وحیدی: وزارت ورزش بعد از صعود فوتبال به جام‌جهانی مردم را ناامید کرد/ در برخی از فدراسیون‌ها رگه‌هایی از مافیا دیده می‌شود/ برخی مدیران رده چندمی در وزارت ورزش پست گرفته اند/ در دوره سجادی بسیاری با وعده دروغ از ورزش ایران دور شده‌اند
حجم ویدیو: 71.44M | مدت زمان ویدیو: 00:09:23

محمد وحیدی نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با رکنا، درخصوص عملکرد 10 ماهه حمید سجادی و طرح استیضاح وزیر ورزش و جوانان گفت: با توجه اینکه در فراکسیون ورزش مجلس حضور داریم با توجه به عملکرد وزرای مختلف، ارزیابی لازم را انجام می‌دهیم. در ابتدا از سجادی به عنوان یک چهره ورزشی حمایت کردیم که سکان‌دار این وزارت خانه مهم شود و تا الان این حمایت قطع نشده است. هم در حوزه‌های بودجه و اعتباری و هم در حوزه‌های اجتماعی حمایت‌های لازم انجام شده است.

وی افزود: چیزی که عملکرد را می‌تواند مشخص کند تطبیق فاصله زمانی با برنامه‌ای که ارائه کرده است. در این فاصله بعضی حوزه‌ها در وزارت ورزش نقاط ضعف و بعضی حوزه‌ها را می‌توان نقطه قوت دانست. در حوزه‌های زیربنایی مانند ساخت ورزشگاه‌ها و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام خوشبختانه رویکرد مثبتی در دولت وجود داشت و به نظرم تحرکات رو به جلویی انجام شده است.

نماینده مردم بجنورد گفت: در حوزه مسابقات ، ورزش قهرمانی و البته همگانی عملکرد متفاوتی دیده می‌شود. ورزش ایران در بخش مطالباتی که مردم دارند، به ویژه در ورزش‌هایی که اقبال عمومی بالایی دارند مانند فوتبال (با توجه به صعود تیم ملی فوتبال به جام جهانی قطر) شادی را برای مردم ایجاد کرد، اما بعد صعود تیم ملی، به دلیل بی‌برنامگی، موجی از ناامیدی به راه افتاد. می‌توان گفت برنامه تدارکاتی تیم ملی تعطیل یا نیمه تعطیل بود که این موضوع قابل قبول نیست، هرچند دولت هم باید نگاه ویژه‌ای به وزارت ورزش داشته باشد.

وی ادامه داد:  در برخی از فدراسیون‌ها رگه‌هایی از مافیای ورزش دیده میشد. شاید مافیای ورزش برای برخی تعریف دقیقی نداشته باشد اما باید بدانیم ورزش یک مجموعه بسیار مهم در بخش سلامت و اقتصاد است و در بسیاری از رشته‌ها یک صنعت محسوب می‌شود که در آن مافیا وجود دارد. وزیر باید توانایی داشته باشد این موضوع را شناسایی کرده و واکنش لازم را انجام دهد. به طور مثال در فدراسیون سوارکاری مجلس ورود کرد و حتی در مقطعی به تحقیق و تفحص از فدراسیون پرداخت که این اقدام ناشی از آن بود که ما اگر قرار بود از یک هویت ملی حمایت کنیم.

وحیدی در ادامه گفت: در صحنه مسابقات و هم در وجهه بین‌المللی باید یک کادر قوی در فدراسیون حضور داشته باشد. این میکروچیپ‌های دوگانه‌ای که در اسب ایرانی اتفاق افتاد دنیا را نسبت به ما شوراند و برخی از کشورها رویکرد تمسخر گرفتند. هیچکدام از اسب‌هایی که وارد کشور شدند که تعداد آن هم بسیار بالاست نتواستند خواستگاهی در مسابقات بین المللی کسب کنند.

نماینده مردم بجنورد با انتقاد از رفتار برخی ورزشی‌ها اظهار کرد: ورزش محل تجمع عده‌ای نیست که از ورزش برای خودشان کیسه بدوزند، بلکه این نگاه باید حاکم باشد که اگر ورزشکار مورد توجه قرار نگیرد بعضی از حوزه‌های مدیریتی دچار آسیب می‌شود. خیلی از قهرمانان را داریم که می‌توانند خودشان تیم‌هایشان را از باشگاههای کوچک پرورش دهند تا به رده‌های بالا برسند و می‌توانند در سطوح هیات‌ها و فدراسیون‌ها هم حضور داشته باشند.

وی با بیان اینکه ورزش از سیاست جداست، تصریح کرد: برخی از افراد که مدیران چندگانه بوده و در دستگاه‌های دیگر سابقه مدیریت دارند و حتی در مجلس هستند، علاقمند به حضور در هیات‌ها یا فدراسیون‌های ورزشی هستند که به نظرم این نگاه برای ورزش منفی است. ما از دنیا انتظار داریم ورزش را سیاسی نکند و در قضایایی مانند اوکراین مدعی بودند نگاه ایران نسبت به ورزش سیاسی است اما خودشان بدترین عملکرد را ارائه دادند. ما باید بهانه را از آنان بگیریم و ورزش را مستقل از جریانات سیاسی کنیم تا ورزشکاران بتوانند به ما اعتماد کنند و وارد فضای ورزش شوند. این مسئله می‌تواند در دراز مدت سلامت ورزش را برای رشد نخبگان تضمین کند.

وحیدی به اهمیت ورزش پایه اشاره کرد و گفت: برای شناسایی خواستگاه ورزشکاران و اینکه چه کسی استعداد کدام رشته ورزشی را دارد باید به رده‌های پایه اهمیت داد. رویکرد استعداد‌یابی باید در بخش خصوصی هم ورود داده شود. بهتر است نهادهای خصوصی با وزارت ورزش هم تعامل داشته باشند که چنین اتفاقی در این حوزه نیفتاده و البته کرونا هم باعث زمین‌گیر شدن بخش خصوصی شده است. از حمید سجادی انتظار می‌رود این فضا را به سرعت باز کند تا بخش خصوصی بیصتر در ورزش عرض اندام کند.

این نماینده در واکنش به افرادی که در بدنه ورزش حضور دارند، گفت: به نظر من سجادی به عنوان نفر اول ورزش باید تیم قوی‌تری داشته باشد و ما در گذشته انتقاداتی به این موضوع داشتیم  و گفتیم که افرادی آمده‌اند و ورزش را امنیتی کرده‌اند که دیدید حرف ما هم درست بود. هرتیمی که بزرگتر میشد نگاه‌ها به سمت امنیتی کردن سوق داده می‌شد. اگر فضا باز شده و به همان اندازه که باید، مدیران ورزش قوی‌تر شوند، در نتیجه ورزش پیشرفت می‌کند. باید مدیران علمی و تجربی در صحنه حضور پیدا کنند چون بعضی افرادی که در وزاتخانه به کار گرفته شده‌اند، مدیران رده چندمی هستند و این اتفاق به آقای سجادی هم ضربه می‌زند.

وی با بیان اینکه عرق ملی در ورزش ایران بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: ورزش با حوزه جوانان عجین شده و ما خیلی افراد را برای مسابقات به کشورهای مختلف اعزام می‌کنیم اما نگاه صیانتی در حوزه ورزش وجود ندارد. باید حس تعلق ملی بین جوانان تقویت شود و ورزشکار احساس کند که کشورش مورد توجه قرار می‌گیرد. خیلی‌ها در آن‌سوی مرزها وعده‌هایی شنیدند و از تیم ملی دور شدند که این موضوع از آسیب‌هایی بود که در این دوره زیاد شاهد تکرارش بودیم. این موضوع نشان از عدم اجرای یک طرح صیانتی درست دارد.

وحیدی در پاسخ به اینکه آیا با وزیر ورزش برای عدم دریافت کارت قرمز مماشات صورت می‌گیرد، گفت:  این نگاه در حال حاضر نسبت به ورزش شاید درست نباشد چون وزرایی در مجلس داریم که رای بسیار بالایی آوردند اما مجلس به سمتی ورود کرد که این‌ها را در مرحله سوال، تذکر حتی تا مراحل استیضاح هم پیش ببرد. نگاه عملکردی یک وزیر با برنامه ارائه شده و توانمندی وزیر مهم است. ما از سجادی انتظار داریم اگر رای کمتری برای گرفتن رای اعتماد گرفته است، در دوره حضورش در وزارت جایگاه خود را تقویت کند نه اینکه جایگاهش را به سمت ضعیف‌تری سوق دهد.

انتهای پیام/