نتیجه بررسی نهایی حادثه اتوبوس مرگ دانشگاه علوم و تحقیقات مشخص شد+ عکس

محمد تقی زاده روز چهارشنبه افزود: همچنین در طول مسیر واژگونی اتوبوس، ضعف علائم ترافیکی و جدول کشی مشهود است؛ هیچ گونه ایمن سازی توسط بلوک های محافظ سیمانی و گاردریل انجام نگرفته بود در حالی که به نظر می رسد در صورت وجود گاردریل استاندارد خودروهای سنگین، میزان خسارت و تلفات جانی به شدت کاهش می یافت.

در این حادثه که چهارم دیماه سال گذشته رخ داد 10 تن شامل هشت دانشجو، راننده و یکی از اولیای دانشجویان کشته و 13 تن نیز زخمی که در بیمارستان ها بستری شدند؛ این اتوبوس 35 سرنشین داشت.

بر اساس گزارش ها اتوبوس واژگون شده پس از خروج از مسیر اصلی به تاسیسات بتنی درحال ساخت مربوط به آب ساختمان مجموعه برخورد می کند.

**تشریح ابعاد حادثه

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران به مشخصات مسیر وقوع حادثه اشاره و تشریح کرد: طول کل این مسیر هفت کیلومتر و شیب آن حدود 7.5 درصد در برخی نقاط است و در تعدادی از پیچ ها شیب عرضی و زاویه گردش به صورت استاندارد اجرا نشده و نیاز به اصلاح و بازبینی دارد.

تقی زاده ادامه داد: اتوبوس حادثه دیده از نوع شهاب و مدل سال 1381 بود که بنا به اظهارات مسئولان این خودرو از حدود 2 ماه قبل از بروز حادثه توسط پیمانکار به کار گرفته شده و در زمان وقوع حادثه فاقد برگه معاینه فنی بود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران گفت: قرارداد ایاب و ذهاب کارکنان و دانشجویان بین دانشگاه آزاد به عنوان کارفرما و شرکت «مهران گشت سبلان» به عنوان پیمانکار حمل و نقل به صورت یکساله از 18 فروردین سال 97 تا پایان همان سال برای تامین 50 دستگاه اتوبوس منعقد شده بود.

وی یادآورشد: پس از حادثه و به دنبال عملکرد نامناسب و نارضایتی مکرر دانشجویان از نحوه سرویس دهی شرکت پیمانکار، فعالیت آن به استناد قرارداد فردای روز حادثه یعنی در پنج دی ماه پارسال معلق شد.

تقی زاده با بیان اینکه با توجه به عملکرد نامطلوب شرکت پیمانکار، موضوع خلع ید در جریان است اظهارداشت: به علت سرویس دهی نامناسب، هشت فقره اخطاریه از ابتدای سال 97 تا روز حادثه برای شرکت پیمانکار صادر شده بود که هفت مورد آن طی سه ماهه منتهی به روز وقوع سانحه بوده است.

**توقف اجرای تله کابین

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران همچنین گفت: موضوع اجرای تله کابین از سال 1394 حد فاصله ساختمان شماره یک دانشکده علوم انسانی تا هتل فرهیختگان در ارتفاع بالای یک هزار و 800 متری در دست اجرا بود که به علت وجود ایرادات وارده توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران و نبود صرفه اقتصادی، متوقف شده است.

**عزل برخی مدیران دانشگاه

وی تصریح کرد: به علت وقوع حادثه واژگونی اتوبوس، تعدادی از مسئولان دانشگاه از جمله معاون دانشجویی، مدیرکل دانشجویی، معاون اداری و مالی، مدیرکل منابع انسانی و مسئول ترابری عزل شدند.

تقی زاده با تاکید بر اینکه نبود نظارت کافی در عقد قرارداد و ناتوانی شرکت در ارائه خدمات به مجموعه مشهود بود تاکید کرد: با عنایت به وجود 42 هزار دانشجوی این واحد از دانشگاه و تردد روزانه 6 تا هفت هزار نفری آنان، ضرورت نظارت مستمر بر فعالیت پیمانکار حمل و نقل بیش از پیش احساس می شود.

**لغو انتقال خط 7 مترو

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران گفت: بنا به اظهارات مدیر خطوط اقماری مترو تهران در طرح جامع قبلی پایتخت از خط 7 مترو، یک خط شاخه ای به محوطه دانشگاه پیش بینی و مطالعات جانمایی ایستگاه های آن نیز انجام شده بود ولی در طرح جامع جدید این موضوع منتفی و از خط 10 و از محل نمایشگاه بین المللی تهران یک خط به سمت دانشگاه پیش بینی شده که تاکنون مطالعات آن انجام نشده است.

واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در منطقه پنج تهران در شمالی ترین منطقه پونک واقع شده است که 12 دانشکده، 27 مرکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی و 96 گروه تخصصی دارد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی