محو شدن دریاچه در قطب جنوب + عکس

یک دریاچه بزرگ در قطب جنوب ناپدید شد. دانشمندان در بررسی تصاویر ماهواره‌ای متوجه پدیده شگفت انگیز و عجیبی شدند که آن ناپدید شدن یک دریاچه بزرگ در قطب جنوب است.

به گزارش رکنا ، مناطق یخی تحت تأثیر درجه حرارت زمین قرار می‌گیرند که اغلب زیاد است و در یک مطالعه جدید مشاهده‌های ماهواره‌ای پدیده شگفت انگیزی را نشان داد که ناپدید شدن ناگهانی یک دریاچه غول پیکر در قطب جنوب است که در زمستان سال ۲۰۱۹ ناگهان از تصاویر ناپدید شد.

به گفته محققان این مقدار آب کم نبوده است و با تخمین دریاچه موجود در قفسه یخی در شرق قطب جنوب مشخص کردند که حدود ۶۰۰-۷۵۰ میلیون متر مکعب آب بیشتر از آب‌های بندر سیدنی گنجایش آن بوده است.

دریاچه خشک شد

دانشمندان می‌گویند: این مخزن عظیم احتمالاً برای یخ زیر آن که برای حمایت از آن بوده، بیش از حد زیاد شده است.

رولاند وارنر، متخصص یخبندان از دانشگاه تاسمانی می‌گوید: ما فکر می‌کنیم وزن آب جمع شده در این دریاچه عمیق منجر به شکاف در قطعه یخی زیر دریاچه می‌شود. این فرآیندی است که به شکاف معروف است و باعث تخلیه آب به داخل اقیانوس می‌شود.

خشکی کل دریاچه در قطب جنوب

مشاهده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد که طغیانی که وارنر آن را به جریان غلیظ آبشار‌های نیاگارا در زیر قفسه یخ تشبیه کرده است، طی حدود سه روز رخ داده که بر اثر آن کل دریاچه خشک شده است.

این قرائت‌ها نه تنها آنچه از بالا به نظر می‌رسید، اندازه گیری‌های ICESat-۲ ناسا نیز تغییراتی را در ارتفاع قطعه یخ ناشی از جابجایی آب ثبت کرده است.

مسلماً هنگامی که چنین استخر عظیمی از آب از قطعه یخی شناور خارج می‌شود، آب منطقه آسیب دیده اطراف دریاچه به ۳۶ متر افزایش می‌یابد.

در حالی که افزایش ظاهری دریاچه‌ها و نهر‌های آب مذاب در سطح قطب جنوب به طور کلی شواهدی برای تغییر آب و هوا در نظر گرفته می‌شود، محققان می‌گویند ما هنوز اطلاعات کافی در مورد این وقایع نداریم تا بگوییم آیا آن‌ها به هم پیوسته اند یا نه.