درباره تابو ازدواج سفید
حجم ویدیو: 76.81M | مدت زمان ویدیو: 00:10:29

به گزارش رکنا، این کتاب در 63 صفحه و در 15 فصل نوشته شده و حاوی نکاتی آموزنده برای جوانان و بزرگسالان است. بطوریکه نویسنده در آن سعی کرده است تا درباره همه ابعاد ازدواج و ازدواج سفید بپردازد و همچنین راهکاری مناسب با توجه ساختار فرهنگی کشورمان ارائه دهد.

مقدمه این کتاب به بحث تابو اشاره می‌کند که از آن به عنوان تحریم عملی که ذهن افراد را به خود مشغول کرده است یاد می‌کند و تابو را آن دسته از رفتارها، گفتارها و امور اجتماعی می‌داند که بر اساس رسم، آیین و مذهب ممنوع و نکوهش پذیر است.

او همچنین ازدواج سفید را از جمله تابوهای شناخته شده در جامعه ایران و یکی از ناپسند ترین رفتارهای اخیر جوانان در کشور قلمداد می‌کند که از طریق فرهنگ غرب به وسیله ماهواره و فضای مجازی وارد تمام لایه های اجتماعی و فرهنگی ما شده است و آسیب های جبران ناپذیری را به اعتقادات، اخلاق و فرهنگ مردم وارد کرده است.

خلقی در کتاب خود ازدواج سفید را یک رابطه ی غیر قانونی و نامشروع زن و مرد می‌داند که بدون اینکه اینکه صیغه عقد بینشان جاری شود و بدون اینکه تعهدی را نسبت به یکدیگر قبول کنند به تقلید از فرهنگ غرب، با یکدیگر همخانه می‌شوند که در این همخانگی روابط جنسی و معاش مشترک داند ولی همدیگر را همسر و متعهد به یکدیگر نمی‌دانند.

او پذیرفتنی بودن، پیوند میان زن و مرد را در جامعه ایران در یکی از دو قالب ازدواج موقت و دائم معرفی می‌کند اما به این نکته نیز اعتقاد دارد که چندیست پدیده ازدواج سفید با همباشی در حال تبدیل شدن به شکل سومی از پیوند میان زن و مرد است که با معظلاتی مثل ضربه های عاطفی ناشی از طلاق، بلاتکلیفی و... همراه است.

در بخش دیگر کتاب نویسنده به آمار و تاریخچه ازدواج سفید می‌پردازد که یک شیوه جایگزین در فرهنگ غرب است و بیشتر در کشورهای اروپایی و آمریکایی رواج دارد. او بر اساس آمار منتشر شده پذیرش این نوع ازدواج را چشمگیر اعلام می‌کند و آمارهای مختلفی درباره همخانگی در آمریکا و کانادا ذکر می‌کند که در سالهای اخیر باعث شده است تا آمار ازدواج کاهش چشمگیر داشته باشد.

این وکیل پایه یک دادگستری درباره احکام قانونی در مورد ازدواج سفید می‌نویسد که در جمهوری اسلامی ایران فقط ازدواج هایی به رسمیت شناخته می‌شوند که در دفاتر ازدواج ثبت شوند و ازدواج سفید از نظر شرع مقدس اسلام جایز نیست حتی برای آن مجازات نیز در نظر گرفته شده است و از نظر قانونی نیز جرم تلقی می‌شود.

خلقی توسل به صیغه موقت را بهترین جایگزین برای ازدواج سفید در کشور می‌داند. چرا که عقد موقت طبق فتوای فقهای اسلامی حتی توسط خود زن و مرد می‌تواند جاری شود و ثبت آن هم به غیر از موارد تعیین شده در قانون «ماده 21 قانون حمایت خانواده» الزامی نمی‌داند. اما ازدواج سفید را از نظر شرعی چیزی جز زنا نمی‌داند و حتی تاکید می‌کند که از نظر قانون برای این نوع ازدواج بالاترین میزان شلاق حدی نیز مشخص شده است.

نویسنده این کتاب در بخش های دیگر این کتاب به تبعات کیفری و حقوقی ازدواج سفید و جرم انگاری ازدواج سفید می‌پردازد و ازدواج موقت را پادزهر ازدواج سفید می‌داند و می‌افزاید که در ازدواج موقت نفقه و شرط ارث بردن بردن زوجه بعد از فوت زوج لحاظ کنند و فرزندی که از ازدواج موقت متولد می‌شود نیز مشروع و قانونی است.

همچنین در پایان این کتاب به احکام شرعی نیز اشاره می‌شود که در چه شرایطی و چگونه افراد می‌توانند زیر یک سقف زندگی کنند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی