خودتان نوروزتان را پرشور کنید

بعضی‌ها توقع دارند که همه شرایط در بهترین حالت باشد تا فرصتی برای شاد شدن فراهم شود.

به گزارش رکنا ، مشکلات همیشه بوده و هست، حالا گاهی بیشتر و طاقت‌فرساتر و گاهی کمتر. چند روز پیش، پیامکی از سوی یکی از مخاطبان زندگی‌سلام به دست ما رسید: «سلام. در زندگی‌سلام از این بنویسید که چرا شور و حالی برای عید نوروز امسال نداریم؟ هر سال این موقع، یک عالمه برنامه برای نوروز و ... داشتیم. یادش‌ به خیر.»

زهرا وافر | کارشناس‌ارشد روان‌شناسی

گاهی با خودم فکر می‌کنم که ما چقدر نیاز داریم به عید نوروز ، به بهانه‌های کوچکی که برای شاد بودن دارد، به خانه‌ تکانی قبلش، به خرید عید، به حساب و کتاب کردن و چرتکه انداختن برای این‌ که دخل و خرج مان جور در بیاید. به این که یک هفتۀ کامل بازارها و مغازه ها را زیر و رو کنیم به این امید که کفش و لباسی پیدا کنیم که هم مورد پسندمان و هم به اندازه پول مان باشد. ما نیاز داریم به این که در روزهای آخر اسفند گندم سبز کنیم و هر روز با نگرانی نگاهش کنیم که آیا تا لحظه تحویل سال ، به اندازه قابل قبولی می‌رسد یا نه؟ ما حتی به شور و شعف خیالی لحظه تحویل سال هم نیاز داریم و آن دلهره خوشایندی که قبلش داریم برای این که سین‌های سفره هفت سین مان کامل باشد، خانه‌مان مرتب و لباس‌هایمان زیبا که خیال‌مان راحت باشد در بهترین حالت ممکن وارد سال جدید می شویم!

این روزها کمی انعطاف ‌پذیرتر شوید

قبول! حق دارید که دل‌تان بگیرد وقتی به این فکر می‌کنید که امسال چندان خبری از دید و‌ بازدیدها و سفرهای نوروزی نیست، بازارگردی پراسترس و سخت شده و ... اما روان شناس‌ها برای هر مشکلی چاره‌ای دارند. ما از شما می‌خواهیم که در این روزهای نزدیک به سال تحویل

انعطاف ‌پذیرتر شوید. «انعطاف ‌پذیری» یعنی این توانایی را داشته باشید که با تغییر ناخواسته شرایط، شما هم ویژگی‌های خود را به گونه‌ای تغییر دهید که بتوانید از زندگی لذت بیشتری ببرید.

از ساختن عیدی تا کاردستی و ...

پس آستین‌ها را بالا بزنید و این بار تصمیم بگیرید که عیدی اعضای خانواده را خودتان درست کنید تا یک یادگاری اصیل از نوروز 1400 داشته باشند. شیرینی عید را خودتان یا با همراهی اعضای خانواده درست کنید، تنقلات عید مثل گندم و ذرت حجیم شده، برنجک، شاهدانه، تخمه کدو و هندوانه بو داده و ... را خودتان در منزل تهیه و تجربه جدیدی کسب کنید. برای بچه‌های فامیل کاردستی یا بسته‌هایی از تنقلات سالم تهیه کنید و به در منازل‌شان بفرستید تا شادی را به کودکان هدیه کنید و مطمئن باشید تاثیر این شادی را در خودتان خواهید دید. فهرستی از فیلم‌های جذابی که می‌توانید کنار اعضای خانواده تماشا کنید، تهیه و بخشی از اوقات ‌فراغت خود را در تعطیلات این ‌گونه سپری کنید. بازی‌های خانوادگی مثل اسم و فامیل و وسطی و ... را چاشنی لحظات نوروزی‌تان کنید. به خاطر داشته باشید که این دقیقا خود شما هستید که باید شور و حال عید و شروع سال جدید را در خود و خانواده و اطرافیان‌تان ایجاد کنید، پس به جای غر زدن سریع دست به کار شوید چون فرصتی باقی نمانده است...

چند ورزش پیشنهادی برای تعطیلات نوروزی

مهسا کسنوی | خبرنگار

از قدیم تا امروز همیشه تعطیلات عید معروف به دوران اضافه وزن و چاقی بوده‌ است. حتی سال گذشته و امسال هم که درگیر بیماری کرونا و قرنطینه خانگی هستیم، باز هم از قاعده اضافه وزن مستثنا نیست و مطمئن باشید به علت تحرک کمتر و خوردن بیشتر، چاقی در کمین شماست. برای جلوگیری از اضافه وزن و بالا بردن سطح انرژی، بهتر است در این روزها فعالیت بدنی داشته باشید. در ادامه چند حرکت ورزشی را به شما برای تعطیلات نوروزی پیشنهاد می‌کنیم.

قبل از هر حرکتی، گرم کنید

قبل از شروع هر نوع فعالیت ورزشی، حتما باید بدن خود را گرم کنید، تا دچار گرفتگی عضلانی نشوید. گرم کردن سه مرحله کلی دارد. در مرحله اول حرکات کششی انجام دهید. در مرحله دوم یک حرکت هوازی مثل در جا زدن را 5 دقیقه انجام دهید و در مرحله آخر یک حرکت پرشی مثل پروانه را تا 20 بار تکرار کنید. خوب حالا بدن شما آماده ورزش است و سراغ حرکات اصلی می‌رویم.

اسکات پرشی

اسکات‌های پرشی جزو تمریناتی هستند که با هر بار تکرار آن‌ها انرژی بسیار بیشتری مصرف می‌کنید. در این حرکت تمام عضلات پاهایتان در بالاترین حد پتانسیل‌شان درگیر خواهد شد. برای شروع، پاهای خود را طوری روی زمین قرار دهید که بتوان به بالاترین ارتفاع پرید. با گذاشتن پاها در چنین وضعیتی، باسن‌تان را تا حد ممکن به سمت عقب ببرید و در همین حال زانوهای خود را به سمت جلو خم کنید تا حدی که باسن از آن‌ها پایین‌تر نرود. با یک حرکت تا جایی که می‌توانید بالا بپرید. این حرکت را در 3 ست و 15 بار تکرار کنید.

شنای سوئدی

این حرکت را می توان به روش های مختلفی انجام داد. برای انجام این حرکت روی زمین به حالت چهار دست و پا قرار بگیرید، به نحوی که کف دست و زانوها روی زمین باشد و دست‌ها از آرنج خم نشود و به اندازه عرض شانه باز باشند. اکنون مقداری دست‌ها را رو به جلو ببرید تا فاصله دست با زانو کمی بیشتر شود، سپس در این حالت با خم کردن آرنج سینه را نزدیک زمین کنید و به مرحله شروع برگردید.این حرکت را در 3 ست با تکرار 12 بار و استراحت بین هر ست 30 ثانیه انجام دهید.

کرانچ

هیچ حرکتی مثل کرانچ چربی های شکم را آب نمی‌کند همین ویژگی آن باعث شده تا یکی از محبوب‌ترین حرکات باشد. برای انجام حرکت کرانچ به پشت روی زمین دراز بکشید. پاشنه پا را روی مبل قرار دهید عضلات بالایی شکم را منقبض و شانه ها را از روی زمین بلند کنید. کرانچ را در 3 ست و25 بار تکرار کنید.

در انتها باید سرد کنید

برای ریکاوری بدن قبل از تمام شدن ورزش باید حتما بدن خود را سرد کنید. حرکات سرد کردن دقیق بر خلاف حرکات گرم کردن انجام می‌شوند بهتر است ابتدا حرکات پرشی و بعد حرکات هوازی و در انتها حرکات کششی را انجام دهید.

پیشنهادهای ویژه برای پر کردن اوقات ‌فراغت با پادکست

محمد علی محمدپور | روزنامه‌نگار

امروزه بسیاری از ما بیشتر از این ‌که وقتی برای خواندن داشته باشیم، اوقاتی داریم که هنگام انجام کارهای دیگرمان می‌توانیم همزمان چیزی گوش کنیم. به همین دلیل‌ پادکست‌ها می توانند انتخاب‌های خوبی برای پر کردن اوقات فراغت ما باشند. در ادامه چند پادکست خوب را به شما برای استفاده بیشتر از اوقات فراغت تان در تعطیلات نوروزی معرفی می‌کنیم.

شنیدن درباره کتاب‌ها

افراد زیادی در اوقات فراغت این روزهای‌شان به دنبال پیشنهاد و معرفی کتاب خوب هستند. می‌خواهند درباره کتاب‌ها بیشتر بدانند تا تصمیم بگیرند آن را انتخاب کنند و بخوانند یا نه. در چنین شرایطی تجربه افرادی که قبلا آن کتاب‌ها را خوانده‌اند بسیار می‌تواند کمک کننده باشد. پادکست «Epitome books» دقیقا همین کار را انجام می‌دهد. این پادکست در هر کدام از قسمت‌های خود خلاصه‌ای از یک کتاب را روایت می‌کند. البته با این توضیح که مانعی برای خواندن آن کتاب نخواهد بود. بلکه شما با کلیت و فضای کتاب بیشتر آشنا می‌شوید و می‌تواند شما را ترغیب یا منصرف کند که سراغ آن کتاب بروید.

فلسفه به زبان کاربردی

اغلب ما با شنیدن کلمه فلسفه اولین حسی که پیدا می‌کنیم مواجه شدن با مفاهیم پیچیده و دشواری است که نمی‌تواند برایمان جذاب و کاربردی باشد. اما در این سال‌ها تلاش‌هایی شده که همه بتوانیم به صورت ساده با فلسفه ارتباط برقرار کنیم. یکی از این تلاش‌ها، پادکست «فلسفیدن» است. این رادیوی اینترنتی در هر قسمت با بهانه قرار دادن یک موضوع، رویداد یا فیلم با نگاهی فلسفی به تحلیل و بررسی آن می‌پردازد. قرنطینه و فلسفه، چت کردن، جهان پهلوان تختی و ... از جمله موضوعاتی است که تاکنون در این رادیوی اینترنتی منتشر شده است. شما می‌توانید این پادکست را از طریق سایت www.falsafidan.com و سایر برنامه‌های پادکست‌خوان دنبال کنید.

سفر خیال ‌انگیز با رادیو دیو

رادیو دیو یکی از متفاوت‌ترین پادکست‌های فارسی برای انتخاب کردن و شنیدن است. پادکستی که در آن در هر قسمت یک موضوع خاص از دنیای ادبیات، موسیقی، سینما یا فرهنگ و آداب‌ و رسوم خطه‌ای از ایران یا جهان، در قالب کلمات به تصویر کشیده می‌شوند. توصیه می‌شود افرادی که به فرهنگ و هنر ایران و جهان علاقه دارند، رادیو دیو را از دست ندهند. تا کنون قسمت‌هایی از این پادکست با عناوینی مانند «به تهران گوش کنید»، «دامن پرچین سبلان»، «جرعه‌ای چای در صحرای آفریقا»، «به بهشت می‌ماند هورامان» و ... منتشر شده‌اند که به شما کمک می‌کند لحظات خوبی در کنار خانواده‌تان داشته باشید.

حرف‌های اختصاصی با کودکان

پادکست «رادیوی اینترنتی کودکان دنیا» به طور اختصاصی به بچه‌‌ها ارتباط پیدا می‌کند. البته بزرگ‌ترها هم حتما از گوش کردن به این رادیوی اینترنتی لذت خواهند برد. این پادکست در هر قسمت به سراغ موضوعی می‌رود و درباره آن با بچه‌ها حرف می‌زند. موضوعاتی مانند «صلح»، «خلاقیت»، «ادبیات»، «شادی»، «آشپزی» و ... که در آن همراه با یک متخصص و کارشناس موضوعات به زبان ساده با بچه‌ها مطرح می‌شود. بعضی قسمت‌های این پادکست هم به قصه‌خوانی، روایت تجربه‌ها و آشنایی با شخصیت‌ها اختصاص دارد. شما می‌توانید در سایت موسسه پژوهشی دنیای کودکان یا دیگر برنامه‌های عرضه‌ کننده پادکست آن را بشنوید.

هر شب شنیدن یک داستان

شنیدن داستان‌ پیش از خواب از جمله عادت‌های دیرینه فرهنگ ماست که هم می‌تواند کمک کند خواب بهتری داشته باشیم و هم این که اوقات ما را غنی می کند. پادکست «داستان شب» پادکستی با موضوع داستان و دنیای ادبیات است که هر شب ساعت 23 قسمتی از آن منتشر می‌شود، به خوانش داستان کوتاه، رمان‌ و سایر نوشته‌های روایی اختصاص دارد. شما می‌توانید در هر یک از برنامه‌های پادکست‌خوان، این مجموعه داستان‌ها را پیدا یا به صفحات این مجموعه در شبکه‌های اجتماعی مراجعه کنید و داستا‌ن‌ها را با صدای گرم راویانش که اهالی هنر و ادبیات هستند بشنوید و لذت ببرید.

شبکه‌ای برای گپ ‌صوتی

«کلاب هاوس» که به تازگی مورد توجه قرار گرفته، چیست و چطور می‌توان عضو آن شد؟

ناصر رعیت‌نواز | روزنامه‌نگار

احتمالا این روزها نام «کلاب هاوس» زیاد به گوش‌تان خورده است. شبکه اجتماعی‌ که به تازگی روی کار آمده ولی توانسته نظر مخاطبان زیادی را از جمله در ایران به خود جلب کند. نکته این جاست که «کلاب هاوس» هم مانند هر پلتفرم جدیدی، زمان لازم دارد که کاربران با این شبکه و نحوه کار کردن با آن آشنا شوند. امروز

می خواهیم درباره این شبکه اجتماعی جدید بیشتر بنویسیم تا شاید در تعطیلات نوروز برایتان سرگرم کننده باشد.

کلاب هاوس چیست؟

این شبکه اجتماعی نوظهور که از مارس 2020 راه اندازی شده، برخلاف دیگر شبکه‌های اجتماعی ، گفت‌و‌گوی متن محور را به کلی کنار گذاشته و گفت‌و‌گو با محوریت صدا را جایگزین کرده است. در واقع، «کلاب هاوس» مانند گوش دادن به پادکست است که در آن هیچ متن، تصویر و ویدئویی وجود ندارد و شما زنده فقط به مکالمات جاری گوش می‌کنید و این مکالمات ذخیره نخواهند شد. هم اکنون این پلتفرم در جلب توجه بسیاری از افراد سرشناس از خواننده‌ها و سلبریتی‌ها تا چهره‌های شناخته شده دنیای فناوری مانند بیل گیتس و ایلان ماسک هم موفق بوده است، آن هم در شرایطی که این اپلیکیشن هنوز بسیار جوان است و در ابتدای راه قرار دارد.

چطور باید در این شبکه اجتماعی عضو شد؟

تنها کسانی که هم اکنون امکان استفاده از کلاب هاوس را دارند، کاربران iOS هستند و هنوز نسخه اندروید آن منتشر نشده و کاربران اندرویدی باید منتظر بمانند چون هنوز درباره زمان ارائه نسخه اندروید این اپلیکیشن خبری منتشر نشده اما iOS تنها محدودیت این شبکه اجتماعی نوظهور نیست بلکه اکنون تنها با دعوتنامه می‌توان در این شبکه اجتماعی عضو شد. در حقیقت هر شخص تنها با دریافت دعوتنامه از فردی که در اپلیکیشن عضو باشد، می‌تواند در این سرویس عضو شود. البته شما می‌توانید پیش از گرفتن دعوتنامه نام کاربری خود را رزرو کنید. یکی دیگر از قوانینی که در این برنامه اجرا می‌شود این است که اگر فردی توسط کاربران ریپورت شود نه تنها دیگر نمی‌تواند از

کلاب هاوس استفاده کند بلکه فردی هم که او را تایید کرده نیز از این برنامه بیرون انداخته می‌شود.

ماجراهای خرید و فروش دعوتنامه!

همان‌طور که گفته شد عضویت در این شبکه ‌اجتماعی تنها از طریق دعوتنامه امکان‌پذیر است و از آن جا که رقابت بر سر عضویت در

کلاب ‌هاوس زیاد شده، بازار فروش دعوتنامه کلاب هاوس هم در سایت های فروش با رقم‌های متفاوت داغ شده است. این قیمت‌ها معمولا از ۵۰هزارتومان شروع می‌شود تا ۵۰۰هزار تومان. قسمت جالب ماجرا این جاست که تضمینی وجود ندارد که فرد با پرداخت چنین مبلغ بالایی، بتواند به طور صددرصد در کلاب هاوس عضو شود. یعنی ممکن است از این طریق از وی کلاهبرداری شود!آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.