یوسف فرهادی فعال محیط زیستی در گفت و گو با رکنا مطرح کرد
پروژه های آبی دوره خاتمی و احمدی نژاد قفل بی آبی امروز / پارلمان آب تشکیل شود
رکنا: ما باید واقع نگرانه به معضل کم آبی اخیر توجه کنیم. مهم ترین بخش این معضل نیز یک جامعه معترض است که احساس می کند به او ظلم شده است فلذا باید دلایل این احساس را مشخص کرده و بانیان وضع موجود را شناسایی کنیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، دخالت در طبیعت و تغییر مسیر رودها و رودخانه ها و همچنین انتقال صنایع آب بر به استان های مرکزی در سه دهه اخیر باعث شده است که امروز کشور به ورشکستگی آب برسد. اعتراضات خوزستان، چهارمحال و بختیاری و اصفهان نیز حاکی از همین مسئله بوده بنابراین باید هرچه زودتر برای این مسئله راه حل جایگزینی پیدا کرد.
یوسف فرهادی فعال محیط زیستی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این مسئله که آیا با توسعه گردشگری و صنایع دستی می توان به راه حلی برای کشاورزان رسید گفت: ما باید واقع نگرانه به معضل کم آبی اخیر توجه کنیم. مهم ترین بخش این معضل نیز یک جامعه معترض است که احساس می کند به او ظلم شده است فلذا باید دلایل این احساس را مشخص کرده و بانیان وضع موجود را شناسایی کنیم.
او ادامه داد: باید عملکرد بانیان وضع موجود را با قانون مورد سنجش قرار دهیم تا اگر مسئولی، خلاف قانون اقدامی را انجام داده بود با او برخورد قانونی شود. این کار اولین گام برای فروکش کردن اعتراضات آبی مردم است.
پارلمان آب شکل بگیرد
فرهادی با بیان اینکه باید داشته های آبی خود را در حال حاضر بررسی کنیم و به صورت دموکراتیک برای آن برنامه ریزی کنیم تصریح کرد: برنامه ریزی دموکراتیک به این معنا است که یک پارلمان آب با حضور ذی نفعان شکل بگیرد و برای وضعیت کنونی برنامه ریزی کنند. تا این اتفاقات انجام نشود هیچ برنامه ای با توجه به تحریم های کنونی موضوعیت نخواهد داشت.
این فعال محیط زیست در پاسخ به این سوال که چه دولت هایی با مدیریت های اشتباه و غیرتخصصی مسبب رسیدن به این بحران آب امروزی هستند گفت: دولت ها دخیل بوده اند و امروز باید آقای خاتمی، احمدی نژاد محاکمه شوند. اما متاسفانه قانون ضمانت اجرا ندارد .
او افزود: تخلفاتی از سوی رییس دولت ها صورت گرفته است. نهادهای نظارتی وجود داشتند اما متاسفانه به وظایف خود عمل نکردند بنابراین باید تغییراتی در روند قانون شکل بگیرد تا بتوان از این افراد شکایت کرد.
حل بحران آب با گردشگری به جایی نرسید
فرهادی در پاسخ به این سوال که اکنون شاهد کم آبی هستیم حال آیا می توان کشاورزی را به سمت گردشگری و صنایع دستی سوق دهیم اظهار کرد: این کارها انجام شده است اما نتیجه نداده است همچنین 90 هزار هکتار زمین های اصفهان زیر پوشش، تحت فشار رفتند تا مصرف آب کم شود اما در نهایت آن آب انتقال به مکان دیگری داده شد. بنابراین ما نیاز داریم تا در اقدامات خود ارزیابی زیست محیطی را انجام دهیم.
سیاست های کلان ما ارزیابی محیط زیستی ندارد
این کارشناس محیط زیستی در پایان تشریح کرد: سیاست های کلان ما ارزیابی محیط زیستی ندارد فلذا باید چاره جدی برای آنها اندیشید. همچنین برنامه دولت ها نیز باید مورد ارزیابی قرار بگیرد تا هرکس برای خودش اقدام ضد محیط زیستی انجام ندهد.
ارسال نظر