روایت امیر جعفری از حسرتهایش
رکنا: بهانه گفتوگو با امیر جعفری بیشتر صحبت درباره نقشآفرینی او در سریال «شهرزاد» و تجربهای دیگر در کنار حسن فتحی بود، اما به حضورش در تئاتر و چگونگی انتخابهای سینماییاش ختم شد.
امیر جعفری در بخشی از این گفتوگو درباره کیفیت فصل دوم سریال «شهرزاد» و حضور بازیگران تئاتری در آن سخن گفته است.
یکی از نکات قابلتوجه این سریال هم حضور بازیگرانی است که ریشه و سابقهای در تئاتر دارند… .
بله، به نظرم بچههایی که ریشه تئاتری داشتند در حقیقت کارهای متفاوتتری انجام میدهند، اساسا ذات تئاتر این است که دوست داری نقشهای متفاوت را تجربه کنی.
معمولا از دید مخاطب کارهای خودتان را نقد میکنید، فکر میکنید «شهرزاد» در این دو فصل سریال موفقی بود؟
آنقدر درگیر کار بودم که متأسفانه فصل دوم سریال را کامل ندیدم اما از واکنشهای مردم نسبت به سریال میشود حس کرد که «شهرزاد» جزء سریالهای موفقی است که دیده شد، اما در مقام بازیگر Actor اصولا عادت ندارم از کارهای خودم تعریف کنم.
اما فصل دوم سریال بر خلاف فصل اول واکنشهای متفاوتتری داشت، برخی معتقدند قصه به اندازه فصل اول جذاب نبود. البته گمان میکنم شاید به دلیل تجربههای ناموفقی که سریالهای ما در فصلهای متعدد دارد، باید کمی به آنها حق داد که با اوج و فرودهای قصه همراهی نکنند. نظر شما درباره این موضوع چیست؟
من با شما موافقم، تصور میکنم کمی مردم عجولی هستیم و معمولا صبر نمیکنیم. قطعا در فصل سوم سریال میبینید یکسری اتفاقاتی که در فصل دوم رخ داده، حتما هدفی داشته است. بنابراین کمی صبوری برای دیدن چنین سریالهایی لازم است. شاید مردم دوست دارند همهچیز در اوج تمام شود. در صورتی که در تمام دنیا هم میبینیم مثلا سریال «هوم لند» در فصل یک فوقالعاده است و فصل دوم کمی افت میکند و بار دیگر فصل سوم اوج میگیرد، یا سریال «٢۴» همین ویژگی را دارد. اما قطعا اگر کمی صبوری به خرج دهیم میبینید که در فصل سوم اتفاقات جالبتری خواهیم دید.
او در بخش دیگری از این گفتوگو درباره بازی در آثار سینمایی صحبت کرده است.
تابهحال حسرت بازینکردن نقشی را داشتهاید؟
چیز خاصی نبوده که برایم حسرتبرانگیز باشد. حسرت من بیشتر از این بابت است که چقدر فرصت نقشهایی را که میتوانست نوشته شود و جای نقشهای تکراری پیشنهاد شود میخورم، تا اینکه ای کاش نقش کسی دیگر را بازی میکردم.
فکر میکنم الان جایی هستم که باید باشم. تلاشم را کردم، اگر جایی که باید باشم هم نیستم، لابد قسمت این بوده. شاید باید در ۵٠ سالگی جایزه بگیرم. الان در سن ۴٣سالگی به این نتیجه رسیدم مهم نیست جایزه بگیرم یا نگیرم. بیشتر سعی میکنم از هر پلانی که بازی میکنم لذت ببرم. اگر به گذشته و آینده فکر کنم فقط زمان حالم را خراب میکنم.
فکر میکنم تعداد کارهای کمدی که به شما پیشنهاد میشود با کارهای جدی تقریبا برابری میکند، علاقهمندی خود شما کدامیک است یا مردم معمولا از شما چه انتظاری دارند؟
۵٠-۵٠ است. مردم نظرات متفاوتی دارند. برخی میگویند چرا کمدی کار میکنی؟ چیزی را که در میوه ممنوعه، زیر هشت، کیفر، پستچی سه بار در نمیزند، نفوذی و… ساختی؛ خراب میکنی و بعضی دیگر کارهای کمدی من را دوست دارند.
به نظرم اگر کمدیهای خوب ساخته شود اتفاق خوبی است، اما اگر فقط ساخته شود که مردم سینما Cinema بروند و پولی جمع شود خوب نیست. من هم دوست دارم چرخ سینما بچرخد، اما نه به هر قیمتی. بعضی وقتها کمدیهایی که به من پیشنهاد میشود کمدیهای بدی است و فکر میکنم باید ٣٠ سال پیش ساخته میشد. الان ذائقه مردم فرق کرده و به فیلمهای روز دنیا دسترسی دارند و مقایسه میکنند. باید از این رقابت عقب نمانیم و سعی کنیم کمدیهای بسازیم که حال مردم خوب شود. اما در مورد علاقهمندی خودم باید بگویم دوست دارم کار کمدی خوب انجام بدهم. چون وقتی میبینم حال مردم خوب است، از کارم راضیترم.
منبع: شرق برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر