ماهی‌ها هم پرواز می‌کنند!

شکل بدن این ماهی‌ها به آن‌ها کمک می‌کند زیر آب به اندازه کافی سرعت بگیرند تا سطح آب را بشکنند و مسافت قابل توجهی را در هوا پرواز کنند.

پرواز‌های آن‌ها معمولا حدود ۵۰ متر است، اما برخی ماهی‌ها تا ۲۰۰ متر یا بیشتر هم پرواز می‌کنند. برخی گونه‌های ماهی پرنده باله‌های لگنی و سینه‌ای بزرگی دارند که به آن‌ها امکان می‌دهد تا ۴۰۰ متر پرواز کنند و قابلیت مانور بیشتری داشته باشند. این ماهی‌ها را به عنوان ماهی پرنده چهار بال می‌شناسند.

ماهی پرنده برای بیرون پریدن از آب، دمش را ۷۰ بار در ثانیه تکان می‌دهد. سپس بال‌های سینه‌ای خود را کاملا باز کرده و کمی آن‌ها را به سمت بالا کج می‌کند تا بالا برود. در پایان پرواز، باله‌های سینه‌ای خود را جمع می‌کند تا دوباره وارد دریا شود یا دم خود را در آب فرو می‌کند تا به آب فشار وارد کند و خودش را برای یک پرواز دیگر بالا بکشد.

شکل منحنی باله قابل شبیه شکل آیرودینامیک بال‌های پرنده است. تصور می‌شود ماهی پرنده این توانایی را طی تکامل برای فرار از شکارچیان کسب کرده است. شکارچیان این ماهی شامل ماهی خال‌خالی، ماهی تُن، شمشیرماهی، مارلین و سایر ماهی‌های بزرگتر می‌شود.

متاسفانه این توانایی برای فرار از شکارچیان بزرگی مثل انسان‌ها کافی نیست. ماهی پرنده در کشور‌های آسیایی مثل ژاپن، ویتنام و چین صید می‌شود و در غذا‌های ژاپنی برای تهیه انواع سوشی استفاده می‌شود. همچنین جزء ثابت رژیم غذایی مردم تائو در تایوان است.آلودگی و صید بیش از حد در باربادوس، ماهی پرنده را تهدید می‌کند. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

گوناگون

 

وبگردی