زاینده رود در اصفهان جاری شد
رکنا: بنابر توافق استانداری، آبمنطقهای، جهاد کشاورزی و صنف کشاورزان، مقرر شد که بیستوپنجم فروردینماه ۱۴۰۱، آب زایندهرود برای آبیاری باغات کشاورزان غرب استان اصفهان رهاسازی شد.
به گزارش رکنا، آخرین بار در نوروز ۱۴۰۱، آب رودخانه زاینده رود با هدف آبیاری زمینهای کشاورزان شرق اصفهان در نوبت دوم کشت پاییزه بازگشایی شد. پیش از آن و بنا بر توافق حاصل شده در مذاکرات چهارجانبه، مقرر شده بود که دوازدهم بهمن ۱۴۰۰، زایندهرود برای کشاورزان شرق اصفهان بازگشایی و در صورتی که حجم سد به مقدار مناسب برسد، زایندهرود در فروردینماه نیز برای باغات و کشاورزان غرب اصفهان جاری شود.
در تاریخ پنجم فروردینماه ۱۴۰۱، خروجی سد زاینده رود افزایش یافت و آب به مدت ۱۰ روز در رودخانه جاری شد. به گفته کشاورزان شرق اصفهان این مدت برای آبیاری کشت انجام شده کافی نبود و کشاورزان خواستار جاری ماندن زاینده رود شدند اما خروجی سد زایندهرود از شامگاه شانزدهم فروردین ماه کاهش یافت.
در نهایت از شامگاه بیستوپنجم فروردین ماه خروجی آب از سد زایندهرود افزایش یافت و طبق برنامهریزی آب از سد زایندهرود به کشاورزان غرب اختصاص داده خواهد شد.
بر اساس اعلام روابط عمومی شرکت آبمنطقهای اصفهان میزان ذخیره کنونی سد زایندهرود ۳۶۸ میلیون مترمکعب است و میزان حجم آب ورودی به این سد حدود ۸۲ متر مکعب بر ثانیه است و رهاسازی آب برای باغات غرب به مدت ۹ روز از سد زاینده رود ادامه خواهد یافت.
خروجی آب از سد زایندهرود هم چنین به مدت ۱۰ روز برای کشت کشاورزان شرق افزایش خواهد یافت.
شب گذشته پس از تجمیع آب پست سد نکوآباد، ساعت ۱:۳۰ امروز _شنبه بیستوهفتم فروردین_ آب از سد نکوآباد با خروجی ۲۰.۵ مترمکعب بر ثانیه به سوی اصفهان رهاسازی شد.
گزارش لحظه به لحظه جاری شدن زایندهرود
۱۷:۱۵ آب رودخانه زاینده رود با عبور از پل خواجو به سوی زمینهای شرق اصفهان جاری شد.
۱۵:۱۰ آب رودخانه زایندهرود با عبور از سی و سه پل به سوی پل خواجو در حرکت است.
۱۱:۲۰ آب رودخانه زاینده رود با گذر از ناوان در مسیر رسیدن به سی و سه پل است.
۱۰:۴۵ آب رودخانه زاینده رود با گذر از درچه در مسیر رسیدن به ناژوان است
۰۸:۳۶ آب رودخانه زاینده رود با گذر از پل حسین آباد در مسیر رسیدن به درچه است.
منبع: ایمنا
ارسال نظر