمخدر بود، انجام شد و حضور معتادان و فروش موادمخدر در این بوستان ها و پارک ها کنترل شود. به موازات آن اقدامات اجتماعی دیگر مانند تاسیس مدرسه کودکان کار، حمایت از سازمانهای مردم نهاد، ایجاد گرمخانه مردان و زنانه انجام شد. مرکز بهاران نیز تاسیس شد تا بسیاری از افراد در معرض آسیب ها از معضلات دور شده و به زندگی بازگردند.
سعادتی با اشاره به تغییر سیاست های مدیریت شهری، تاکید کرد: با تغییر مدیریت شهری تهران، تغییراتی در برنامه های شهرداری صورت گرفت. به عنوان مثال محمد علی نجفی، آسیب های اجتماعی را وظیفه شهرداری نمی دانست و متولی اصلی این حوزه را بهزیستی استانداری و دولت می دانست به همین جهت به دلیل هزینه های آسیب های اجتماعی و تغییر سیاست مدیریت شهری تمام اقدامات گذشته متوقف شد. البته بعضی از اقدامات در حوزه آسیب های اجتماعی ادامه پیدا کرد. شهرداری مناطق تابع سیاست های بالادستی است و شورای شهر و مدیران بالادستی سیاست های کلی را وضع می کنند.
شهردار منطقه 12 با بیان این که در حال حاضر آسیب های اجتماعی در این منطقه و در یک سال و نیم اخیر بهبود پیدا کرده است، افزود: بین دستگاههای مختلف مانند بهزیستی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، نیروی انتظامی، قوه قضاییه و شهرداری هماهنگی خوبی صورت گرفت و هزاران توزیع کننده، خرده فروشان مواد مخدر، کودکان درگیر با موادمخدر، معتادان متجاهر و حتی بعضی از این افراد دارای بیماریهای عفونی و سن بالا بودند، سازماندهی شدند. بعضی از آنها به کمپ ها منتقل و برخی بازداشت شدند.
وی با اشاره به این که شرایط محلات منطقه 12 تحت کنترل و بهینه بود، تاکید کرد: اما شرایط کرونا به جامعه حاکم شد و در یک اقدام کلی نزدیک به ۱۱تا ۱۴هزار نفر از زندان ها، کمپ ها و مراکز نگهداری آزاد شدند. بسیاری از این افراد امکان بازگشت به خانه های خود را نداشتند یا خانواده نیز آنها را پذیرش نمی کرد. بنابراین آنها کنار خیابان کارتن خواب شدند. گرمخانه ها شهرداری فعال بودند و سرویس دهی می کردند اما طبیعی است جوابگوی حجم عظیم افراد رها شده نبودیم. از سوی دیگر بسیاری از آنها نیز به گرمخانه نمی آمدند و به چرخه بزهکاری بازمی گشتند. تصاویری که یکی، دو ماه اخیر از منطقه 12 در فضای مجازی منتشر می شود ناشی از رهاسازی افرادی است که تحت کنترل یا درمان بودند. آزادسازی زندانیان و معتادان زحمات یکسال و نیم اخیر نهادهایی که با همکاری یکدیگر به بهینه سازی محلات اقدام کردند، از بین رفت و نارضایتی مردم، کسبه و شهروندان را در پی داشت.
سعادتی در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری قرار است برای افرادی که رهاسازی شده اند برنامه ریزی می کند یا خیر؟ گفت: متولی موضوع معتادان متجاهر طبق بند ماده 16 قانون، بهزیستی و ستاد مبارزه با موادمخدر است. شهرداری در قبال معتادان متجاهر و موادفروشان وظیفه مستقیم ساماندهی و برخورد ندارد. طبق قانون شهرداری موظف است گرمخانه و مراکزی ایجاد کند تا افرادی که به هر دلیلی از خانه و خانواده رانده شده اند، شب در خیابان نمانند و سرپناهی داشته باشند. گرمخانه های بانوان و آقایان را در این محدوده تاسیس شده است و همیشه پر از مددجو است. مددجویان در گرمخانه ها چکاپ کلی بهداشتی می شوند و لباس هایشان شسته، امکان دسترسی به غذای گرم و خوابیدن در جای امن نیز برای آنها فراهم می شود. ولی نمی شود 16هزار از زندان و کمپ ها آزاد شوند و از شهرداری انتظار ساماندهی آنها را داشت. نتیجه این رها سازی در شهر قابل لمس است.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر