لاغری به چه قیمتی؟ / 5 میلیون تومان برای جعبه خالی قرص لاغری !

این زن میانسال خودش را مهری و متولد 1349 معرفی می کند و می گوید: با شماره تلفنی که در این سامانه اینترنی بود تماس گرفتم. با شنیدن پاسخ او که با برخوردی مناسب درباره قرص های لاغری خود، آثار استفاده از آن و کاهش وزن به دست آمده ظرف چند روز توضیح داد، بسیار خوشحال شدم.
وی می افزاید: پاسخگوی تلفن در همان ساعات اولیه و برای جلب اعتماد بیشتر، با عضویت من در یکی از کانال های تلگرامی مبنی بر فروش انواع قرص های کاهش و افزایش وزن اعتماد من را هر چه بیشتر جلب کرد و طی تماس تلفنی از من خواست دیگر افرادی را که به دنبال کاهش یا افزایش وزن هستند به وی معرفی کنم.
مهری تصریح می کند: من نیز که از پیگیری و تبلیغات او خوشحال شده بودم به درخواست وی مبلغ 5 میلیون تومان برای خرید قرص های لاغری به شماره عابر بانک او که از طریق پیامک برایم ارسال کرده بود، واریز کردم.
مهری می گوید: قرار بود پس از واریز وجه ظرف مدت چهار روز قرص های لاغری به دستم برسد اما پس از گذشت 10 روز علاوه بر اینکه از قرص های لاغری خبری نبود فروشنده قرص ها نیز خط تلفن خود را از دسترس خارج و ارتباط من با او قطع شد. تازه متوجه شدم که در دام کلاهبرداران اینترنتی گرفتار شده ام.
آرزو خاکپور، کارشناس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی (فتا) با هشدار به کاربران اینترنتی برای مراقبت از اطلاعات شخصی خود، می گوید: پس از مراجعه این خانم به پلیس فتا و مطرح کردن شکایت خود، پرونده کلاهبرداری تشکیل و اقدامات پلیسی برای شناسایی و دستگیری فرد یا افراد کلاهبردار به انجام رسید.
او با بیان اینکه هرگونه فروش دارو یا ابزار پزشکی غیر مجاز به‌ صورت اینترنتی‌ و همچنین میزبانی خدمات اینترنتی و واگذاری‌ درگاه بانکی‌ به فروشندگان داروهای غیر مجاز در فضای مجازی ممنوع است و پیگرد قانونی دارد، می افزاید: پس از انجام اقدامات ویژه پلیسی فرد متهم که جوانی 25 ساله و فاقد هرگونه شغل بود و در فضای مجازی با تبلیغات دروغین از کاربران خود به عناوین مختلف کلاهبرداری می کرد شناسایی، دستگیر و پس از تشکیل پرونده تحویل مقامات قضایی شد.
این کارشناس پلیس می افزاید: اگر داروهای مورد نیاز از داروخانه خریداری شود، در صورت بروز هر نوع مشکل برای دارو می توان به طور قانونی به موضوع رسیدگی کرد، اما از آنجا که در داروهای تقلبی و ماهواره ای هیچ نام و نشانی از محل تولید آنها وجود ندارند، از این رو مصرف کنندگان پس از بروز مشکل نمی توانند به هیچ وجه شکایت خود را پیگیری کنند.
خاکپور اضافه می کند: خرید و فروش داروهای تقلبی و داروهای غیرمجاز به یک تجارت جهانی و برنامه ریزی شده تبدیل است. راه دیگر سودجویان، استفاده از فضای مجازی برای فروش داروهای تقلبی است، به نظر می‌رسد این روزها شبکه‌های اجتماعی‌ اینستاگرام و تلگرام به بستری محبوب برای‌ فروشندگان داروهای‌ تقلبی‌ و غیرمجاز تبدیل شده و کلاهبرداران و سودجویان فضای‌ سایبری‌، به فروش داروهای جعلی، تقلبی و تاریخ گذشته و داروهای فاقد کیفیت لازم در بستر اینترنت و فروش آنلاین دارو اقدام می‌کنند. 
مسئول اطلاع رسانی اداره اجتماعی پلیس فتا ادامه می دهد: همواره پلیس فتا در این زمینه و به صورت مکرر هشدارهای لازم را بارها اعلام داشته و تاکید دارد هر گونه فروش دارو یا ابزار پزشکی غیر مجاز به‌ این روال در فضای مجازی ممنوع و پیگرد قانونی دارد.
خاکپور می گوید: استفاده از داروهای غیرمجاز و تقلبی که خارج از شبکه دارویی کشور توزیع می‌شود می‌تواند اثرات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. به شهروندان توصیه می‌شود هرگز اقدام به خرید داروهایی که از طریق سایت‌های اینترنتی تبلیغ و عرضه می‌شوند، نکنند و حتماً برای تهیه دارو حتی از مبادی مجاز و قانونی با پزشک خود مشورت کنند. / منبع: ایرنا
اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید