طرح «۴۰ هزار حافظ ۴۰ هزار شهید» جلوه گری فرهنگ شهادت در راه قرآن است

به گزارش خبرنگار رکنا از لرستان؛ حجت‌الاسلام والمسلمین هبت ‎اله هاشمی، امروز در جلسه هماهنگی و برنامه ریزی طرح «۴۰ هزار حافظ ۴۰ هزار شهید» که در سالن جلسات شهید حیدریان این اداره کل برگزار شد، ضمن تبریک فرا رسیدن هفته وحدت و دفاع مقدس با اشاره به این طرح اظهار کرد: کتاب راهنمای تمامی این جان ‎فشانی‎ها و از خود گذشتگیها ، قرآن بوده و هدف از اجرای این طرح نیز جلوه‎گری فرهنگ شهادت در راه قرآن است.

وی با ابراز خرسندی از اجرای طرح مذکور به نیابت از شهدا گفت: در همین راستا اداره کل بنیاد شهید استان آمادگی دارد که در تمام برنامه‎ای مربوط به این طرح همکاری و مشارکت داشته باشد چراکه به عنوان یک یادگار معنوی باقی خواهند ماند.حجت الاسلام والمسلمین هاشمی با بیان اینکه در بنیاد شهید استان برگزاری محافل قرآنی و حفظ این کتاب آسمانی در دستور کار قرار دارد، افزود: در همین راستا شورای قرآنی را در اداره کل تشکیل دادیم و می‎توانیم برای همکاری در اجرای این طرح نیز به خوبی برنامه‎ ریزی کرده و روی آن مانور دهیم.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان با اشاره به فعالیت حسینیه ‎ها و موسسات قرآنی توسط خانواده شهدا و ایثارگران در استان گفت: در راستای اجرای طرح می‎توان از ظرفیت این محافل استفاده کرد و آنان را به این سمت سوق داد.

وی در پایان بر هم‎ افزایی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان و فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در راستای اجرای برنام‎های فرهنگی تاکید کرد و افزود: قطعا کارهای بزرگ‎تر و موثرتری با مشارکت این دو ارگان انجام خواهد شد.

تربیت ۴۰ هزار حافظ قرآن؛ زمینه‌ساز تحول فرهنگی

اعظم روانشاد، در ادامه این جلسه ضمن بیان توضیحاتی درباره این طرح گفت: طرح ۴۰ هزار حافظ و ۴۰ هزار شهید با همکاری و مشارکت قرارگاه شهید آوینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها، استانداری‌های سراسر کشور، بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان دارالقرآن الکریم برگزار خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به اینکه این طرح با هدف ایجاد زمینه انس با قرآن برای اقشار مختلف جامعه و عمل به تعلیم انسان‌ساز قرآن از طریق آموزش و تربیت ۴۰ هزار نفر حافظ پنج جزء قرآن کریم اجرا می‌شود، بیان کرد: در حال حاضر تا کنون در استان لرستان ۹۰۹ نفر از سوی ۲۹ موسسه در این طرح ثبت نام کرده‌اند و با توجه به ارزیابی‌های وزارتی جز استان‌های برتر کشور قرار داریم.

وی اجرای این طرح را زمینه‌ساز یک تحول فرهنگی قرآنی دانست و افزود: ارتباط بین نسل جوان با شهدا یکی از نقاط قوت این طرح است که در کنار اجرا برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری در سطح استان‌ها این طرح می‌تواند یک احساس مثبت را در افراد ایجاد کند.

روانشاد با اشاره به اینکه قرآن‌آموزانی که مایل به حفظ قرآن هستند می‌توانند با مراجعه به سامانه حمد به نشانی qia.ir و انتخاب یک مؤسسه قرآنی در استان لرستان در این طرح ثبت‌نام کنند، افزود: نکته مهمی که در مورد این طرح باید به آن اشاره کرد، بهره‌مندی معنوی قرآن‌آموزان از شهدای گرانقدر است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در اولین ثبت‌نام سیستم به صورت سامانه‌ای یک شهید را به عنوان یارِ اختصاصی قرآن‌آموز معرفی می‌کند اطلاعات مربوط به شهدا اعم از اسم، وصیت‌نامه، عکس، محل شهادت، محل تولد و … از بنیاد شهید دریافت و در اختیار قرآن‌آموز قرار خواهد گرفت و ثروت اجتماعی فرهنگی در خلال این طرح کسب خواهد شد.

اختصاص کمک‌هزینه به قرآن‌آموزان و موسسات قرآنی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: ارزیابی قرآن‌آموز با پایان حفظ هر جزء انجام می‌شود تا در صورت دریافت نصاب قبولی، کمک‌هزینه برای قرآن‌آموز و کمک‌هزینه برای مؤسسه در نظر گرفته شود که ۶۰ درصد آن به قرآن‌آموز و ۴۰ درصد به مؤسسه پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت کارهای مشارکتی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: برای تقویت نقاط مثبت این طرح می‌توان برنامه‌های جانبی نیز در نظر گرفت چرا که قرآن کریم به عنوان منبعی الهی و سراسر حکمت، می‌تواند نقش مهمی در ترویج ارزش‌ها و اصول انسانی داشته باشد.

کدخبر: 1044171 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟