دام 35میلیون تومانی برای مرد مشهدی

به گزارش رکنا، «خاطرم جمع بود که حسابم پیامکی است و کسی نمی تواند سرم کلاه بگذارد. فکر می کردم خیلی زرنگم و نمی دانستم که دست بالای دست بسیار است. وقتی پیامک برداشت 35میلیون تومانی برایم آمد، شوکه شده بودم، زبانم بند آمده بود و نمی دانستم چه کنم.» این ها بخشی از اظهارات فردی است که به بهانه خرید شارژ ارزان در تله فیشینگ بازان گرفتار شده و همه پولی را که در حساب بانکی اش ذخیره کرده بود، از دست داد.

 شهروندی با در دست داشتن پرونده ای که در دادسرای ناحیه7 مشهد تشکیل شده بود، به پلیس فتای خراسان رضوی مراجعه و از فرد یا افرادی که مبالغ زیادی از حساب بانکی او سرقت کرده بودند، شکایت کرد.

بررسی های ابتدایی پرونده حاکی از آن بود که این فرد درحال گشت زدن در فضای مجازی و اینترنت با تبلیغی اغواکننده روبه رو می شود که آگهی دهنده اعلام کرده بود بسته های مقرون به صرفه اینترنت با قیمتی بسیار کمتر از بازار ارائه می دهد.

شاکی که قصد داشته‌است به زودی اینترنتش را تمدید کند، با دیدن این تبلیغ به قصد خرید بسته به صفحه بانکی هدایت می شود. او با خود فکر می کند که نکند این درگاه بانکی جعلی باشد، اما با این تصور که وجود رمز پویا جلو کلاهبرداری را می گیرد، تمام اطلاعات حسابش را وارد می کند و پس از دریافت رمز دوم یک بارمصرف آن را هم وارد می کند، اما درگاه بانکی درخواست او را ثبت نمی کند. مرد جوان که قصد داشته دوباره عملیات بانکی را انجام دهد، ناگهان با پیامک برداشت 35میلیون تومانی وجه از حسابش روبه رو می شود و می فهمد که به راحتی در دام فیشینگ بازها گرفتار شده است.

سرنخ هایی در استان فارس

با شکایت این فرد و تشکیل پرونده در پلیس فتای خراسان رضوی، کارشناسان به دنبال یافتن سرنخ هایی از شیادان، اقدامات گسترده ای را در فضای سایبری انجام می دهند، سرنخ هایی که دامنه تحقیقاتشان را به استان فارس می کشاند.

مأموران متوجه شدند که گرداننده اصلی این اقدامات مجرمانه ساکن استان فارس است و با طراحی آگهی های جعلی و دروغین شهروندان را فریب می دهد و به درگاه های جعلی بانکی می کشاند.

در این گونه پرونده ها، متهمان به تنهایی قادر به انجام فعالیت نیستند و چون نمی توانند از حساب ها و کارت های بانکی خود استفاده کنند، کارت های دیگران را اجاره می کنند و به ازای آن مبالغی نیز به این افراد فریب خورده پرداخت می کنند.

شناسایی یک متهم در مشهد

مأموران در ادامه ردزنی های خود برای شناسایی سایر عوامل دخیل در پرونده متوجه شدند که مبالغ سرقتی به حساب شهروندی ساکن مشهد واریز شده است.

بررسی های بانکی نشان می داد که ارقام سنگین و زیادی به این کارت واریز و معمولا با خریدهای اینترنتی از آن خارج شده است. کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی توانستند این فرد را شناسایی و موضع را به مقام قضایی اعلام کنند.

صدور مجوز قضایی که به مأموران حکم دستگیری یکی از اعضای این باند را در مشهد می داد، موجب شد تا آن ها در عملیاتی غافل گیرانه این مرد جوان را در منزل مسکونی اش واقع در یکی از محلات مشهد دستگیر کنند.

کارت بانکی ام دست رفیقم است

متهم که هنوز علت دستگیری اش را نمی دانست و به آن اعتراض داشت، وقتی با اتهام سرقت و پول شویی از طریق جعل درگاه های بانکی روبه رو شد، مدعی شد که نه تنها نمی داند مأموران از چه صحبت می کنند، بلکه حتی سواد ایجاد چنین درگاه هایی را هم ندارد.

متهم جوان در پاسخ به اینکه کارت بانکی اش الان کجاست نیز ادعا کرد که یکی از رفقایش از او درخواست کرده است تا یکی از کارت های خالی اش را به او بدهد که همین کار را کرده است و چون حسابش پیامکی نیست، نمی داند دوستش با این کارت چه کرده است.

مأموران که با پرونده های زیادی دراین زمینه روبه رو بودند، با ظن به اینکه این فرد کارت بانکی اش را اجاره داده است و این خود جرم محسوب می شود، متهم را همراه با پرونده تحویل مقام قضایی دادند تا به جرائمش رسیدگی شود.

به دنبال شیاد دور

به گفته فرمانده انتظامی پلیس فتای خراسان رضوی، پیگیری ها برای دستگیری عامل ایجاد صفحه فیشینگ باتوجه به خارج بودن از حوزه استحفاظی پلیس فتای استان به صورت نیابتی به پلیس فتای استان فارس واگذار شد.

سرهنگ جواد جهانشیری با بیان اینکه عده ای گمان می کنند که رمز پویا می تواند به صورت کامل جلو برداشت های غیرمجاز را بگیرد، بیان کرد: رمز پویا میزان برداشت های غیرمجاز را بسیار کم می کند، اما این به معنای صفرشدن این گونه جرائم نیست.

وی تخفیف های عجیب و باورنکردنی را از مهم ترین شگردهای فیشینگ بازان بیان کرد و از شهروندان خواست تا ضمن هوشیاری در برابر چنین تبلیغاتی، حتما به نشانی درگاه ها دقت کنند، چون جاعلان با پس وپیش کردن یک حرف انگلیسی یا استفاده از علامت های اختصاری همچون خط فاصله، نقطه و... صفحات جعلی را درست شبیه اصلی می کنند.

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی با اشاره به اینکه کلاهبرداران با دریافت رمز پویا در همان زمان اندک اقدام به خریدهای اینترنتی، جابه جایی مبالغ به صورت اینترنتی و کارت به کارت می کنند، بیان کرد: یکی از راهکارهای اصلی در این شرایط واردکردن رمز پویا در ثانیه های آخر است که در صورت جعلی بودن درگاه بانکی، متهمان فرصت استفاده دوباره از این رمز یک بارمصرف را نخواهند داشت.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.