واکنش مجمع فرهنگیان ایران اسلام به تبعیض بین حقوق کارکنان اداری و معلمان

به گزارش گروه اجتماعی رکنا، در شرایطی که ایران و جهان درگیر مبارزه نفس گیر با ویروس کرونا هستند و معلمان سراسر کشور با آموزش مجازی و صرف وقت بیشتر از ایام عادی، مشغول تدوین محتوای آموزشی و تربیتی برای دانش آموزان سراسر کشور است. موضوع بخش نامه مسرت بخش افزایش 50 درصدی امتیازات جداول حقوق فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری که تحول بزرگی در وضعیت حقوقی کارمندان دولت و به ویژه معلمان می توانست باشد به دلیل ضعف در برنامه ریزی و عدم تدبیر مناسب به یک چالش و مطالبه ی جدید در بین فرهنگیان سراسر کشور شدو به نوعی موجبات نارضایتی گسترده آن ها را در پی داشته است.

رتبه بندی فرهنگیان که در ماده 63 قانون برنامه ششم مورد تاکید قرار گرفته و حدود یک سال است که دولت درصدد اجرای کامل یا به تعبیر مجلس اجرای ناقص آن می باشد، به صورت ناگهانی از دستور کار دولت خارج می شود. هر چند که ضعف مصوبه مجلس در خصوص رتبه بندی فرهنگیان را نمی توان نادیده گرفت، چرا که ادبیات مصوبه مجلس پیرامون رتبه بندی فرهنگیان به قدری تفسیر پذیر بود که دولت در ارسال لایحه به مجلس یا عدم ارسال آن قدرت انتخاب داشت و در نهایت آن را به مجلس نفرستاد.

پربیراه نیست اگر بگوییم مشکل اصلی رتبه بندی معلمان عمدتا به ضعف عملکرد نمایندگان مجلس در لایحه بودجه 98 برمی گردد. اما سوال این است که آیا دولت و مقامات آموزش و پرورش خبر نداشتند که قرار است موضوع افزایش 50درصدی فوق العاده شغل کارمندان دولت در سال جاری اجرایی شود که در طول 8 ماه گذشته مرتب در فضای رسانه ای کشور، بر اهمیت و ضرورت اجرایی شدن رتبه بندی فرهنگیان و برگزاری آزمون برای کسب آن، تاکید و پافشاری می کردند ولی به صورت ناگهانی در اسفند ماه همه چیز را به نقطه صفر برگرداندند.

بیشتر مسئولان مالی و اداری دولت می دانستند که افزایش 50 درصدی حقوق کارمندان در سال جاری عملیاتی می شود و علت ارسال نکردن لایحه رتبه بندی به مجلس را در افزایش 50 درصدی حقوق اعمال کنند. حال این سوال و ابهام جدی برای هزاران معلم در سراسر کشور وجود دارد که چرا با معلمان صادقانه رفتار نشده است؟!

بدون شک این اقدام دولت در افزایش 50 درصدی حقوق کارمندان و اجرای رتبه بندی فرهنگیان می توانست یکی از اقدامات برجسته و چشمگیر دولت یازدهم در قبال معلمان تلقی شود. ولی ضعف برنامه ریزی و تدبیر برخی از مدیران دولتی، این موضوع را یک چالش بزرگ برای معلمان سراسر کشور تبدیل کرده است.

مسئله مهم دیگر عدم اعمال افزایش 50درصدی حقوق فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشور در حقوق بازنشستگان فرهنگی به ویژه بازنشتگان سال 1398 است که یک تبعیض بزرگ و آشکار است. لذا ضرورت دارد دولت محترم برای حذف این تبعیض ناروا در حق بازنشتگان فرهنگی گامی جدی و فوری بردارد.

در هر حال انتظار می رود دولت به ویژه وزارت آموزش و پرورش و سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای پاسخ گویی به اعتراضات گسترده معلمان سراسر کشور و به منظور تحقق فصل ده قانون مدیریت خدمات کشوری و رتبه بندی فرهنگیان، احکام جدید معلمان را به مانند همکاران اداری با اعمال «فوق العاده ویژه» ناشی از رتبه بندی از ابتدای اسفندماه جاری انجام دهند تا بخشی از تبعیض های موجود بین کارکنان اداری و معلمان در وزارت آموزش و پرورش مرتفع گردیده و رضایت نسبی معلمان بعنوان قشر مرجع و پیشرو جامعه فراهم شود.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی