چگونه از شر خرتوپرتها خلاص شویم؟
رکنا: برای مرتب کردن اتاق و خانه تان توصیه می شود این راهکارها را مد نظر قرار بدید.
آخر هفته نزدیک است و احتمال قریببهیقین مجدداً باید دستی سر و روی خانه بکشید. در این متن به روش خلاصشدن از شر خرتوپرتها با روش چهار سبد میپردازیم.
اگر دقت کنیم متوجه میشویم که هر چه بر سالهای عمرمان افزوده میشود خرتوپرت بیشتری دورمان جمع کردهایم و پس از مدتی کمدها و دراورهایمان پر میشود و جایمان تنگ. خلاصشدن از شر این خرتوپرتها کار آسانی نیست؛ زیرا هربار که به فکر دورانداختنشان میافتیم دودل میشویم، حتی اگر یکی دوبار بیشتر از آنها استفاده نکرده باشیم. در اینجا روشی را معرفی میکنیم که با آن میتوانید کمدها و دراورهایتان را از شر خرتوپرتهایی که اشغالشان کردهاند خلاص کنید.
چهار جعبه یا سبد را بردارید و چهار برچسب به نامهای زیر را رویشان بچسبانید:
۱. دورریختنیها: در این جعبه چیزهایی را میاندازید که نمیخواهید یا نیاز ندارید و درعینحال ارزش بخشیدن یا فروختن هم ندارند. وسایل خراب و شکستهای که به درد کسی نمیخورد و ارزش تعمیر هم ندارد باید در این جعبه گذاشته شوند.
۲. بخشیدنیها/فروختنیها: در اینجا میتوانید بخشندگی خودتان را نشان دهید. ببینید بهتر است که کس دیگری از آن چیز استفاده کند یا ته کمدتان دفن شود. به پولی که از فروش آن عایدتان خواهد شد نیز فکر کنید.
۳. انبارکردنیها: این جعبه متعلق به اشیایی است که نمیتوانید ازشان دل بکنید اما زود به زود هم از آنها استفاده نمیکنید. همینطور که آنها را در این جعبه میگذارید فهرستی از آنها تهیه کنید. در پایان وسایل شبیه به هم را با هم بستهبندی کنید و بستهها را گوشهای بگذارید. به یاد داشته باشید که بستهبندی لباسهای فصل گذشته به خلوتشدن کمدها کمک شایانی میکند.
۴. نگهداشتنیها: این دسته باید کوچکترین دسته باشد. اینها چیزهایی هستند که مدام از آنها استفاده میکنید باید دمدستتان باشند. حساب جایی که برایشان در نظر گرفتهاید را هم بکنید.
اگر چیزهایی که در این جعبه قرار میگیرند جای بیشتری از آن که برایشان در نظر گرفتهاید میگیرند باید یک بار دیگر بررسیشان کنید. اگر واقعاً ضروری هستند و نمیتوانید کمترشان کنید باید فکری به حال جایشان بکنید.
روش کار
وسایلتان را اتاق به اتاق مرتب کنید و در جعبههای مناسب بگذارید. در نظم جدید منزلتان جای مناسب هر وسیله را معین کنید. قفسهها، کمدها و دراورهایتان و هر جایی که وسیلههایتان را انبار کردهاید خالی کنید. مرتبکردن جاهایی مثل آشپزخانه و رختکن حمام کار سختی نیست، اما جمعوجورکردن اتاقهایی که کمد و دراور دارند وقت بیشتری میطلبند.
کار دستهبندی وسایل هر اتاق را که تمام کردید دورریختیها را دور بریزید، انبارکردنیها را بستهبندی و انبار کنید و جعبهی بخشیدنیها/فروختنیها را در پارکینگ یا دور از چشم بگذارید. اگر بخواهید در تصمیمهایی که دربارۀ این وسایل گرفتهاید مردد شوید ممکن است ذهنتان فریبتان دهد و دوباره اسیر ریختوپاش شوید.
به یاد داشته باشید
اشیا را نمیتوان معادل خاطرات کسی که آن را به شما داده است دانست، اما دلکندن از وسایلی که بار عاطفی دارند دشوار است. دراینباره عجله نکنید و اگر مطمئن نیستید بهتر است بهصورت آزمایشی در انباری بگذاریدشان یا آن را پیش یکی از اعضای خانواده به امانت بگذارید. اگر فکر میکنید که واقعاً نمیتوانید از آنها دل بکنید با خودتان نجنگید، در عوض سعی کنید جایی برایشان پیدا کنید.
خودتان را از شر لباسهای کهنه خلاص کنید، حتی اگر قبلاً اندازهتان بودهاند و امیدوارید که وزن کم کنید تا دوباره اندازهتان شوند. شاید این فکر وسوسهکننده باشد اما درعوض به این فکر کنید که اگر به وزن دلخواهتان برسید با خریدن لباس جدید به خودتان جایزه خواهید داد.اگر فقط از چند قلم از یک دست کامل استفاده میکنید خودتان را مجبور به نگهداشتن کل آن نکنید. اگر نمیخواهید تکههایی از آن را دور بیندازید حداقل آنهایی را که استفاده نمیکنید در انباری بگذارید.
شاید با خودتان فکر کنید «هر چه که کنار آید، روزی به کار آید»، اما به یاد داشته باشید که در خانه بیش از هر چیز نظم و فضاست که به کارتان میآید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر