نرگس وقتی وارد خانه شد دخترش را در وضعیت بدی دید / خانه زن مطلقه پاتوق پسر غریبه بود

به گزارش رکنا ، دخترک با لحنی ملامت گر گفت: مامان اون حشیش نبود گل بود. جلوی چشم خودم آماده کرد و مصرف کرد. تو فرق گل و حشیش را نمی دانی!!

مقابل مادر و دختری می نشینم که مشغول بگو مگو با هم هستند.
دختر که بعد از چند روز فقدان در منزل دوستش پیدا و به پلیس آگاهی منتقل شده بود، رو به من کرد و با عصبانیت گفت: خسته شدم از بس توی خانه حبس ام کرده بود و اجازه نمی داد از خانه بیرون بروم. به بهانه محافظت از من کاری کرده که افسرده بشوم ساعت ها توی خانه تنها هستم.
نرگس زن تهرانی گفت: خانم من یک مادر جوان مجرد هستم که به خاطر طلاق مسئولیت و نگرانی هایم دو برابر شده و نمی توانم اجازه بدهم دخترم خودش را به خطر بیاندازد.
همین چند روز پیش دخترم از طریق فضای مجازی با پسری آشنا شده و او را به خانه آورده بود که من از راه رسیدم.
دختر گفت: خوب وقتی اجازه نمی دهی با دوستانم بیرون بروم من هم مجبور می شوم آنها را به خانه بیاورم.

تینا دختر تهرانی در خانه با پسران غریبه گل می کشید

مادر گفت: تینا، به نظرت اینکه اجازه بدهی یک پسر غریبه به خانه بیاید کار درستی است ؟
دختر قیافه حق به جانبی به خودش گرفت و گفت: بله چه اشکالی دارد ؟
سپهر پسر بدی نیست تازه تا وقتی با او در تماس نباشم از کجا بفهمم چه جور آدمی است؟
مادر سری تکان داد و گفت: جناب سروان به نظر شما پسری که توی خانه من حشیش مصرف کند پسر خوبی است؟ قابل اعتماد است؟
دخترک با لحنی ملامت گر گفت: مامان اون حشیش نبود گل بود. جلوی چشم خودم آماده کرد و مصرف کرد. تو فرق گل و حشیش را نمی دانی!!
نرگس مادر این دخترگفت: من فرق گل و حشیش را نمی دانم؟ چیزی که من دیدم حشیش بود! با تعجب گفتم: ببخشید من کمی گیج شدم، الان مصرف گل به جای حشیش یک امتیاز و حسن محسوب می شود؟
تینا سر را به علامت تایید تکان داد و گفت: بله خانم گل مشکلی ندارد گل که مواد مخدر نیست همه نوجوان های هم سن و سال من استفاده می کنند. من و دوستانم هر وقت دور هم جمع می شویم، پسر و دختر مصرف می کنیم و هیچ مشکلی هم پیش نمی آید!
گفتم خوب پس صد در صد هم محدود نیستی و می توانی با دوستانت دورهمی داشته باشی؟!
مادرش گفت: بله خانم من همیشه اجازه دادم آزادی های زیادی داشته باشد اما اتفاقاتی که در این جمع ها می افتد مرا نگران می کند و باعث می شود او را در خانه حبس کنم.
او همیشه مرا به خاطر جدایی از پدرش سرزنش می کند و همین موضوع بهانه ای برای سرکشی و عصیانگری اش شده و یک دختر 16 ساله انتظار دارد من هر آزادی که می خواهد به او بدهم و به شرایط فعلی راضی نیست و به تینا باشد دلش می خواهد هر پسری را به خانه بیاورد و در تماس باشد گل و حشیش مصرف کند و محدودیتی برای زمان رفت و آمد نداشته باشد و جدیدا هم که یاد گرفته برای اعتراض خانه را ترک کند و این بار به خانه دوستش رفت.

نمی دانم اگر دفعه بعد به خیابان رفت یا به خانه یک پسر پناه برد من چه کار باید بکنم و اگر بلایی سرش آمد تکلیف زندگی من که تنها داشته ام از این دنیا و تنها امیدم این دختر است چه می شود.
تینا گفت: من ماندن در خیابان را به این همه امر و نهی و محدودیت ترجیح می دهم مگر در خیابان ماندن چقدر سخت تر از زندگی است که الان دارم.
تینا بعد از اولین جلسه مشاوره به همراه مادرش رفت و قرار شد جلسات بعدی مشاوره بعد از مراجعه به روانپزشک و درمان مشکلات خلقی وی ادامه پیدا کند.
دخترک دست در دست مادرش از اداره چهارم پلیس آگاهی رفت و من به انبوه افکار خام و ناپخته تینا 16 ساله می اندیشم و هم سن و سال هایش که خیابان و پارک را امن تر از خانه می دانند و مخدرهایی که برای رهایی از مشکلات شان به آنها پناه می برند و آینده ای که با این سبک زندگی برای هر¬کدام از آنها رقم خواهد خورد! ...آینده ای که بی شک با روابط نامتعارف و بی مهار با جنس مخالف، مصرف انواع مواد مخدر و ترجیح دادن خیابان به خانه، زیبا و روشن نخواهد بود!


نظریه کارشناس
والدینی که تصمیم به جدایی می گیرند باید به خاطر داشته باشند طلاق چیزی از مسئولیت والدینی آنها کم نمی کند و حق ندارند از زیر بار مسئولیت عاطفی خود شانه خالی کرده و فرزند را کاملا رها کنند. حذف یکی از والدین از زندگی فرزند آن هم در سنین بلوغ و نوجوانی ضربه سختی به روان فرزند زده و دختر یا پسر را برای جبران این آسیب روحی در شرایط انجام رفتارهای آسیب زننده افراطی قرار می دهد .
افراط در دوستی، تاثیر پذیری از گروه همسالان و کنجکاوی تجربه همه آن چه که ازآن منع شده اند، سرکشی در برابر قوانین خانواده و نه گفتن به خواسته های والدین از وی‍ژگی های دوران بلوغ و نوجوانی است. ضروری است والدین با مطالعه و آموزش خود را برای رویارویی با این دوران سراسر بحران و آسیب آماده کنند و با روش های تربیتی اشتباه موجب فرار فرزند از کانون خانواده و پناه بردن به دوستان و هم سن و سالانی که مانند خودش خام و بی تجربه هستند نشوند.
- اگر شما برای آگاهسازی فرزندتان در خصوص آسیب ها و خطرات موجود در جامعه (از جمله مصرف دخانیت، مواد مخدر، مشروبات الکلی، رابطه با جنس مخالف و ...) به موقع عمل نکنید فرزند شما از طریق دوستان و افراد سوء استفاده گر با این آسیبها مواجه شده و به راحتی فریب می خورد .
- هرگاه خود را در ارتباط با فرزند یا تربیت وی ناتوان دیدید و احساس کردید راه به جایی نمی برید قبل از آنکه دیر بشود از یک مشاور و روانشناس کمک بخواهید .
به قلم : سروان سمانه مهربانی – روانشناس و کارشناس آموزش همگانی پلیس آگاهی پایتختبرای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی