ناگفتههایی از فاجعه سقوط هواپیمای ATR-72 در یاسوج
رکنا: مدیرکل پزشکی قانونی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: هیچ جسدی از 66 جانباخته سانحه سقوط هواپیمای ATR-72 با چهره قابل شناسایی نبود.
به گزارش رکنا، کامروز امینی مدیرکل پزشکی قانونی استان کهگیلویه و بویراحمددر خصوص اقداماتی که پزشکی قانونی در طول چند ماه جستوجو و شناسایی 66 پیکر حادثه Incident سقوط هواپیمای تهران یاسوج صورت گرفت گفت: پزشکی قانونی 4 ماه به صورت آمادهباش در این حادثه برای شناسایی پیکرها فعالیت داشت.
امینی افزود: روزی این بار سنگین از دوش ما برداشته شد که 4 ماه بعد از حادثه و با حضور دستگاههای مرتبط از جمله هلالاحمر و ستاد بحران استان و معاون عمرانی استاندار، پایان عملیات اعلام شد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان به استرسهایی که به وی و همکارانش در طول مدت تشریح پیکرهای حادثه سقوط Fall وارد شده بود اشاره کرد و گفت: اطلاعرسانی بررسی اجساد متلاشی شده، حجم تدارکات و همچنین فشارهایی که از سوی مردم و افکار عمومی وارد میشد و از سوی دیگر لزوم برخورد کاملا حساب شده در زمان حادثه به جهت اینکه خانوادههای جانباختگان کمتر دچار آسیب شوند از جمله مشکلاتی بود که به شدت احساس میشد.
وی در پاسخ به این سؤال که چه تعداد از اجساد حادثه سقوط به خودی خود و بدون آزمایش ژنتیکی قابل شناسایی بودند اظهار کرد: از 66 جسدی که در حادثه سقوط هواپیمای تهران یاسوج داشتیم هیچ یک بدون معاینه کامل قابل تشخیص نبودند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان در ادامه با اشاره این که برای مثال ممکن بود هویت جسدی از روی کارت شناسایی که در لباسهای آنها بود معلوم شود تاکید کرد: ما هرگز به این موضوع اکتفا نکردیم و تا تشخیص کامل از طریق آزمایشها نام جسدی را اعلام نکردیم.
وی گفت: هیچ جسدی از جانباختگان سقوط هواپیمای تهران یاسوج با چهره قابل شناسایی نبود و به همین خاطر با آزمایش روی 600 قطعه اجساد به خانوادها تحویل داده شد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان سپس به همکاری سایر استانها برای تشخیص هویت جانباختگان اشاره کرد و گفت: در ابتدای کار که نگران بودیم شاید تجهیزات و امکانات ما تکافوی شناسایی اجساد را ندهد از ظرفیت پزشکی قانونی اصفهان و فارس کمک گرفتیم که این همکاری تنها در نمونهگیری اولیه بود و بعد از روزهای دوم و سوم بقیه کارها توسط همکاران خودمان در استان انجام شد.
وی به همکاری دستگاههای مختلف با پزشکی قانونی برای شناسایی و تشخیص هویت جانباختگان آن سانحه اشاره کرد و گفت: دستگاه قضایی، هلالاحمر، مدیریت بحران معاونت عمرانی استاندار و مجموعه استانداری و سپاه و سایر دستگاهها همکاری بسیار خوبی داشتند.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید
ارسال نظر