بانوی ایرانی که «شاهزاده امنیت» شرکت گوگل است+عکس

یک بانوی ایرانی یکی از مهم‌ترین و با ارزش‌ترین مهره‌های شرکت گوگل است. جوان ایرانی متخصص در امنیت سایبری که گوگل لقب وی را «شاهزاده امنیت» گذاشته است.

پریسا تبریز از مدیران ارشد گوگل است که بیشتر فعالیت‌های خود را به امنیت اختصاص داده است. او در سال ۲۰۰۷ به استخدام شرکت گوگل درآمد و مدیر و متخصص امنیت در این شرکت شد؛ بخشی که بعدها گسترش یافت.

کودکی و تحصیل

پریسا تبریز در سال ۱۹۸۳ شهر شیکاگو به ‌دنیا آمد. پدرش پزشکی ایرانی و مهاجر و مادرش یک پرستار لهستانی-امریکایی بود. او فرزند بزرگ‌تر خانواده است و دو برادر کوچک‌تر دارد. علاقه او به ریاضیات باعث شد برای تحصیل در رشته‌ی مهندسی وارد دانشگاه ایلینوی شود اما پس از مدت کوتاهی به علوم کامپیوتر علاقه‌مند شد و به این رشته تغییر مسیر داد. در نهایت تبریز مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را از همین دانشگاه دریافت کرد.

پریسا تبریز؛ دانشجوی فعال و کنجکاو دانشگاه

پریسا تبریز در دوران دانشجویی در یک گروه دانشجویی به‌نام SIGMil عضو شد. دانشجویان در این گروه درباره امنیت وب‌سایت‌ها تحقیق می‌کردند و پروژه‌هایی را انجام می‌دادند. نکته‌ جالب این است که انگیزه اصلی پریسا تبریز از پیوستن به این گروه آشنایی با روش‌های هک کردن بود تا بتواند سایت خودش را هک کند. پریسا با عضویت در این گروه به مرور توانست با موضوع امنیت اینترنت بیشتر آشنا و به آن علاقه‌مند شود.

از کارآموزی تا فرمانروایی در گوگل

پریسا تبریز در تابستان آخرین سال تحصیلش در دانشگاه، برای گذراندن دوره‌ی کارآموزی به شرکت گوگل رفت. فعالیت او در این شرکت موردتوجه مدیران قرار گرفت و به همین دلیل تبریز به‌محض فارغ‌التحصیلی در سال ۲۰۰۷، به گوگل پیوست.

پریسا تبریز علاوه بر مدیریت تیم‌های توسعه‌ای و امنیتی گوگل، وظیفه‌ی آموزش و تربیت کارمندانی از گوگل که به حوزه‌ امنیت علاقه‌مند هستند را نیز دارد.

پریسا تبریز: هکر کلاه‌سفید این روزهای گوگل

از تبریز به‌عنوان هکر کلاه‌سفید نام برده شده که با حمله به سیستم‌های شرکت، وضعیت امنیتی آنها را در برابر حملات هکرهای کلاه‌سیاه بررسی می‌کند.

برای درک بهتر کار مهمی که پریسا تبریز در گوگل انجام می‌دهد بهتر است با معنای هکر و هکر کلاه‌سفید بیشتر آشنا شویم.

هکر به معنای فردی است که توانایی هک کردن را داشته باشد. یعنی بتواند عمل ورود و دزدی اطلاعات را انجام دهد.

معمولاً این افراد ضریب هوشی بالا و سرعت عمل فوق‌العاده‌ای دارند. کار هکرها هم می‌تواند گروهی باشد و هم فردی.

هکرهای کلاه‌سفید (White Hat Hacker) هم به گروهی از هکرها گفته می‌شوند که کارهای مفیدی انجام می‌دهند، این هکرها به وب‌سایت‌ها و سیستم‌های اطلاعاتی نفوذ می‌کنند اما نیت بدی ندارند. علت اصلی نفوذ این‌گونه هکرها به سیستم‌ها معمولاً بررسی امنیت یک سیستم است. البته این کار در جامعه امنیت کامپیوتری تست نفوذ گفته می‌شود. بنابراین در این نوع نفوذ هدف نشان دادن ضعف سیستم‌های امنیتی شبکه‌های کامپیوتری است. این گروه به نام هکرهای خوب معروف هستند. پس هکرهای کلاه‌سفید نه‌تنها مضر نیستند بلکه در تحکیم دیواره حفاظتی شبکه‌ها نقش اساسی دارند.

با توجه به توضیحاتی که در بالا گفته شد وظیفه پریسا تبریز در گوگل به‌عنوان یک هکر «کلاه‌سفید»، هک کردن سیستم‌های اطلاعاتی گوگل است تا پیش از آنکه دست هکرهای «کلاه‌سیاه» یا مجرمان سایبری به خلل و فرج‌های امنیتی گوگل برسد، آنها را برطرف سازد. کار وی و تیم همراه، نجات تقریباً بیش از یک میلیارد کاربر گوگل کروم است که جزو پر‌مخاطب‌ترین و محبوب‌ترین مرورگر‌های کنونی است.

پریسا تبریز در تشریح وظیفه خود به‌عنوان هکر کلاه‌سفید در گوگل می‌گوید:

من باید نقاط ضعف و باگ‌هایی را که در مرورگر کروم وجود دارد، شناسایی کرده و از برطرف شدن آنها اطمینان پیدا کنم. برای این‌که در این کار به‌خوبی بتوان موفق شد شما باید ذهنیت یک مجرم را داشته باشید تا بتوانید بهتر متوجه راه‌هایی که نفوذ از طریق آنها امکان‌پذیر است، بشوید. تیم ما باید هر روز از میلیون‌ها نفر محافظت کند و این مسئولیت بسیار بزرگی است.

جالب است درباره پریسا تبریز بدانید:

در سال ۲۰۱۲ میلادی یکی از ۳۰ زن برتر سال از سوی مجله فوربس انتخاب شد.

نشریه فوریس از پریسا تبریز به‌عنوان یکی از ۳۰ چهره برتر در زمینه فناوری، در کنار افرادی چون مارک زاکربرگ هم نام برده است.

لقب شاهزاده‌ی امنیت در جریان یک کنفرانس در توکیو ساخته شد. تبریز در این کنفرانس تصمیم گرفت تا به‌جای استفاده از عنوان شغلی خود یعنی «مهندس امنیت اطلاعات»، از عبارت شاهزاده‌ی امنیت استفاده کند. این لقب از آن روز به‌عنوان شناسه‌ی این متخصص امنیت استفاده شد. او درباره‌ی انتخاب این لقب می‌گوید:

من می‌دانستم که در این کنفرانس باید کارت ویزیت خود را به افراد مختلف بدهم. با خودم فکر کردم عنوان مهندس امنیت اطلاعات بسیار خشک و رسمی است. فعالان صنعت ما، عناوین را بسیار جدی در نظر می‌گیرند اما من تصمیم گرفتم با یک عبارت جدید، آنها را غافلگیر کنم.

او در بخش‌های تحت مدیریت خود، نهایت تلاش را به کار می‌گیرد تا عدم توازن نیروهای کاری زن و مرد را از بین ببرد و به همین منظور، کارمندان زن بیشتری استخدام می‌کند. او معتقد است تا ۵۰ سال پیش، این نابرابری در صنایعی همچون پزشکی و حقوق نیز وجود داشته که خوشبختانه تا حد قابل‌توجهی امروز از بین رفته است.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی