عضو انجمن سواد رسانه ای و مدیر اجرایی معاونت امور استان‌ها

 چندی پیش سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی تفاهم نامه ای با حوزه های علمیه امضا کرد که به موجب آن ساترا و حوزه های علمیه در حوزه ارتقاء سواد رسانه ای و سواد تنظیم گری فضای مجازی خواهران طلبه همکاری مشترکی را شروع خواهند کرد. این اقدام به سرعت با واکنش شبکه معلوم الحال ایران اینترنشنال مواجه شد و این شبکه تلاش کرد با بیان تحلیلی جعلی در خصوص بودجه ساترا و همچنین تضعیف جایگاه قانونی این سازمان و انتشار تصویری نامناسب از یک خواهر طلبه، نسبت به هجمه رسانه ای نسبت به تفاهم ساترا و حوزه های علمیه اقدام نماید.

هدف اینترنشنال از پوشش این دست اخبار القاء این مطلب است که حاکمیت برای سانسور به گفته او غیر قانونی و در حقیقت ممیزی ضروری برای ارایه محتوای سالم به خانواده های ایرانی، هزینه های کلانی می کند و از طرفی تفاهم با حوزه خواهران در دوقطبی حجاب و بی حجابی، متعاقب خبر آمادگی دوربین های هوشمند  فراجا برای رصد بی حجابی ها که کل جامعه را گرفتار کرده است باعث شده تا به این موضوع ضریب دهد.

 از طرفی هر موضوعی که باعث روشن شدن افکار عمومی شود سریعا به آن برچسب می زنند، مثلا نهادهای مذهبی از جمله حوزه را به گرفتن بودجه های کلان و دستگاه تبلیغی نظام معرفی می کند. ساترا هم به تیغ برنده سانسور و نداشتن مجوز قانونی متهم می شود. این در حالی است که ساترا یک سازمان کاملاً قانونی است که در انجام وظایف خود نسبت به سایر سازمان های دیگر تنظیم گر فضای مجازی جدی تر است و همین امر دلیل اصلی هجمه به این سازمان است. چرا که مقایسه میزان فعالیت ها و اخبار اقدامات ساترا در حوزه تنظیم گری فضای مجازی نشان می‌دهد که این سازمان در حال حاضر قوی ترین و فعال ترین نهاد تنظیم گر در کشور است. به عنوان نمونه در حالیکه در حال حاضر بسیاری از بازی‌های موبایلی فاقد مجوز و در عین حال شامل محتوای ضد فرهنگی، برهنگی و ... در ویترین برخی فروشگاه‌های مجازی داخلی عرضه می‌شود شاهد بی تفاوتی رسانه های بیگانه نسبت به این حوزه هستیم چون وضعیت فعلی مطابق با میل آنها است. حال آنکه ساترا هر بار که یک سریال بدون مجوز در پلتفرم های نمایش خانگی عرضه می‌شود، به طور قاطع موضوع را پیگیری می‌کند و همین امر موجب خشم ضد انقلاب شده است.

 از سوی دیگر وقتی که رسانه دشمن نسبت به یک موضوعی موضع گیری شدید میکند یعنی از اقدام عملیاتی در آن حوزه واهمه دارد و تلاش میکند با عملیات روانی علیه آن اقدام مانع اجرای آن شود. قطعا ارتقای سواد رسانه ای و سواد تنظیم گری فضای مجازی خواهران طلبه باعث می‌شود تا خواهران طلاب با افزایش توان خود در حوزه رسانه و فضای مجازی به مهمترین سفیران انقلاب اسلامی در فضای مجازی تبدیل شوند و تلاش های دشمن برای نفوذ در میان بانوان بیشتر از گذشته ناکام بماند. از سوی دیگر بالا رفتن سطح سواد رسانه‌ای در جامعه اصلا به نفع رسانه های بیگانه نیست و با هر روشی تلاش می‌کنند تا جلوی ارتقای سواد رسانه ای جامعه ایرانی را بگیرند.

از این حیث اقدام ساترا در انعقاد تفاهم نامه با حوزه های علمیه یک عملیات بسیار دقیق ارزیابی می‌شود که شاید بهتر بود ساترا اجرای این تفاهم نامه را رسانه ای نمی‌کرد تا دشمنان نظام و انقلاب از برنامه ریزی مشترک ساترا و حوزه های علمیه برای یک اقدام موثر و دقیق اطلاع پیدا نمی‌کردند. اما با توجه به رسانه ای شدن این موضوع توصیه جبهه انقلاب به ساترا این است که به رسانه ای کردن این تفاهم نامه بسنده نکند و حتماً تلاش کند آنرا به صورت یک طرح جامع. تخصصی، آموزشی، کامل و طرح های تکمیلی و همسو هرچه زودتر  اجرایی کند. حالا که هزینه انعقاد این تفاهم نامه را سازمان ساترا در فضای رسانه ای خارج از کشور پرداخته است لازم است کار را به شکل جدی دنبال کند و آن را رها نکند و هرجا صدای دشمن بلند شد و دردش آمد بداند که دارد درست حرکت می‌کند پس با تمام توان باید پیش برود.

امیر رحمان زنگنه

وبگردی