انجام و نظارت بر مسئله شرعی تدفین فوتی‌های کرونایی با کمک طلاب

به گزارش رکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسن زمانی، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده برای مبارزه با ویروس کرونا گفت: در دفاتر اجتماعی سیاسی مرکز مدیریت حوزه علمیه ستاد حوزه بحران و حوادث غیر مترقبه نزدیک به دو سال است که فعالیت خود را آغاز کرده و در جریان زلزله کرمانشاه، سیل لرستان و پلدختر فعالتر شد به گونه‌ای که ۱۴ هزار طلبه به طور جهادی به کمک مردم سیل زده شتافتند.

وی ضمن اشاره به تشکیل ستاد حوزه‌های بحران برای مقابله با ویروس کرونا افزود: طی جلسات با مسئولین اطلاعات تخصصی را در اختیار گرفتیم و دراقدام اولیه ۱۶ مصوبه اجرایی شد سپس با توصیه وزارت بهداشت دروس حوزه علمیه را تعطیل کردیم و برای تعطیل نشدن دانش؛ آموزش غیر حضور را از طریق فضای مجازی شروع کردیم.

زمانی بیان کرد: در گام بعد بروشور‌های بهداشتی بین حوزویان در استان قم و مردم توزیع کردیم و سوالات و ابهامات جامع درباره کرونا با تحلیل‌های علمی پاسخ و تحویل مردم شد.

مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه با اشاره به توزیع ده‌ها ماسک و وسایل ضد عفونی کننده با همراهی هلال احمر بین مردم، خانه‌ها و مغازه‌ها توضیح داد: طلاب ما در عملیات جهادی و با همکاری وزارت بهداشت به ضد عفونی کردن مراکز و مدارس اقدام کردند.

وی بیان داشت: اولین گروه طلاب وارد بیمارستان فرقانی و کامکار قم شدند و ۵ وظیفه را تحت نظر ریاست بیمارستان‌ها به عهده گرفتند از جمله عیادت مجموعه بیمارانی که مشکلات آنفلوآنزایی و شبیه کرونایی داشتند و در همراهی با بیماران کرونایی از صبح تا شب و شب تا صبح در کنار پرستاران حاضر شدند و اکنون ۱۰۰ طلبه در بیمارستان‌های قم مشغول خدمت هستند.

مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه قدردانی از پرستاران و پزشکان را از دیگر اقدامات انجام شده عنوان کرد و گفت: برخی از این افراد حدود ده روز به خاطر خدمات رسانی به بیماران به منازل خود سر نزده بودند و این عمل حوزه علمیه مورد توجه روسای بیمارستان‌ها نیز قرار گرفت.

ارائه مشاوره تخصصی طلاب به بیماران کرونایی برای کاهش فشار روانی

وی با اشاره به خدمات داخل بیمارستان بیان کرد: در صددد هستیم برای مشاوره اقداماتی انجام بدهیم طبق آمار برخی بیماران دچار افسردگی و یاس شدند و حوزه علمیه قم با دارا بودن ده‌ها مشاور و متخصص به مشاوره این عزیزان می‌پردازند.

زمانی گفت: برای توزیع لوازم پیشگیری از سرایت این بیماری همچون ماسک، الکل و ... که توسط هلال احمر به مردم توزیع می‌شود طلاب با اعلام آمادگی برای توزیع همکاری کرده و بیش از ۳۵ هزار بسته پیشگیری از سرایت بیماری را درب خانه‌ها توزیع کرده‌اند.

مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه گفت: همچنین همکاری طلاب با گروه تب سنجی هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی نیز از دیگر اقدامات بود که ۲۵ خودرو در ۲۵ منطقه شهر قم مستقر شدند و درب خانه‌ها تب افراد را می‌سنجیدند و افراد مشکوک را برای درمان معرفی می‌کردند.

انجام و نظارت بر مسئله شرعی تدفین فوتی‌های ناشی از کرونا با کمک طلاب

وی ادامه داد: در آخرین اقدامات انجام شده ۴ کمیته تخصصی مبارزه با کرونا راه‌اندازی کردیم و بر اساس تخصص افراد حوزوی این کمیته‌ها شکل گرفت. از جمله کمیته تخصصی اعزام به بیمارستان‌ها اعم از نظارت بر مسئله شرعی تدفین فوتی‌های ناشی از کرونا که اقداماتی انجام شد و طی جلسه با مسئولین برنامه‌هایی طراحی شد که احکام شرعی با کمک طلاب انجام گیرد.

زمانی گفت: همچنین کمیته توزیع اقلام بهداشتی و پیشگیری، کمیته تخصصی فرهنگی و تهیه محتوا و کمیته اختصاصی سیاسی اقتصادی نیز تشکیل شد که در کمیته تخصصی سیاسی اقتصادی پیامد‌های اقتصادی ناشی از کرونا برای جامعه بررسی می‌شود تا پیش‌بینی کنیم چه پیامد‌هایی حادث شده و چگونه قابل جبران و کاهش است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی