ظرفیت ثبت‌نام در رشته تجربی محدود است/ثبت‌نام مدارس غیردولتی درصورت تکمیل ظرفیت

پس از حواشی ایجادشده در رابطه با انتخاب رشته در سال تحصیلی گذشته، وزارت آموزش‌وپرورش امسال نسبت به اعمال تغییراتی در شیوه‌نامه هدایت تحصیلی اقدام کرده است، در همین رابطه وجه تمایز جدی هدایت تحصیلی امسال با سال گذشته جنبه توصیه‌ای بودن آن است و دانش‌آموزان برای ورود به رشته تحصیلی اجبار نمی‌شوند.

ملاک‌های هدایت تحصیلی عبارتند از: عملکرد تحصیلی (35 امتیاز)، آزمون‌­های مشاوره‌­ای (30 امتیاز)، نظر دانش‌­آموز (10 امتیاز)، نظرخواهی از دبیران (10 امتیاز)، نظر مشاور (10 امتیاز) و نظر خواهی از والدین (5 امتیاز).

ورود به هر یک از شاخه­‌ها و رشته­‌های تحصیلی منوط به کسب حد نصاب (کف) نمرات دروس تخصصی پایانی نوبت دوم (خرداد ماه) مربوط به آن رشته است. به‌عبارت دیگر در صورت عدم کسب حداقل میانگین دروس تخصصی در رشته­‌های مربوط، سایر عوامل و ملاک‌های هدایت­ تحصیلی دانش‌­آموز مبنای محاسبه قرار نمی‌‌گیرد همچنین نمرات پایه‌های هفتم و هشتم ضریب یک دارد اما در پایه نهم، نمرات از ضریب 3 برخوردار است.

برای ورود به رشته تجربی باید نمره علوم تجربی 14 و ریاضی 13، در رشته ریاضی نمره ریاضی 14 و علوم 13 و ردر شته انسانی نمرات دروس ادبیات فارسی 14، مطالعات اجتماعی 13 و عربی 12 باشد.

در همین رابطه، مسعود شکوهی مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش وپرورش در خصوص هدایت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار کرد: براساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش شیوه نامه‌ای برای انتخاب رشته دانش‌آموزان تهیه شد و براساس نظام جدید تحصیلی، انتخاب رشته از پایه دهم به پایه نهم منتقل شد.

وی افزود: برای هدایت تحصیلی و ورود به رشته‌های مختلف نیاز است تا دانش‌آموز حدنصاب نمره لازم را کسب کند و در رشته‌های علوم تجربی، علوم ریاضی و علوم انسانی برخی دروس اصلی هستند و نیاز است دانش‌آموز برای ورود به این رشته‌ها حدنصاب نمره را کسب کند.

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: برای دانش‌آموزان دو نمونه برگ شماره 6 و 7 در زمینه هدایت تحصیلی صادر شده است که فرم شماره 6 توصیه‌های مشاوره‌ای بوده و هیچ الزامی برای ثبت‌نام دانش‌آموزان وجود ندارد. در این فرم براساس بررسی‌های مشاوره‌ای و آزمون‌های رغبت و استعداد، نظر معلمان، نظر مشاور مدرسه، نظر دانش‌آموز و خانواده و عملکرد تحصیلی، مشاور به دانش‌آموز توصیه می‌کند بهتر است به چه رشته‌ای برود.

شکوهی ادامه داد: ممکن است دانش‌آموزی توصیه مشاور را نپذیرد که در این مرحله براساس فرم شماره 7 یعنی نمراتی که در نوبت دوم پایه‌های هفتم، هشتم و نهم کسب کرده‌ است به رشته تحصیلی هدایت می‌شود و داوطلبانی که بالاترین نمره را کسب کرده‌اند براساس ظرفیت در مدارس ثبت‌نام می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه ملاک عمل در انتخاب رشته فرم شماره 7 است، افزود: دانش‌آموزان به گروه‌های الف، ب، ج و د تقسیم بندی شده‌اند و آنهایی که گروه الف هستند در همان هفته نخست می‌توانند برای ثبت‌نام به مدارس مراجع کنند.

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد: ممکن است در یک منطقه هزار نفر ظرفیت برای رشته تجربی وجود داشته باشد که اگر ظرفیت تکمیل شد و دانش‌آموزی همچنان اصرار داشت که در رشته تجربه ثبت‌نام کند می‌تواند به مدارس غیردولتی مراجعه کند چرا که مدارس دولتی در رشته تجربی با مشکل محدودیت و ظرفیت مواجه هستند.

وی بیان کرد: آموزش و پرورش به لحاظ نیروی انسانی، فضا و تجهیزات ظرفیت محدودی دارد از سوی دیگر متقاضیان رشته تجربه زیاد است و حتی برخی دانش‌آموزان که استعداد کافی ندارند براساس تب جامعه اصرار به تحصیل در رشته تجربی دارند درحالی که ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی کمتر از 15 هزار نفر است یعنی از یک کلاس 30 نفره تنها یک نفر می‌تواند در رشته پزشکی دانشگاه سراسری یا آزاد پذیرفته شود.

وی ادامه داد: برای ثبت‌نام دانش‌آموزان در رشته فنی و حرفه‌ای و کاردانش مشکل چندانی نداریم و فضا موجود است. اما ممکن است برای برخی رشته‌ها در هنرستان‌ها امکانات کافی وجود نداشته باشد.

وی گفت: نمایندگان مجلس در برنامه ششم توسعه مصوب کرده‌اند که 50 درصد دانش‌آموزان باید به هنرستانها بروند اما باید برای تحقق این هدف تأمین اعتبار لازم برای تجهیز هنرستان‌ها انجام شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی