به گزارش رکنا، حمید گنجی صبح امروز (چهارشنبه) در نشست خبری، اظهار کرد: یکی از علل مهم مرگ و میر و ناتوانی در کشور سکته مغزی است. بعد از سکته مغزی مشکلاتی برای فرد پیش می‌آید که هزینه‌های زیادی برای فرد و جامعه ایجاد می کند.

وی ادامه داد: امروز تکنولوژی و داروهای جدید باعث شده است نشانه‌های سکته مغزی را درمان کنیم. بر همین اساس برنامه‌ای در سال‌های گذشته به صورت پایلوت شروع شد. استان اصفهان یکی از استان‌هایی بود که از سال ١٣٩۴ این برنامه را شروع کرد.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، افزود: امروز ١١ بیمارستان استان این برنامه را اجرا می‌کند. این مسأله بر پایه تزریق به موقع یک دارو مبتنی شده است. اگر به موقع این دارو به بیمار سکته مغزی تزریق شود فرد می‌تواند بعد از چند روز به زندگی عادی باز گردد.

گنجی گفت: اما برای تزریق این دارو از زمان سکته مغزی تنها ٣ تا ۴ ساعت زمان وجود دارد. در این شرایط نیاز به آگاهی مردم داریم. مردم باید بدانند سکته مغزی چنین درمان موفقی دارد. از طرفی پروتکل‌های بیمارستانی باید با تشخیص به موقع، فرد را به آن ١١ بیمارستان برسانند.

وی ادامه داد: استان اصفهان در این زمینه پیشرو است. امسال شعاری تعریف شده است تا آگاهی‌ها ایجاد شود. آن شعار این است که "سکته مغزی قابل درمان" است. تا پیش از این تفکر بر این بود که بیمار سکته مغزی نیمی از بدن خود را از دست خواهد داد، اما امروز مردم باید بفهمند که سکته مغزی قابل درمان است.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، افزود: سکته مغزی معمولا بیماری میانسالی و سنین بالا است. باید مردم علائم این بیماری را شناخته و به محض روبرو شدن با نشانه‌های آن، زمان طلایی را برای بیمار بخرند.

گنجی تاکید کرد: در مجموع ۵٨ بیمارستان در استان اصفهان وجود دارد. در یک سال اخیر این پروسیجر در یازده بیمارستان آغاز شده و احتمالا در آینده دو برابر خواهد شد.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

وبگردی