دلیل سیاه پوشی قضات در کشورهای خارجی
رکنا: وقتی قضات انگلستان در راس دادگاههای شهری و جنائی آمریکا قرار گرفتند، این رسم به آمریکا وارد گردید و پس از اینکه انقلاب آمریکا موفق به سرنگونی استعمار انگلستان و تاسیس دولت آمریکا شد، قضات لباس سیاه میپوشیدند و کلاه گیس سفید بر سر میگذاشتند.
قضاوت و داوری یکی از سختترین کارهاست که نیازمند دقت و ظرافت بالایی است. به همین دلیل از زمانهای گذشته حساسیت و جایگاه قضات در بین مردم ویژه و خاص بوده است، اما شاید برای شما جالب باشد بدانید چرا لباس قضات در خارج کشور سیاه است از ۷۰۰ سال پیش و در عهد ادوارد دوم، لباس سیاه، پوشش مشترک قضات بود.
پوشیدن لباس رنگ سیاه تنها به سالنهای دادگاه محدود نبود و قضات در بسیاری از مراسم و جشنها لباس سیاه میپوشیدند، به ویژه در بازدید رسمی از دربار سلطنتی.
لباس قضات در سه رنگ متفاوت وجود داشت؛ قضات در فصل بهار رنگ بنفش، در فصل زمستان رنگ سبز و در مناسبتهای ویژه، رنگ قرمز میپوشیدند.
مورخان معتقدند؛ روی آوردن قضات به لباس سیاه، در نیمه دوم قرن ۱۷ در انگلستان رخ داد، اما علت دقیق آن مشخص نیست. ولی گمان میرود به دلیل فوت پادشاه ادوارد دوم و ملکه "ماری"، قضات این رنگ لباس را میپوشیدند. این در حالیست که برخی دیگر معتقدند؛ قضات دادگاه پس از درگذشت پرنس چارلز دوم، لباس سیاه پوشیدند.
وقتی قضات انگلستان در راس دادگاههای شهری و جنائی آمریکا قرار گرفتند، این رسم به آمریکا وارد گردید و پس از اینکه انقلاب آمریکا موفق به سرنگونی استعمار انگلستان و تاسیس دولت آمریکا شد، قضات لباس سیاه میپوشیدند و کلاه گیس سفید بر سر میگذاشتند.
به رغم اینکه بیشتر مورخان معتقدند؛ این تنها یک تقلید است و نه بیشتر، اما برخی دیگر معتقدند، پوشیدن لباس سیاه، بر هیبت و شکوه قاضی میافزاید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر