زنبور های عسل در تهدید آفت کش ها
رکنا: دانشمندان سوییسی با آزمایش روی ۱۹۸ نمونه عسل از سراسر دنیا به این نتیجه رسیدند که ۷۵ درصد این زنبور ها به مواد آفتکش مبتلا هستند.
اگرچه غلظت این مواد سمی در حدی نیست که برای انسان خطرناک باشد اما اثرات ناگواری روی زنبورهای عسل می گذارد و باعث نابودی تدریجی آنها میشود.
مشاهدات سالهای اخیر نشان می دهد جمعیتهای تودهای زنبورها (کلونی) رو به نابودی است. به این معنی که تعداد زنبورها کم شده یا به صورت انبوه ناپدید می شوند. امری که دانشمندان آن را یک فاجعه می دانند.
زنبورها با انتقال گرده گیاهان به ازدیاد آنها کمک میکنند. این حشره مفید در گرده افشانی ۹۰ درصد از ۱۰۷ گونه از گیاهان دنیا نقش دارد و کم شدن تعداد زنبورها به معنی به هم خوردن تعادل زیست محیطی است.
نئونیکوتینوئیدها، موادی که برای مقابله با آفات در کشاورزی به کار برده می شود مسبب اصلی این مکانیسم شناخته می شوند. استفاده از این ماده در بعضی از کشورها از جمله فرانسه ممنوع شده و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۳ استفاده از آن را محدود کرده است.
بر اساس گزارش گروه تحقیقاتی، بیشترین میزان آلودگی به این ماده در آمریکای شمالی بوده (۸۶ درصد) است. پس از آن عسلهای آسیایی با ۸۰ درصد و عسلهای اروپایی با ۷۹ درصد آلودگی در مقامهای بعدی قراردارند. کمترین مقدار آلودگی در نمونه های آمریکای جنوبی دیده شده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر