نیلوفر، مراد ، طاهر و هومن اعدام نمی شوند !
حوادث رکنا: 4 متهم از 9 جاسوس محیط زیستی که اکنون در زندان به سر می برند در پرونده شان باب تازه ای باز شده است.
به گزارش رکنا، آنها ۹ نفر بودند؛ ۹ فعال محیطزیستی که در زمستان ۹۶ بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند. یکی از آنها در زندان اوین جانش را از دست داد و ۸ نفرشان هنوز هم در بازداشت موقت هستند. ۶۲۹ روز است که ۸ فعال محیطزیستی به اتهام جاسوسی در اوین هستند و ۴ نفر از آنها تا همین دیروز اتهام افساد فیالارض هم در پرونده داشتند.
در گزیده ای از این گزارش روزنامه اعتماد آمده است: ۱۱ ماه زمان برد تا بالاخره اتهام افساد فیالارض از پرونده ۴ متهم محیطزیستی رفع شود. از بیستم آبان ماه ۹۷ که غلامحسین اژهای، سخنگوی وقت قوه قضاییه اعلام کرد که اتهام جاسوسی فعالان محیط زیست تا افساد فیالارض هم میتواند پیش برود تا همین دیروز که مراد طاهباز، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان و هومن جوکار متهم به افساد فیالارض بودند اما حالا ظاهرا این اتهام مرتفع شده است.
این اتهام در حالی به این ۴ نفر وارد بود که نهادهای بسیاری حتی اتهام جاسوسی را برای این ۸ نفر نادرست عنوان کرده بودند. رییس سازمان محیط زیست، وزارت اطلاعات و کمیتهای ۴ نفره متشکل از متشکل از وزیر دادگستری، وزیر کشور، وزیر اطلاعات و معاون امور حقوقی رییسجمهوری که مسوول بررسی این پرونده بودند، اعلام کردند که این افراد جاسوس نیستند و در پروندهشان چیزی مبنی بر جاسوسی وجود ندارد.
در تمام طول بازداشت این افراد، سازمانها و شخصیتهای بسیاری برای گرهگشایی از این پرونده و آزادی این ۸ نفر که بین برخی شهروندان به «امید برای طبیعت» معروفند، دست به کار شدند؛ نامههای بسیاری نوشته شد و دیدارهایی با مسوولان مختلف ازجمله نمایندگان مجلس صورت گرفت اما درنهایت این پرونده همچنان به روال سابق باقی ماند. حتی زمانی که سیدابراهیم رییسی به عنوان رییس دستگاه قضا منصوب شد بسیاری امیدوار شدند که حضور او در این منصب بالاخره بتواند گره کور این پرونده را باز کرده و گشایشی در آن ایجاد کند.
سیدابراهیم رییسی نیز در جلسهای که با فعالان محیط زیستی کشور برگزار کرد با بیان اینکه در این رابطه نظری ندارد از افراد حاضر در جلسه خواست تا اجازه دهند، افراد متخصص و امنیتیها موضوع را بررسی کنند.
او تاکید داشت که باید کار را برعهده دادگاه گذاشت. رییسی همچنین با بیان اینکه «نمیتوانیم قسم حضرت عباس بخوریم که این افراد بیگناه هستند» گفته بود: «ما منتظر میمانیم شما هم تا نظر دادگاه منتظر بمانید.»
پس از این صحبتها بود که چشم امید آنها که منتظر به نتیجه رسیدن پرونده محیطزیستیها بودند به برگزاری دادگاهها و رای دادگاهها دوخته شد. دادگاههایی که با فواصل بسیار برگزار شد و همین بر میزان نگرانیها افزود.
اما بالاخره پس از ۲۶۸ روز انتظار دیروز خبری منتشر شد که میتواند نشان از امید برای طبیعت باشد. چند تن از فعالان محیطزیستی در حسابهای شبکههای اجتماعیشان خبر دادند که وکیل برخی فعالان محیطزیست بازداشتی گفته که اتهام «افساد فیالارض» از گردن ۴ نفر از بازداشتیهای محیط زیستی برداشته شده است.
سرنوشت محیط زیستیها در شرایط جدید
نعمت احمدی، وکیل دادگستری درباره وضعیت فعلی این پرونده به «اعتماد» توضیح داد: «ارتباط با دول متخاصم یا جاسوسی ۲ مقوله جداگانه هستند. جاسوسی درحال حاضر گستره وسیعی دارد. جاسوس کسی است که اسناد، مدارک، نقشهها یا اسرار نظامی در اختیار داشته باشد اما قانونگذار برای کسی که این اطلاعات را در اختیار نداشته باشد حتی به فرض اینکه با کشورهای بیگانه در ارتباط باشد، اتهام رابطه با دولتهای بیگانه را در نظر گرفته نه جاسوسی.»
در ماده ۵۰۸ قانون مجازات اسلامی آمده است: «هر کس یا گروهی با دول خارجی متخاصم به هر نحو علیه جمهوری اسلامی ایران همکاری نماید در صورتی که محارب شناخته نشود به یک تا ۱۰ سال حبس محکوم میشود.» نعمت احمدی با اشاره به این ماده قانونی گفت: «در این ماده قانونی ارتباط با دول خارجی متخاصم را به ۲ بخش تقسیم کرده است؛ یا فرد محارب است یا نیست. در شرایطی که محارب نباشد به یک تا ۱۰ سال حبس محکوم میشود.»برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر