استرداد مالیات بر ارزش افزوده و انتقال حساب شرکت های تولیدی بزرگ به استان

به گزارش رکنا از لرستان؛ محمد خاکی با اشاره به موضوع استرداد مالیات بر ارزش افزوده فروشگاه‌های زنجیره‌ای به محل استان فعالیت، افزود: در ۲ جلسه شورای گفت‌وگو یک جلسه را به شیوه‌های مالیات‌ستانی توسط سازمان مالیاتی استان اختصاص دادیم و پیشنهاداتی را در جهت اصلاح بررسی پرونده‌ها نیز ارائه نمودیم.

خاکی ادامه داد: در جلسه دیگر در مورد بازتوزیع مالیات بر ارزش افزوده بود که منجر به این شد که استاندار لرستان نامه‌ای به معاون اول ریاست جمهوری و نامه‌ای دیگر به سازمان مدیریت ارسال کند.

وی بیان داشت: گزارش کاملی را همکاران ما در دست تهیه دارند که پس از آماده شدن، برای ۱۰ استان با وضعیت مشابه لرستان ارسال و جلساتی را با اتاق‌های بازرگانی و استانداران آنها برگزار می کنیم تا از طریق نمایندگان مجلس و دولت بتوانیم توزیع عادلانه را در راستای قانون اساسی اتفاق افتد‌.

رئیس اتاق بازرگانی لرستان بر ضرورت دریافت مالیات بر ارزش‌افزوده فروشگاه‌های زنجیره‌ای فعال در استان تأکید و تصریح کرد: با اینکه تعداد این فروشگاه‌ها در حال افزایش است و میتواند در جهت رفاه شهروندان موثر باشد اما مشکلاتی را برای کسب‌وکارهای خرد دارد، بنابراین نخست باید حساب‌هایشان در استان متمرکز شود و دیگر اینکه مالیات بر ارزش‌افزوده آن‌ها به استان برگردد.

خاکی خاطرنشان کرد: از آنجا که مجوز فروشگاه‌های زنجیره‌ای و برخی شعب واحدهای تولیدی بزرگ توسط سامانه متمرکز در کشور صادر می‌شود، بنابراین تعداد دقیق این فروشگاه‌ها در لرستان مشخص نیست، اما بنا به تحقیقات میدانی و گزارش اتاق اصناف و سازمان صمت بیش از ۲۱۶ فروشگاه در سطح استان فعال می‌کنند که عمده حساب این فروشگاه‌ها به مرکز وصل و مبالغ به منابع بانکی خارج استان واریز می‌شود.

با توجه به اینکه در دستورالعمل‌های مختلف سازمان امور مالیاتی تاکید شده است که فروشگاه‌های زنجیره‌ای اطلاعات را در یک سامانه در مرکز وارد کنند اما باید در زمان رسیدگی مالیات بر ارزش افزوده هر استان به محل فعالیت فروشگاه برگردد که در لرستان این مهم صورت نگرفته است

وی اظهار کرد: انتظار می‌رود سهم لرستان از فروشگاه‌های زنجیره‌ای محاسبه و مالیات بر ارزش‌افزوده به استان برگردد.

رئیس اتاق بازرگانی لرستان در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ضرورت انتقال حساب بانکی شرکت‌های بزرگ فعال در لرستان به استان اشاره و خاطرنشان کرد: این موضوع می‌تواند به اقتصاد استان کمک کند.

ایشان ادامه داد: وزارت اقتصاد و دارایی شرکت‌های دولتی را مکلف کرده که حساب‌های بانکی را به محل فعالیت خود انتقال دهند، در مورد بخش خصوصی انتظار می‌رود واحدهای بزرگ استان حداقل بخش بزرگی از حساب‌های خود را به استان منتقل کنند تا منابع بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات به فعالان اقتصادی افزایش یابد.

رئیس اتاق بازرگانی لرستان با بیان اینکه انتظار می‌رود شرکت‌های بزرگ استان کارت بازرگانی خود را از اتاق بازرگانی لرستان دریافت کنند ،خدماتی که اتاق بازرگانی لرستان ارائه می‌دهد تفاوتی با سایر اتاق ها ندارد افزود: بلکه شاید این خدمات به مراتب بهتر نیز باشد، چرا که درخواست ها به سرعت بررسی و همکاران ما مشکلات را حل می‌کنند.

خاکی با بیان اینکه صدور گواهی مبدا بین‌الملل یکی از خدمات اتاق بازرگانی است که تنها توسط سه اتاق کشور یعنی لرستان، هرمزگان و تهران ارائه می‌شود، گفت: افرادی که محصولات خود را به خارج کشور صادر می‌کنند، می‌توانند این گواهی را از ما بخواهند، گواهی که همراه با مهر اتاق بازرگانی بین‌الملل ( ICC ) می باشد.

وی بیان داشت: این گواهی مبدا در کل دنیا اعتبار دارد و همکاران ما در بخش خصوصی می‌توانند از این امتیاز استفاده کنند.

امین پارسا/لرستان

وبگردی