فرزندخوانده جانبازان چگونه می‌توانند معافیت بگیرند؟

به گزارش رکنا، بسیاری از مشمولان خدمت وظیفه عمومی، سوالاتی در رابطه با معافیت فرزندخوانده قانونی جانبازان دارند که در این گزارش پاسخ خواهیم داد.

با توجه به اینکه معافیت‌های ذکر شده در ماده ۴۵ قانون به عنوان یک امتیاز در نظر گرفته شده است و در قالب معافیت کفالت قرار نمی‌گیرند، لذا غیبت مشمولان مانع بهره‌مندی از امتیازات متعلقه نمی‌باشد و در تبصره این موضوع آمده است: متولدین ۷۲ و ماقبل آن که غیبت ندارند، می‌توانند از کسرخدمت ایثارگری بهره‌مند شوند.

همچنین مشمولان خدمت وظیفه‌ای که در زمان خدمت مرتکب فرار شده باشند و در شمول معافیت ایثارگران قرار داشته باشند، ابتدا باید به یگان خدمتی مراجعه و با ارائه گواهی اشتغال به خدمت به درخواست آنان رسیدگی می‌گردد.

قابل ذکر است، مشمولان خدمت وظیفه‌ای که در حین آموزش در شمول معافیت قرار بگیرند، پس از اتمام آموزش از خدمت ترخیص خواهند شد و در تبصره این مورد آمده است: مشمولان وظیفه‌ای که دوره آموزش نظامی را به اتمام رسانده یا دارای برگ کفایت آموزش بسیج هستند نیازی به ارائه تعهد ندارند.

براساس قوانین موجود در ارتباط با سربازی و خدمت وظیفه عمومی، معافیت فرزند خوانده قانونی جانبازان شامل فرزند خوانده جانبازی می‌شود که فرزند نداشته باشد و در صورت تایید بنیاد شهید و امور ایثارگران به خاطر ضایعات ناشی از جانبازی نتوانند صاحب فرزند شوند.

تایید فرزند خواندگی افراد با مراجع صالح قضایی می‌باشد و در این نوع از معافیت مقدار درصد جانبازی ملاک نیست و افراد جانباز در صورت داشتن شرایط لازم، تایید و درخواست بنیاد شهید و امور ایثارگران می‌توانند از این امتیاز در نظر گرفته شده بهرمند شوند.

قابل ذکر است، اگر افراد جانباز دارای چند فرزند خوانده قانونی باشند، صرفا برای یک نفر از فرزندان خود می‌توانند درخواست بهرمندی از معافیت مذکور را کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.