ارتباط قتل محافظ شاه سعودی با پرونده خاشقچی+عکس

به گزارش رکنا و به نقل از نشریه تایمز، قتل محافظ شاه سعودی دسیسه دربار عربستان بوده و به احتمال زیاد با پرونده قتل جمال خاشقچی در ارتباط است.

با وجود گستردگی اعتراض‌های جهانی به قتل خاشقچی در یک سال گذشته ظاهرا رویه بن سلمان ولیعهد عربستان و اساسا پادشاهی سعودی در حذف مخالفان متوقف نشده است.

رسانه‌های منطقه و جهان این روز‌ها از قتل عبدالعزیز الفغم محافظ شخصی شاه و ولیعهد عربستان سعودی خبر می‌دهند و حتی این قتل را با پرونده قتل جمال خاشقچی مرتبط می‌دانند.

نشریه انگلیسی تایمز روز گذشته در گزارشی با اشاره به قتل عبدالعزیز الفغم محافظ شخصی شاه و ولی‌عهد عربستان سعودی نوشت گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد که این حادثه با پرونده قتل جمال خاشقچی روزنامه‌نگار عربستانی مرتبط است.

تایمز افزود: مرگ ژنرال عبدالعزیز الفغم ۴۷ ساله که به عنوان معتمدترین افسر محافظ شاه شناخته می‌شد فورا به گمانه‌زنی در مورد یک دسیسه توسط دربار منجر شد چون که او اخیرا از خدمت پادشاهی برکنار شده و احتمال دارد که اطلاعاتی در خصوص قتل آقای خاشقچی داشته و به همین دلیل همزمان با قتل وی، درخواست جمع‌آوری اطلاعات، شخصا از سوی شاه و ولیعهد سعودی به سرویس‌های اطلاعاتی منطقه ارائه شده است.

جمال خاشقچی به عنوان نوه محمد خاشقچی پزشک مخصوص ملک عبدالعزیز پایه‌گذار حکومت سعودی تا قبل از روی کار آمدن ملک سلمان موقعیتی ویژه به عنوان یک مهره رسانه‌ای و مشاور ویژه ترکی الفیصل سفیر وقت عربستان سعودی در آمریکا داشت.

ریاض مدعی شده است که قتل الفغم در جریان یک درگیری شخصی و توسط یکی از دوستان او در منزل شخصی صورت گرفته و قاتل هم بعدا در جریان درگیری با نیروهای امنیتی کشته شده است.

اما وبگاه خبری عربی ۲۱ در گزارشی در مورد مشعل بن ممدوح که گفته می‌شود عامل تیراندازی و قاتل الفغم است، نوشت: "بر خلاف آنچه که ریاض می‌گوید، این فرد، شهروندی عادی نبوده است و عضو سابق شورای مشورتی سعودی و از افسران اطلاعاتی عربستان است".

رژیم عربستان سعودی در طول یک سال گذشته بویژه در جریان کشته شدن جمال خاشقچی با جدی‌ترین بحران سیاسی بین المللی در دوران حیات خود روبه رو شده است.

هرچند که بن سلمان وانمود می‌کند رویه‌ای اصلاحی را حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی - البته با رویکردی غرب گرایانه - در پیش گرفته و بدین ترتیب سعی می‌کند خود را به عنوان یک ناجی و مصلح ملی معرفی کند اما نظام سیاسی لااقل در چند دهه گذشته هیچ گاه با پدیده‌هایی خشن چون ترور خاشقچی و عبدالعزیز الفغم مواجه نشده است. البته گمانه دیگر این است که چنین پدیده‌هایی پیش از این به وفور در رژیم سعودی رخ داده است ولی شبکه‌های اجتماعی با این قدرت و نفوذ و گسترده‌گی وجود نداشت تا واکنش نشان دهد و افشاء‌گری کند و همین قدرت، نفوذ و گستردگی شبکه‌های اجتماعی سبب شده محمد بن سلمان اخیرا اعتراف کند و مسئولیت قتل خاشقچی را به صورت سنبولیک بپذیرد شاید از سایه سنگین قتل خاشقچی رهایی یابد.

مجتهد افشاگر معروف عربستانی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشته است که عبدالعزیز الفغم به هنگام کشته شدن در کاخ بود نه در منزل دوستش به خصوص اینکه خبرهایی نیز از اختلاف بن سلمان با او به بیرون درز پیدا کرده است.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی