آخرین خبر از مرزبانان ربوده شده میرجاوه + فیلم
رکنا: مدیرکل امور مرزی وزارت کشور آخرین وضعیت مرزبانان ربوده شده در مرز میرجاوه را تشریح کرد.
به گزارش رکنا، شهریار حیدری در نشستی خبری با حضور خبرنگاران درباره آخرین وضعیت مرزبانان ربوده شده در مرز میرجاوه گفت: ۱۲ نفر توسط گروهکهای تروریستی ربوده شدند که ۵ نفر آنها در همان روزهای اول با پیگیریهای دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت پاکستان آزاد شدند. وضعیت ۷ نفر باقی مانده نیز از سوی وزارت امور خارجه وزارت کشور و دولت در سطوح مختلف پیگیری میشوند.
به گفته وی این ۷ نفر در حال حاضر صحیح و سالمند و در اختیار گروهک هستند.
وی ادامه داد: ما این گروهک را به رسمیت نمیشناسیم. یک جریان تروریستی وابسته به سرویسهای غرب در کشورهای عربی هستند و برنامهریزی که آنها انجام میدهند را این گروهکها اجرا میکنند و هدفشان ناامنی در خاک کشور است، اما خوشبختانه با هوشیاری و تدابیر نهادهای اطلاعاتی و نظامی جمهوری اسلامی ایران، این موضوعات در نطفه و یا در نوار مرزی خاموش میشود.
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور با بیان اینکه آنها عمدتاً اهدافی برای نفوذ در عمق کشور دارند اظهار کرد: با هوشیاری و آگاهی با بسیاری از این مسائل در نوار مرزی یا قبل از ورود به مرز برخورد میشود.
حیدری با تاکید بر اینکه قاعدتاً دولت پاکستان مسؤول سلامت و برگشت این افراد است و لحظهای هم دولت جمهوری اسلامی ایران کوتاهی نمیکند اظهار کرد: امیدوارم هرچه زودتر مابقی مرزبانان نیز به آغوش گرم خانواده بازگردند.
به گزارش ایسنا، مهرماه سال جاری ۱۲ نفر از مرزبانان و بسیجیان بومی در نقطه صفر مرزی میرجاوه در جنوب شرق کشور توسط گروهک تروریستی جیش الظلم ربوده و به کشور پاکستان منتقل شدند. پنج نفر از این مرزبانان ۲۴ آبان ماه با پیگیریهای ۲ دولت پاکستان و ایران آزاد و به ایران تحویل داده شدند، اما کماکان هفت نفر دیگر در اختیار این گروه تروریستی قرار دارند.
ساماندهی حادثه تروریستی محور خاش زاهدان توسط سرویسهای غربی عربی در کشور پاکستان
ورود هیأت پاکستانی به ایران برای پیگیری موضوع
حیدری در ادامه همچنین به حادثه تروریستی در محور خاش زاهدان نیز اشاره کرد و گفت: علت این موضوع هم ناشی از جریانهای تروریستی است که توسط سرویسهای غربی عربی در کشور پاکستان ساماندهی میشود و ما هم دولت پاکستان را مقصر و مسئول این موضوع میشناسیم و تقاضا کردیم که حتماً به صورت جدی دولت پاکستان پایگاه این گروهکها را که در خاک این کشور است مورد رصد قرار دهد و با جمهوری اسلامی ایران همکاری کند.
وی ادامه داد: اگر آنها واقعاً توان مقابله با این پدیده را دارند مقابله کنند و اگر توان مقابله ندارد جمهوری اسلامی ایران این توانایی را دارد که در عمق هر کشوری بخواهد با پدیدههای ضد امنیتی برخورد کند، منتها این برخوردها تابع مقررات بین المللی است و جمهوری اسلامی ایران نیز به مقررات بین المللی احترام میگذارد.
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور افزود: همچنین امنیت کشورهای همسایه را امنیت خودمان تعبیر میکنیم همانطور که جمهوری اسلامی ایران برای امنیت برخی از کشورهای همسایه هزینه داده است و بهترین جوانان ما در این ارتباط شهید شدند و اینها هزینههای سنگینی است، بنابراین انتظار است کشور پاکستان هر چه زودتر به این موضوع خاتمه دهد و حتماً نظارت بیشتر و دقیقتر داشته باشد.
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور گفت: فعالیت و ساپورت مالی و اطلاعاتی این گروهکها مشخص است و توسط برخی از کشورهای عربی منطقه و برخی از کشورهای غربی صورت میگیرد؛ از رئیس جمهور و مقامات مسئول مختلف کشوری آنچه که در این ارتباط ضرورت داشته است را پیگیری کردیم آنها نیز هشدارهای لازم را دادند. کشور پاکستان هم روز گذشته هیأتی به جمهوری اسلامی ایران برای این موضوع فرستاده است که امیدوارم در جلسات مشترک به نتایج مشترکی برسیم و دیگر شاهد این گونه اقدامات تروریستی و حوادث ناگوار نباشیم.
تجهیز مرزهای کشور از نظر الکترونیکی و اپتیکی با بهر مندی از تولیدات داخلی
حیدری همچنین درباره وضعیت امنیتی در مرزهای کشور گفت: اهمیت مرزها بر کسی پنهان نیست. ما در چند جهت با همکاری نهادهای مختلف بنا داریم نگاه جدیدی در حوزههای عمران و امنیت به مرزها داشته باشیم. در گذشته رویکرد به سمت دیوار کشی یا فعالیتهای فیزیکی سخت افزاری بود اما امروز با توجه به تحولاتی که در سطح جهان صورت گرفته و نگاهی که به امنیت و کنترل مرزها وجود دارد بیشتر به سمت اقدامات نرم افزاری و استفاده از تکنولوژیهای جدید در حوزه الکترونیکی است.
وی افزود: موفق شدیم تا کنون در بخش عمدهای از مرزها امنیتی که در شرق و غرب و جنوب شرق و شمال غرب است از این امکانات استفاده کنیم. البته وجود بخش سخت افزار نیز طبیعی است مانند ایجاد برجکها و پاسگاهها و استفاده از صنایع سنگین در این ارتباط به موازات این کار اما رویکرد ما بیشتر به سمت اقدامات نرم افزاری است.
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور در ادامه گفت: طی دو ماه گذشته سفری به کشور روسیه به منظور استفاده از تکنولوژی روسیه انجام شد و بازدیدی داشتیم. کشور روسیه از کشورهایی است که در گذشته مرزهای بسیار خوبی از نظر امنیت داشته است و این تکنولوژی همچنان رو به جلو و به روز شده است. به همین جهت قرار است که در بخشی از مرزها در سال آینده از این تکنولوژی استفاده کنیم و به موازات کشور روسیه از تکنولوژی بهرهمند و با بهره مندی از تولیدات داخلی نیز مرزها را از نظر الکترونیکی و اپتیکی تجهیز کنیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر