لانه خفاش ها تخریب شد

به گزارش رکنا ، غلامرضا عباسی با اشاره به پاک‌سازی غار خرمنه‌سر این شهرستان به مناسبت روز ملی غارشناسی، اظهار کرد: این پاک‌سازی با حضور کارکنان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و مشارکت جوامع محلی و خصوصا شورای اسلامی روستای ده‌بهار انجام گرفت.

وی ادامه داد: با توجه به این‌که شعار امسال به عنوان غار پاک، آب سالم و اکوسیستم پایدار نام‌گذاری شده است، ضرورت دارد تا همگان در حفاظت و مراقبت از غار‌ها تلاش کنند.

این مسئول با اشاره به نقش موثر غار‌ها در زندگی انسان، ادامه داد: غار‌ها در گذشته به عنوان یکی از منابع تامین‌کننده آب منطقه نیز بوده و نقش موثری در تامین آب و پناهگاه گونه‌های حیات‌وحش دارند.

وی از غار خرمنه‌سر طارم به عنوان یکی از شگفتی‌های استان یاد کرد و افزود: غار خرمنه‌سر طارم دارای یک گونه خفاش و سایر گونه‌های خزنده است و اکوسیستم حاشیه آن زیست‌گاه مناسب انواع پستانداران به شمار می‌رود.

این مسئول با اشاره به این‌که با توجه به شایعات منتشر شده در طی سالیان اخیر مبنی بر دارای ارزش بودن لانه خفاش‌ها، ادامه داد: علی‌رغم فواید و نقش بسیار مهم خفاش‌ها در طبیعت، عوامل اصلی تهدید آن‌ها که شامل تخریب و ناامنی زیستگاه‌های تغذیه‌ای یا محل‌های استراحت آن‌ها است، مدتی است که گریبان‌گیر خفاش‌های کشور شده است.

وی افزود: متاسفانه نشر و اشاعه اکاذیب و مطالب غیرعلمی در مورد خواص درمانی و ارزش لانه این حیوانات که حتی در سطح تجارت معمول و بین‌الملل هم مطرح نیست، یک موج مخرب و بی‌نتیجه در بین سودجویان و افراد ناآگاه ایجاد کرده که منجر به هجوم و فعالیت غیرقانونی و ورود آن‌ها به محل‌های زندگی این حیوانات و برداشت و تخریب مکان‌های حضور خفاش‌ها که به غلط لانه معرفی شده است.

عباسی با تاکید بر این‌که چنین خفاشی در سطح شهرستان وجود ندارد، یادآور شد: با توجه به پایش‌های مستمری که از غار خرمنه‌سر صورت می‌گیرد، تاکنون شاهد تخریب لانه خفاش‌ها در طارم نبوده‌ایم.

این مسئول با بیان اینکه مردم باید بدانند که خفاش ناقل اصلی برخی بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان است، تصریح کرد: شهروندان به خاطر شایعات بی‌پایه و اساس زیستگاه خفاش‌ها را خراب نکنند، زیرا خفاش نقش بسیار سازنده‌ای در اکوسیستم ایفا کرده و فواید زیادی برای محیط زیست دارد.

عباسی ادامه داد: خفاش‌ها با پایین نگه داشتن تعداد حشرات، نقش مهمی در کنترل آفات مزارع، باغ‌ها و حشرات مزاحم برای انسان دارند. برخی از آن‌ها نیز در گرده‌افشانی و انتشار بذر نقش دارند ﻭ با این کار به ترمیم پوشش‌هاﻯ گیاهی و ﺍحیاﻯ جنگل‌ها کمک می‌کنند، بنابراین با توجه به نقش اکولوژیک بسیار مهم این گونه‌ها در سیستم‌های حیاتی، حفاظت و مدیریت این گونه‌ها بسیار حائز اهمیت است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.