تولد ۵ راس گوزن زرد ایرانی / زیست  ۶۵ راس گوزن زرد در مازندران + فیلم
حجم ویدیو: 7.49M | مدت زمان ویدیو: 00:01:04

به گزارش رکنا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، کوروس ربیعی، رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش مازندران  گفت: ۶۵ راس گوزن زرد ایرانی اکنون در  پناهگاه سمسکنده مازندران زندگی می‌کنند و با توجه به اینکه زایمان گوزن‌ها تا اواخر خرداد ادامه دارد پیش بینی می‌شود این تعداد افزایش یابد.

او گفت: اولین گوساله گوزن زرد ایرانی در پناهگاه حیات وحش دشت ناز میاندورود در سال جدید، در تاریخ ۱۸ فروردین  ۱۴۰۱ متولد شده بود.

گوزن زرد ایرانی بومی سواحل شرق مدیترانه و نواحی غرب ایران است و تصور می‌شد نسل این حیوان در طبیعت به کلی منقرض شده   اما در سال ۱۳۳۵ مشخص شد تعداد کمی از آن‌ها در جنگل کوچکی در اطراف رودخانه‌های دز و کرخه باقی‌مانده‌اند که تلاش شد با زنده‌گیری، تکثیر در اسارت و رهاسازی دوباره این گوزن‌های نسل آن‌ها که در آستانه انقراض قرار داشت حفظ شود.

پناهگاه حیات وحش دشت ناز به وسعت ۵۵ هکتار، اولین مرکز تکثیر گوزن زرد ایرانی در کشور است که از نیم قرن گذشته با هدف افزایش جمعیت، حفظ و احیای این گونه با ارزش  گام‌های بزرگی برداشته است.

ربیعی می‌گوید: گوزن زرد ایرانی در یک قرن گذشته گردنه بسیار خطرناکی را برای بقا طی کرده، اما با محافظت شبانه روزی از این گونه در حال انقراض، جمعیت گوزن زرد ایرانی در سه سال اخیر در پناهگاه دشت ناز ساری ۲۵ درصد افزایش یافته است.

به گفته او گوزن زرد ایرانی سازش بسیار مناسبی با محیط برقرار کرده است و شاید بتوان مازاد گوزن‌هایی را که در پناهگاه‌های حیات وحش کشور وجود دارد در زیستگاه‌های طبیعی و تاریخی خودشان رها کرد.

گوزن زرد ایرانی بزرگ‌تر از شوکا و کوچک‌تر از مرال است و وجود خال‌های سفید روی پشت و پهلوهایش این گونه را از سایر گوزن‌ها متمایز می‌کند.