هشدار های پلیسی برای پیشگیری از سرقت در سفر
رکنا: جانشین پلیس پیشگیری پایتخت نکاتی را برای جلوگیری از سرقت عنوان کرد، این نکات برای شهروندانی که قصد سفر با وسایل نقلیه عمومی علی الخصوص در پایانه های مسافربری دارند، حائز اهمیت خواهد بود.
به گزارش رکنا، سرهنگ جلیل موقوفه ای، در تشریح این نکات بیان داشت: شهروندانی که قصد استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس ها در پایانه های مسافربری دارند، باید مراقبت های لازم از اشیا و مدارک هویتی خود را به عمل آورند. با توجه به بررسی های صورت گرفته همکاران بنده در کلانتری های مربوط به پایانه های مسافربری در تهران، نکاتی در پیشگیری از سرقت حائز اهمیت خواهد بود.
وی ادامه داد: به هنگام منتظر بودن برای رسیدن اتوبوس، به شدت مواظب اموال، گوشی، کیف و محموله باری خود باشید چراکه سارقان در کمین هستند تا با استفاده از هواس پرانی اموال مسافران را به سرقت ببرند. نکته ای که در این زمینه حائز اهمیت است، سارقان به شیوه ها و شگردهای متفاوت به مسافر نزدیک شده و کنارشان می نشینند و در حالیکه همدستی نیز دارد که منتظر فرصت مناسب است، شما را سرگرم می کند و آن نفر دوم در لحظه مناسب اقدام به سرقت بار وئ محموله مسافر می کند.
وی افزود: دستگاه ها و پریزهایی در پایانه های تعبیه که برای شارژ گوشی مسافران در نظر گرفته شده است. شهروندان عزیز حتما در نظر داشته باشند که هنگام شارژ زدن گوشی کنار گوشی شان باشند. سارق در یک لحظه اقدام به سرقت می کند و تا مسافر به خود بجنبد کار از کار گذشته است.
این مقام انتظامی در ادامه با اشاره به شیوه سریالی یک سری از سارقان که با استفاده از آشامیدنی و خوراکی مسموم اقدام به سرقت می کنند تصریح کرد: به هیچ عنوان از افراد غریبه خوراکی یا نوشیدنی نپذیرید که این ها می تواند خواب آور یا مسموم باشد. نکته حائز اهمیت در این مورد نیز این است که سارقان برای تعارف خوراکی یا نوشیدنی مسموم به مسافر، ابتدا اعتماد او را جلب می کنند و بعد از بیهوش کردن مسافر با موارد مسموم مورد نظرشان، اقدام به سرقت وسایل می کنند.
وی در ادامه گفت: در زمان نشستن در اتوبوس مواظب کیف تان که شامل مواردی مانند مدارک هویتی و یا اموال ارزشمند است باشید و به هیچ عنوان آن را در قسمت بالای صندلی که محفظه ای در این زمینه در اتوبوس ها در نظر گرفته شده است قرار ندهید چراکه امکان دارد سارقان به هر شیوه ای وارد اتوبوس شوند و اقدام به سرقت اموالتان در لحظه مناسب کنند. البته در طول سفر نیز امکان دارد سارق در پوشش مسافر سوار اتوبوس شود و به طرق گوناگون باز هم باعث خواب آلودگی مسافر شود تا بتواند وسایل او را به سرقت ببرد.
وی در خاتمه مطلب با توصیه اکید به شهروندان در به کار بردن مراقبت های لازم برای هدف سرقت قرار نگرفتن افراد بزهکار، اضافه کرد: همچنین در بین راه و یا حتی در خود پایانه ها نیز مراقبت های لازم را در هنگام استفاده از سرویس های بهداشتی به عمل آورید و از بیرون گذاشتن کیف یا کت خود که می تواند شامل مدارک هویتی یا پول نقد باشد خودداری کنید.
11 نکته کلیدی برای پیشگیری از سرقت منازل
در صورت نقل مکان به منزل جدید حتما قفل های درب اصلی را تعویض نمایید.
همیشه درب پشت بام را با قفل آویز مطمئن مجهز نمایید..
نسبت به تعویض قفل هایی که کلید یدک آنها گم شده یا برای مدتی در اختیار دیگران بوده ، سریعا اقدام نمایید.
برای ورودی درب منزل از قفل های مطمئن استفاده شود و در زمان نصب، قسمت تویی آن بیرون از درب قرار داده نشود و قفل طوری نصب گردد که هم سطح بدنه درب باشد و چنانچه قبلا شرایط فوق نصب گردیده روی آن لوله ای که طولش از طول توپی کلید مربوطه بیشتر باشد نصب گردد.
هنگام عوض شدن مستاجر حتی المکان توپی قفل درب های ورودی و اصلی را عوض کنید.
برای درب های دو لنگه حتما قفل اضافه تعبیه کنید و قفل های معمول آن اکتفا نکنید.
بر روی درب آپارتمان خود چشمی و زنجیر نصب کنید.
هنگامی که به مسافرت می روید بستگان و همسایگان مورد اطمینان را در جریان قرار دهید تا مراقب منزلتان باشند و به صورت مرتب به آنجا سرکشی کنند.
در مواقع خالی بودن منزل، از روشن گذاشتن چراغ یک اتاق ،رادیو و تلویزیون به مدت طولانی و مستمر خودداری کنید و حتی المقدور از همسایگان و آشنایان مورد اطمینان بخواهید که روشنایی داخل خانه را در هنگام شب تغییر دهند یا از چراغ های دارای زمان بندی استفاده کنید.
برای درب های ورودی منزل از قفل های مطمئن و استاندارد اضافه استفاده کنید.
هنگام خروج از منزل تنها به بستن درب خروجی اکتفا نکنید.
ارسال نظر