با هوشمندی به فرزندتان کمک کنید تا بهترین دوستان را انتخاب کنند

به گزارش رکنا، یکی از نگرانیهای اصلی والدین به دنبال بازگشایی مدارس، داستان رفاقت فرزندان با افراد مختلف و عواقب تصمیمات اشتباه در انتخاب دوست می باشد . ارتباط با دنیای پیرامون و همراهی با گروه همسالان موضوعی اجتناب ناپذیر در مراحل رشد فرزند شماست .کلید موفقیت شما در پیشگیری از انتخابهای اشتباه فرزندتان این نیست که مدام او را در خصوص دوستانی که برگزیده مورد سرزنش قرار دهید. شما با رعایت راهکارهایی که در ادامه به آنها اشاره می شود می توانید غیر مستقیم سطح 

خواسته ها و معیارهای فرزندتان برای دوستیابی را آنقدر رشد بدهید که تن به رابطه با هر فردی در محیط مدرسه و بیرون از آن ندهد . 

- زمانی که بچه ها را به مدرسه می‌برید و می‌آورید، حتما خود را به والدین دیگر معرفی کنید. وقت بگذارید تا بفهمید چه کسی با ارزش‌های والدگری شما موافق است و چه کسی این‌طور نیست. دوستی با خانواده‌هایی را که در ارزش‌هایتان اشتراک نظر دارید، تشویق کنید. خانواده‌های مورد پسندتان را برای یک آشپزی یا یک شب سینما یا پیاده‌روی دعوت کنید. وقتی والدین با یکدیگر راحت هستند، یک شبکه‌ی ایمنی مهم برای نوجوانان خود ایجاد می‌کنند.

- شما می‌توانید فرزند خود را به دورهمی گرفتن با دوستانش در خانه تشویق کنید. خانه خود را به مکانی مبدل سازید که دوستان فرزندتان، هر چقدر هم عجیب یا دوست ناباب به نظر برسند، از آن استقبال کنند. خودتان در اطراف بمانید تا آنها بدانند که بزرگسالان حضور دارند، اما مزاحم آنان نباشید. فراهم کردن یک مکان امن و راحت ، بچه ها را از خیابان دور و ایمن نگه می‌دارد. شما نمی‌توانید هر دقیقه بر فعالیت‌های نوجوان نظارت کنید و انتظار رشد آنها را داشته باشید. اما اگر خانه شما جایی است که بچه‌ها (حتی بچه هایی که در مورد آنها مردد هستید) با هم در آن وقت می‌گذرانند، بیشتر از سایر حالت‌ها می‌فهمید که چه اتفاقی در حال روی دادن است.

- گوش شنوای حرفهای فرزندتان باشید . وقتی ارتباط صمیمانه با نوجوان خود برقرار کنید به احتمال زیاد فرزند شما در مورد هر مشکلی که پیش بیاید با شما صحبت می‌کند.

- از تجربه های دوستیابی خود به فرزندتان بگویید این کار ممکن است به او کمک کند تا از تجربه های شما استفاده کند.

- فرزندتان را در معرض رفاقتهای سالم خود با همکاران و دوستانتان قرار دهید تا فرزند شما با مشاهده روابطی که در آن احترام، همدلی وجود دارد، ارتباط درست را بیاموزد.

- با تشویق و تمجید از نقاط قوت فرزندتان می‌توانید به او کمک کنید که احساس اعتماد به نفس کند. همچنین می‌توانید توجه فرزند خود را به فعالیت‌هایی که باعث افزایش عزت‌نفس و اعتماد به نفس می‌شود جلب کنید.اعتماد بنفس کلید نه گفتن فرزند شما به روابط اشتباهی است .

به قلم : سرهنگ علی همه خانی – معاون اجتماعی فرهنگی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ