گفت‌وگو متفاوت با رییس کمیته ورزش و جوانان کمیسیون فرهنگی مجلس: از عملکرد وزیر راضی نیستیم/ وظایف قانونی که رهبر انقلاب فرمودند رعایت نشده! + ویدیو
حجم ویدیو: 61.67M | مدت زمان ویدیو: 00:10:56

احمد راستینه در گفت‌وگو اختصاصی با خبرگزاری رکنا درباره اتفاقات اخیر در وزارت ورزش و عملکرد وزیر ورزش و جوانان صحبت‌های جذابی را انجام داده و مشروح صحبت‌های وی در ویدئو زیر قابل دیدن است. نماینده چهارمحال و بختیاری در مجلس یازدهم در این ارتباط به رکنا، گفت: تقریبا در این 10ماه که از تشکیل دولت مردمی گذشته وزارت ورزش و جوانان موفقیت‌ها و ناکامی‌هایی داشته است.

وی افزود: یکی از مهمترین فاکتورهایی که ما به عنوان نمایندگان مردم در مجلس در نظر داریم این است که وزارت خانه‌ها را ارزیابی می‌کنیم و به وزیر نمره می‌دهیم. به میزان تلاش وزیر برای پیاده سازی قانون مربوط به وزارت خانه خودش نمره خواهیم داد. خب  مجلس یازدهم کار بزرگی کرد، قانون شرح وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان که بعد از 11 سال بلا تکلیف مانده بود را  در کمیسیون فرهنگی، ایراداتش را بر طرف کرد،  نظر شورای محترم نگهبان را اخذ کرد و به صحن مجلس برد و قانون را تصویب کرد. 

راستینه ادامه داد: بعد از تصویب قانون، دولت 6 ماه فرصت داشت که آیین نامه اجرایی شرح وظایف و اختیارات این قانون را تبیین کند و به هیات دولت برده و آن را تصویب کند که متاسفانه الان بیش از یکسال و نیم از مصوبه قانون گذشته اما دولت هنوز بدیهی‌ترین کارش را در این وزارت‌خانه، یعنی تدوین آیین نامه اجرایی این قانون انجام نداده است. ما وزیر را با همین شاخص  ارزیابی می‌کنیم لذا بنده به عنوان مسئول کمیته ورزش و جوانان کمیسیون فرهنگی، حقیقتا در این حوزه نمره قابل قبولی به وزیر نمی‌دهم و انتظارجدی دارم که وزیر محترم در کوتاه‌ترین زمان ممکن این آیین نامه را به مجلس بیاورد.

نماینده استان چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: طبیعتا مولفه‌های نظارت، تذکر، سوال و استیضاح ابزارهای قانونی ما نمایندگان است که اگر وزیر به مسئولیتش عمل نکند حتما از آنها استفاده می‌کنیم، کما اینکه الان همین سوال بنده در کمیسیون مطرح است که چرا وزیر به مسئولیتش درباره تدوین آیین نامه اجرایی این قانون اقدام نکرده و طبیعتا وزیر محترم باید در کمیسیون پاسخگوی این کوتاهی باشد.

راستینه در پاسخ به این سوال که جدا از این مسائل برخی از اتفاقات ورزشی هم برای مردم جذابیت دارد به عنوان مثال حذف استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا، عزل و نصب‌های معنادار در برخی از فدراسیون‌ها و تعلیق برخی از فدراسیون‌ها و بلاتکلیفی آنها، نظرتان در این‌باره چیست، گفت: ببینید چرا من می‌گویم مهمترین کوتاهی وزارت‌خانه ورزش و جوانان، تدوین و تصویب این آیین نامه است، چون در دل این آیین نامه اجرایی، شرح وظایف وزارت ورزش و جوانان و دستگاه‌ها در توسعه ورزش همگانی و ورزش قهرمانی و ورزش حرفه‌ای مشخص شده و چون متاسفانه وزارت‌خانه نمی‌خواهد یک آیین نامه شفافی داشته باشد که به آن پاسخگو باشد، اراده‌ای هم برای تصویب آن در هیات دولت نشان نمی‌دهد.

وی ادامه داد: بله به درستی اشاره کردید مثلا در بحث حذف استقلال و پرسپولیس که هواداران این دو باشگاه به شدت واقعا ناراحت شدند و ما هم متاثر شدیم که چرا دو باشگاه حرفه‌ای ما در این سطح باید به علت عدم نظارت دقیق و هماهنگی بین امور نهادها و فدراسیون‌ها حذف بشوند یا مثلا بحث برگزاری برخی از مجامع فدراسیون‌ها در حالیکه وزارت خانه خودش حضور ندارد، درحالیکه بر اساس ماده 13 همین قانون، وزارت خانه مکلف است نقش نظارتی و هدایت و هماهنگی امور فدراسیون‌ها را داشته باشد. در مجمع فدراسیون سوارکاری یک مجمعی برگزار شد، بدون حضور خود وزارت خانه و بدون نظر این وزارت خانه و طبیعتا این همه اعتراضات وسیع سراسر کشور که اعلام وصول شده است.

رییس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ترک اعضای تیم ملی فلان فدراسیون از اردوی تیم ملی جای سوال دارد. آخر چرا باید قهرمانان ما به این نقطه برسند که مجبور به ترک اردو  باشند و یا وظایف قانونی که در  دیدار با مقام معظم رهبری داشتیم که ایشان  تاکید کردند که هیچ قهرمان جهانی، المپیک و یا پارا المپیکی ما  نباید در بحث اشتغال واقعا دچار مشکل باشند ولی هنوز ما می‌بینیم برنامه جامعی در این حوزه ارائه نشده یا در بحث برخی از اقداماتی که وزارت ورزش باید برای توسعه ورزش همگانی انجام بدهد، کوتاهی‌هایی رخ داده است. تشکیل شورای عالی ورزش که متاسفانه در این خصوص هنوز ما اهتمام جدی نمی‌بینیم، همه این‌ها  مجموعه دلایلی است که من حقیقتا به عنوان  مسئول کمیته ورزش و جوانان از این اقدامات راضی نیستم، به شدت هم پیگیری انجام می‌دهیم حتما از ظرفیت‌های قانونی استفاده خواهیم کرد و انتظار داریم قبل از اینکه مجلس مجبور باشد تا به سمت اهرمی جدی مثل استیضاح برود، وزارت خانه بیاید و یک تحولی میدانی جدی را در دستور کار خودش قرار بدهد. مجلس تلاش کرد در کنار وزارت‌خانه باشد و به وزیر کمک کند ولی امروز تحرک و پویایی را که مورد نیاز بوده در وزارت ورزش متاسفانه شاهد نیستیم.

راستینه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در جریان تصویب اساسنامه جدید هستید که طبق آن وزارتخانه تنها یک رای دارد و اگر نماینده وزارت نباشد انتخابات آن فدراسیون اشکال ندارد، عنوان کرد: ما در قانون شرح وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان و در ماده 13  تصریح کردیم که کلیه مسئولیت نظارت، حمایت، هماهنگی‌های بین فدراسیون‌ها، کمیته ملی المپیک، کمیته ملی پارالمپیک،  کانون‌ها و انجمن‌های ورزشی به عهده وزارت ورزش و جوانان است. درست است که فدراسیون‌ها نهاد عمومی غیردولتی هستند اما در این قانون که قانون مافوق یک اساسنامه است، تاکید دارد هماهنگی‌های بین فدراسیون‌ها و نظارت بر آن‌ها متوجه وزارت ورزش و جوانان است. اینکه می‌گوییم مجمع فدراسیون سوارکاری خلاف بر نص صریح قانون مربوطه است به همین دلیل بوده.

وی ادامه داد: مجمع فدراسیون سوارکاری خلاف قانون بوده و چون عضو عالیه نظارتی بر آن وجود ندارد، صحت برگزاری آن انتخابات و اعتراضاتی که آن کاندیداها داشتند قابل رسیدگی است و طبیعتا ما به عنوان کمیسیون فرهنگی  این را به عنوان یکی  از آن جمله خطاهای فاحش می‌دانیم که وزارت ورزش و جوانان باید اقدام عاجل را در این خصوص و برای اصلاح آن انجام دهد.

نماینده مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: ببینید حقیقت مطلب این است که این مجلس مفتخر است به مدال  انقلابی و نگاه ما به هیچ وجه جناحی، حزبی، گروهی و یا سیاسی نیست. وظیفه ما این است مر قانون اجرا بشود آنچه که من الان عرض کردم به خاطر کوتاهی در اجرای قانون است. اینکه حالا شخص آقای وزیر در مجلس چقدر رای گرفته و چقدر  الان حامی دارد یا ندارد بحث  من اصلا این‌ها نیست، مادامی که وزیر به قانون تمکین کند و آن را اجرا کند مورد حمایت غاطبه نمایندگان مجلس است، اما مادامیکه آقای وزیر نسبت به اجرایی سازی قانون کوتاهی کند، با شدت برخورد می‌کنیم. در 10 ماه گذشته آنچه که ما دیدیم نسبت به اجرای قانون تعلل‌های بسیاری صورت گرفته که باید آقای وزیر حتما جبران کنند.

انتهای پیام/