جوانترین فضانورد جهان را بشناسید+ تصاویر
رکنا: در حالی که دنیا هنوز از پرواز گاگارین در شگفت بود رسانههای شوروی خبر پرتاب دومین فضانورد این کشور را اعلام کردند، اما تنها خبر این پرواز جهانیان را بهت زده نکرد بلکه سن فضانورد هم باعث تعجب شد.
سفینه «وستک-2 » در ساعت 06:00 روز 6 اوت 1961 از پایگاهی به فضا پرتاب شد که در آن زمان رسانههای گروهی شوروی اطلاع روشنی از آن را اعلام نکردند.
گزارش خبرگزاری رسمی شوروی(تاس) درباره پرتاب در ساعت 07:40 و فقط در زمانی پخش شد که کاملاً مطمئن شدند که سفینه در مدار و فضانورد در حالت خوب است. در این اعلامیه هدف پرواز مطالعه اثرات بی وزنی در پروازهای طولانی بر روی بدن انسان و عکس العمل بدن در این پرواز بازگشت به زمین همچنین بررسی کار انسان در شرایط بی وزنی و بررسی سفینه فضایی توسط کیهان نورد ذکر شده بود.
گرچه در اطلاعیههای خبرگزاری شوروی آمده بود که تیتف نخستین کسی است که در فضا غذا خورد اما بعدها مشخص شد که تیتف در مدار به بیماری تهوع و فضا زدگی مبتلا گردید و بروز این حالت اجازه نمیداد او به راحتی غذا بخورد. تاس اعلام کرد غذای او شامل خوراک فشرده سوپ- پوره با نان، پاته گوشت و جگر و آب میوه بود .البته این غذا به شکل خمیری و در چیزی شبیه به خمیر دندان قرار داشت.
همچنین تیتف اولین کسی بود که در پرواز خوابید. او حتی حدود نیم ساعت بیش از حد مقرر خوابید و این کار باعث نگرانی مرکز هدایت پرواز شد. پس از حدود 8 ساعت استراحت در ساعت 23:37 از خواب بیدار شد و به بررسی وضعیت سفینه پرداخت حدود سه ساعت بعد نیز صبحانه خود را خورده و به انجام برنامه پیشبینی شده پرداخت.
روز 7 اوت 1961 وستک-2 راه بازگشت را در پیش گرفت اما این کار در وضعیتی غیرطبیعی انجام شد. پس از خاموشی موشک ترمز، دستگاه فرودی و مداری از هم جدا نشدند و کابل برق اتصالی بین دو بخش، قسمت مداری را به دنبال بخش فرودی میکشید. سرانجام حرارت بالای مرحله فرود، کابل را سوزاند و دستگاه فرودی را آزاد کرد. در ارتفاع پیش بینی شده، تیتف با کمک صندلی پرتابی از سفینه به بیرون پرتاب شد و لحظاتی بعد از صندلی جدا شده با چترنجات فرود آمد سفینه وی نیز با استفاده از چتر نجات دیگری به آرامی به زمین نشست. البته این فرود هم بسیار خطرناک شد چون باد باعث شد به طرف خط راه آهن کشیده شد و نزدیک بود با قطار تصادف Crash کند اما تیتف خیلی زود متوجه شد و با مهارت با کشیدن بندهای چتر, آن را به طرفی دیگر هدایت کند.
جالب آن که در اطلاعیه های بعد از فرود تیتف آمده بود که کارشناسان به ثمرات مهمی دست یافتهاند که از جمله میتوان به اینکه در فضا هم میتوان آب نوشید و هم آب خورد. همچنین پرواز یک شبانهروزی گرمان تیتف کارشناسان را به این نتیجه رساند که انسان میتواند در فضا، زندگی و کار کند!
سرنشین: گرمان تیتف
زمان پرتاب: 0600 روز 6 اوت 1961
محل پرتاب: سکوی پرتاب شماره یک پایگاه فضایی بایکونور
پرتاب کننده: موشک وستک کا
وزن سفینه(کیلوگرم): 4731
زاویه شیب نسبت به خط استوا(درجه): 93/64
مدت یک دور گردش کامل به دور زمین(دقیقه): 46/88
اوج و حضیض مدار(کیلومتر): 244-183
زمان فرود: 07:18 روز 7 اوت 1961
محل فرود: در نزدیکی دهکده کراسنی کوت در ناحیه ساراتف
مدت پرواز: 1 روز و 1 ساعت و 18 دقیقه
مسافت طی شده: 703هزار کیلومتر
تعداد گردش در مدار زمین:
اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:
دوختن لب و چشمان دختر 12 ساله به دلیل آرایش کردن + عکس
باردار شدن معصومه 12 ساله پس از تجاوز گروهی چند مرد وحشی
تجاوز استاد گیتار به دختر 16 ساله تهرانی در استودیو + عکس
تماس زنم مرا از مرگ نجات داد / مهمانان مست پارتی در تهران قتل عام راه انداختند + عکس
تجاوز به نوعروس در اتاق حجله / دست و پای این دختر را بستند تا کار یکسره شود!
راز مخوف جسد دختر و پسر بدون لباس که به دریا انداخته شده بودند+ عکس
حسادت به ازدواج دخترخاله/تازه دامادحرف هایی که نباید می شنید را شنیده بود!
جسد مرد اسکی باز پس از 60 سال شناسایی شد + عکس
سلفی زشت 4 جوان با زن معلول خشم مردم را برانگیخت +عکس
ماجرای ماشین میلیونی پسر رئیس پیشین بانک مرکزی + فیلم
مردان شیطان صفت کبری 14 ساله را محاصره کردند! + عکس
فریادهای دختر نوجوان تهرانی تجاوز پسر همسایه را فاش کرد + عکس
ارسال نظر