مشاهده ۲ مورد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مازندران
رکنا: مدیرکل دامپزشکی مازندران از مشاهده دو مورد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان خبر داد و گفت: تا کنون گزارشی مبنی بر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در واحدهای مرغداری صنعتی مازندران گزارش نشده است.
به گزارش رکنا، محمدحسن گلپایگانی اظهار داشت: در راستای برنامه ملی رصد و پایش تشدیدی بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان (HPAI) و نیز گزارشی مبنی بر تلفات تعدادی اردک محلی در یک واحد پرورش غیرمجاز حاشیه روستای پایین احمد کلا شهرستان بابلسر، گروههای واکنش سریع این اداره کل در محل حاضر و نسبت به بررسی تلفات و دریافت نمونههای استاندارد اقدام کرده که بر اساس نتایج دریافتی از آزمایشگاه، علت تلفات بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تشخیص داده شد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به مشاهده مورد دیگری از تلفات پرندگان شامل یک بال قوی وحشی بر اثر این بیماری در تالاب وزارمحله شهرستان محمودآباد افزود: با این حال، تا کنون گزارشی مبنی بر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در واحدهای مرغداری صنعتی مازندران گزارش نشده است.
وی با بیان اینکه همه مرغهای بسته بندی شده بازار که در کشتارگاههای صنعتی طیور استحصال و با نظارت بهداشتی دامپزشکی در مراکز عرضه در حال توزیع است به هم استانیها اطمینان خاطر داد: به دلیل نظارت بهداشتی دامپزشکی بر روند استحصال مرغهای بسته بندی، عاری از هرگونه بیماری بوده و شهروندان مرغ مصرفی خود را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه و علاوه بر توجه به برچسب محصول شامل تاریخ تولید، انقضا، کُد پروانه بهره برداری دامپزشکی و بِرَند کشتارگاه مربوطه، هنگام تمیز کردن مرغ حتما از دستکش استفاده کنند.
گلپایگانی تصریح کرد: بر اسا اعلام سازمان دامپزشکی کشور، به دلیل پرورش غیرمجاز و یا چرای آزاد اُردک در شالیزارها و نیز وجود دامگاههای غیرمجاز برای شکار پرندگان مهاجر آبزی، احتمال انتقال ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از پرندگان مُهاجر به اردکها وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با تاکید بر استفاده نکردن از گوشت پرندگان مهاجر زمستان گذران و نیز رعایت جدّی توصیههای بهداشتی دامپزشکی گفت: روستائیان ساکن حاشیه آب بندانها و اماکن زیستگاه موقّت پرندگان مهاجر، در صورت نگهداری انواع ماکیان در منازل نسبت به محصور و و ایجاد سقف برای مکان نگهداری آنها اقدام و از رها کردن پرندگان در مزارع و معابر عمومی خودداری کنند.
دکتر گلپایگانی با اشاره به اینکه احتمال آلوده بودن پرندگان مهاجر به ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بسیار بالاست افزود: گونههای غاز و اُردک به عنوان مخزن ویروس میتوانند، ناقل این بیماری به سایر پرندگان بوده و با توجه به مشترک بودن این بیماری ویروسی (زئونوز) بین انسان و حیوان برای حفظ سلامتی، باید ضوابط و مقررات امنیت زیستی را جدی بگیریم.
مدیرکل دامپزشکی مازندران تصریح کرد: با توجه به وجود تعداد قابل توجهی مزارع پرورش مرغ مادر گوشتی در استان و نقش تاثیرگذار آنها در تولید گوشت مرغ کشور و نیز نگهداری طیور بومی در سرتاسر مازندران، همه پرورش دهندگان طیور صنعتی در تمام سطوح و نیز روستاییان علاوه بر ارتقای هوشیاری و موازین امنیت زیستی، هرگونه کاهش تولید، کاهش مصرف آب، کاهش مصرف دان و تلفات غیر متعارف را در سریعترین زمان به اداره دامپزشکی محل زندگی خود گزارش دهند.
ارسال نظر