تبعیض های آسیب زا بین فرزندان تنی و ناتنی

 

دکتر قربانعلی ابراهیمی جامعه شناس و استاد دانشگاه

تبعیض بین فرزندان به خصوص فرزندان تنی و ناتنی یک پدیده اجتماعی قدیمی است که از گذشته ها این واژه ها برای این افراد در نظر گرفته شده است. زنان و مردان مطلقه یا زمانی که همسران شان فوت می کنند و تعدادی نیز فرزند دارند و مجبور به ازدواج دوم می شوند با تشکیل خانواده جدید مشکلاتی خواهند داشت که نبود مدیریت برخی سیاست ها در خانواده ممکن است بنیان زندگی تازه شکل گرفته را نابود و آسیب های بی شماری به خانواده وارد کند.

متاسفانه این کدورت های قدیمی هنوز در زندگی سنتی برخی خانواده ها دیده می شود که آسیب های بی شماری را به خانواده و اجتماع تحمیل می کند. بررسی ها نشان می دهد برخی افراد مجرم، بزهکار و آن هایی که در جامعه عقده گشایی می کنند به دلیل وجود تبعیض های خانوادگی از سوی والدین خود هستند و اغلب فرزندانی که ناتنی خوانده می شوند با کینه وارد جامعه می شوند و عقده های درون خانواده را به جامعه می کشانند و عامل انحرافات اجتماعی به شمار می روند.

تبعیض بین فرزندان تنی و ناتنی اختلافات درون خانواده را تشدید می کند و این فرزندان اغلب مرتکب جرایمی می شوند که آینده خود را تباه می کنند اغلب نوجوانان و جوانان فراری از چنین خانواده هایی هستند که تبعیض آن ها را از خانه فراری داده است و مفهوم خانواده را قبول ندارند.

اختلالات روحی و روانی و ناراحتی های این فرزندان بی شمار است و به دلیل تضادهای درون خانواده به جرم و خلاف پناه می برند تا کمی از اضطراب ها و استرس های شان را کاهش دهند این پدیده مسئله مهمی است که بنیان خانواده ها را به چالش های اجتماعی و خانوادگی می کشاند .

جامعه شناسان بر این باورند چنین تفکراتی ریشه در فرهنگ دارد و در همه جوامع به فرزندان اصلی توجه بیشتری می شود و این پدیده کم و زیاد در همه فرهنگ ها و کشورها دیده می شود و این فرزندان قربانی اشتباهات والدین خود هستند که تساوی رفتار در حق آن ها اجرا نمی شود .

اغلب جوانانی که به سمت اعتیاد، استعمال سیگار، تجاوز، سرقت، فرار از خانه گرایش پیدا می کنند در این خانواده های بدسرپرست رشد کرده اند که شاهد تبعیض های بی شماری بوده اند.