شهاب سنگ آپوفیس در راه زمین / خطرناک است یا نه؟

به گزارش رکنا ، کارشناسان ستاره شناسی در بررسی‌های خود خاطر نشان کردند که عبور شهاب سنگ آپوفیس (Apophis) از نزدیکی زمین در ماه آگوست سال جاری میلادی، تهدیدآمیز نیست اما این دانشمندان در عین حال تأکید کردند که اگر در سال ۲۰۲۹ میلادی شهاب سنگ آپوفیس در دامنه گرانش زمین قرار گیرد، احتمال برخورد آن با سیاره زمین در سال 2036 میلادی افزایش پیدا می‌کند. در حال حاضر احتمال خطر برخورد این سیارک با زمین بسیار ناچیز است.

یوری بالگا (Yuri Balega) اخترفیزیک شناس و معاون آکادمی علوم روسیه در یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد که عبور شهاب سنگ آپوفیس در سال 2029 میلادی دیگر تهدیدآمیز نخواهد بود. این شهاب سنگ در ماه آگوست سال جاری بر فراز زمین قرار گرفته و عبور خواهد کرد و طبق محاسبات کارشناسان و متخصصان این امر، عبور آن برای سیاره زمین کاملاً بی خطر است.

شهاب سنگ آپوفیس در سال 2029 به زمین نزدیک می شود

بلگا در توضیحاتش اضافه کرد این شهاب سنگ در ماه آوریل سال ۲۰۲۹ میلادی چنان به زمین نزدیک می‌شود که با چشم غیر مسلح نیز قابل مشاهده خواهد بود. او تأکید کرد در آن زمان هم عبور این شهاب سنگ خطرناک نخواهد بود. البته اگر در سال ۲۰۲۹ میلادی، این شهاب سنگ در زمان عبور، در دامنه گرانش زمین قرار بگیرد، احتمال برخورد آن با سیاره ما در سال 2036 میلادی افزایش پیدا می‌کند. با تمام این اوصاف، احتمال برخورد این شهاب سنگ با زمین در سال ۲۰۲۹ میلادی تقریباً یک در صد هزار یا بسیار ناچیز خواهد بود.

در این مصاحبه مطبوعاتی از بالگا سؤال شد که در صورت وجود احتمال برخورد شهاب سنگ به زمین، آیا امکاناتی برای جلوگیری از این برخورد وجود دارد؟

این دانشمند در پاسخ به این سؤال گفت: امروز بشر توانایی جلوگیری از برخورد با اجسام آسمانی را ندارد. در حال حاضر فقط برنامه‌هایی وجود دارد که توسط آن می‌توان به چگونگی دستیابی به این هدف، در آینده دست پیدا کرد. البته پیشنهاد‌هایی همچون منفجر کردن شهاب سنگ یا استفاده از بادبان‌های خورشیدی (solar sail) برای مقابله با چنین رویدادی وجود دارد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.